Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
10 rzeczy których nie lubię w fandomie - bluzgi Gamera |
Wersja do druku |
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 22-06-2009, 10:37
|
|
|
Przemądrzałość durnego ignoranta
W pewnym numerze pewnego „otakowatego” pisma znajdowała się recenzja wydania DVD pewnego anime.
Skład:
1/3 autopromocji jak to jest że autor nie cierpi gatunku tego anime ale że jest „fajny” to postanowił sobie to obejrzeć
1/3 ignorancji i powtarzania stereotypów o gatunku tego anime
1/6 informacji rzeczowych o anime właściwym
1/6 autopromocji wymieszanej z ignorancją i radosne stwierdzenie że to anime nie jest dla fanów „typowych” produkcji gatunku którego było to anime tylko dla „wyższych koneserów”.
Albo inna recenzja gdzie indziej. Krótka reklamówka dołączana do figurek z spin-offa pewnej znanej serii. Zrealizowane całkiem dobrze jak na reklamówki tylko że autor nie wiedział że to reklamówki, nie raczył poświecić 15-20 minut by dowiedzieć się z czym w ogóle ma do czynienia i uznał to za tanią doczepkę do jego ulubionej serii. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 25-06-2009, 13:02
|
|
|
Ludzie, takie posty trzeba natychmiast usuwać. Sporo czasu już upłynęło, więc nie dałem ostrzeżenia ani nie pisałem do użytkownika, ale naprawdę - to jest bardzo groźne, bo pomimo enigamtyczności posta ktoś się może w nim rozpoznać (albo co gorsza rozpozna się wiele osób...). |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-06-2009, 13:20
|
|
|
A co z tym jest nie tak?
Bo uczciwie mówiąc nie bardzo widzę jakieś przekleństwa albo inne rzeczy, których można by się czepić. Ot, zwykłe wyrażenie negatywnej opinii. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 25-06-2009, 13:23
|
|
|
Głównie tytuł, "przemądrzałość durnego ignoranta". Do tego jeszcze to "otakowate" pismo, które może się niewłaściwie skojarzyć. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 25-06-2009, 13:45
|
|
|
Uczciwie mówiąc, ja uznałam, że jest to wystarczająco ogólne. Licząc z bardziej popularnymi fanzinami takich pism jest kilka, nie ma wskazanego numeru ani niczego, co by wskazywało, o jaki tytuł może chodzić. Post trochę nie na temat, ale moim zdaniem nie zawierający dość informacji, żeby umożliwić łatwą identyfikację tego wydania. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|