Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Transfer - pomysły na przyszłe braki |
Wersja do druku |
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 05-04-2008, 19:48 Transfer - pomysły na przyszłe braki
|
|
|
Jak wiadomo kasy na dodatkowe konto / VPS nie będzie więc trzeba szukać innych sposobów zmniejszenie transferu na koncie.
Notatka dla mnie, będę uzupełniał jeśli coś jeszcze przyjdzie mi do głowy
Obecne pomysły:
1. Przygotowanie indywidualnego planu hostingu w IQ
2. Odciążenie serwera przez przeniesienie części plików na Amazon S3; S3Fox, CodePlex.SpaceBlock
3. Podpięcie się pod VSP skysunsat.pl, przeniesienie do nich forum dało by spore oszczędności |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-02-2009, 17:07
|
|
|
Najwyższy czas zająć się tym problemem. Raport z placu boju:
1. Chcą 500 zł netto za dodatkowe 30 GB / rok, na drzewo.
2. Amazon - brak zabezpieczeń na kradziejów grafik. Inne konsumenckie CDN - problemy z nagłówkami, kłopotliwe z ustawieniem i automatycznym zarządzaniem, droższe od zwykłego hostingu.
3. Już nieakatualne, zresztą potrzebujemy o wiele więcej.
Stanęło na koncie w Lunarpages, 205 zł/rok za konto bez limitów transferu. Nie wiem jak ze stabilnością, ale z kont tego typu to wydaje mi się najpewniejsze. Postaram się w miarę szybko przygotować Tilkowi modyfikację TA uwzględniającą przechowywanie tam zrzutek. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-02-2009, 17:10
|
|
|
OK, nie ma wyboru - to było do przewidzenia w sumie, że miejsca przestanie nam wystarczać. I tak jestem zdziwiona, że można za rozsądną cenę dostać konto bez limitów transferu. Zobaczymy, jak z jego szybkością, ale tak czy inaczej czytelnicy będą się musieli jakoś przemęczyć. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-02-2009, 17:13
|
|
|
Jeśli mnie pamięć nie myli, całe wgrywanie jest w jednym miejscu, więc powinno dać się zrobić to ładnie. Pewnie najwięcej zabawy będzie z obsługą różnych okropnych sytuacji wyjątkowych. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|