Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Karty przeciwko jenotom - edycja Internetowa |
Wersja do druku |
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-06-2015, 22:57 Karty przeciwko jenotom - edycja Internetowa
|
|
|
Bo propozycja kiedyś padła, ale nie możemy się zmówić.
Tak więc jest sugestia by zagrać w karty przeciwko ludzkości przez Internet przy użyciu platformy Xyzzy i używając Guild Warsowych kart.
Osobiście po przejrzeniu sugerowałabym użyć tych czterech GW2 dodatków: 1, 2, 3 i 4. Jest jeszcze potencjalnie piąty, ale według mnie ma tak mało dobrych kart, że nie ma co go uwzględniać. Oczywiście użylibyśmy też podstawowych talii.
To kto byłby chętny i kiedy możnaby zagrać? Wstępnie proponuję ten weekend.
Instrukcja dla tych co jeszcze nie brali udziału:
1. Wejść na stronę Pretend You're Xyzzy
2. Wpiszcie swój nick i kliknijcie Join
3. Użyć Ctrl+F i wpisać mój nick, żeby znaleźć grę którą założyłam
4. Kliknąć join i wpisać hasło: beziki
5. Jesteście zalogowani i możecie grać! (a jeśli nie, to znaczy, że nie skończyłam ustawiać gry i musicie poczekać chwilę)
6. Jeśli nie będziecie mogli wybrać karty lub gra się zatnie w jakkolwiek inny sposób to należy wcisnąć F5. Problem powinien się rozwiązać. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
Ostatnio zmieniony przez Tren dnia 10-12-2016, 15:25, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 02-06-2015, 23:01
|
|
|
Jestem oczywiście chętny, zarówno na Guild Warsowy, jak i Exaltowy deck. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 03-06-2015, 10:18
|
|
|
Sugeruję jeszcze dodać do rozgrywki talię REVENGE OF THE NERDS. For extra anime, Monty Python, Star Wars and Bioware references (and many more).
I próba uściślenia terminu - sobota wieczór. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 03-06-2015, 12:16
|
|
|
Egzaminy. TYLE EGZAMINUF.
...i tak zagram. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 03-06-2015, 14:51
|
|
|
Cytat: | FLAMETHROWER MOTHERFUCKER |
Ja się dopiero uczę, ale myślę że DAM RADĘ. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 03-06-2015, 18:53
|
|
|
Ja bardzo chętnie, jak tylko wrócę z wydziału. |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 03-06-2015, 19:17
|
|
|
Zobaczę o której będę w domu, ale ogólnie zainteresowany. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 04-06-2015, 00:16
|
|
|
Dzisiaj jakoś tak przypadkiem wyszło, że zrobiliśmy próbny run internetowego CAH, bo jenoty chciały przetestować jak to działa. Cztery godziny później okazałam się najgorszym człowiekiem i to nawet nie dlatego, że nabiłam dużo punktów, ale dlatego, że pomimo jenocich narzekań na fatalne sex jokes w kartach z GW2 setów, dwa razy wygrałam na TE karty o quagganach i raz na jedną z TYCH kart o Trahearnie.
Anyway system jakoś działa. Czasem się tnie, ale F5 pomaga. Wypadałoby się przyjrzeć różnym setom dla ciekawszych opcji, ale nie wiem czy mi się będzie chciało. |
|
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 04-06-2015, 00:39
|
|
|
Tren napisał/a: | Dzisiaj jakoś tak przypadkiem wyszło, że zrobiliśmy próbny run internetowego CAH, bo jenoty chciały przetestować jak to działa. Cztery godziny później okazałam się najgorszym człowiekiem i to nawet nie dlatego, że nabiłam dużo punktów, ale dlatego, że pomimo jenocich narzekań na fatalne sex jokes w kartach z GW2 setów, dwa razy wygrałam na TE karty o quagganach i raz na jedną z TYCH kart o Trahearnie.
Anyway system jakoś działa. Czasem się tnie, ale F5 pomaga. Wypadałoby się przyjrzeć różnym setom dla ciekawszych opcji, ale nie wiem czy mi się będzie chciało. |
Sześć godzin później i z randomowymi istotami..
Przy okazji melduję iż opcja gry z chromecastem jest epicka w swej naturze i spokojnie dorównuje opcji papierowej. Testować będę na żywych siostrach na dniach.
ps Tren, I hate you za linki z pierwszego posta. Nie mam życia już w ogóle..
>] |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 04-06-2015, 11:19
|
|
|
Cytat: | Anyway system jakoś działa. Czasem się tnie, ale F5 pomaga. Wypadałoby się przyjrzeć różnym setom dla ciekawszych opcji, ale nie wiem czy mi się będzie chciało.
|
Możemy zwyczajnie wypróbowywać je w trakcie i zmieniać jeśli ssą. I chyba jednak będę optowała za tym by było więcej nerdozy a mniej gw2 jednak w późniejszych rozgrywkach. (I mówię to chociaż też wygrałam dwoma kartami z Treaharnem...) |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 04-06-2015, 13:16
|
|
|
Oczywiście, plan zakładał przemieszywanie setów i robienie różnych rozgrywek tematycznych. Wstępnie myślałam o zrobieniu rozgrywki Exalted dla grupy sesyjnej, ale poza tym myślałam też o bardziej ogólnych rozgrywkach jak animcowa, Marvelowa, etc. (serialowej się nie podejmę, bo za mało oglądam) Generalnie custom setów jest mnóstwo, dzięki czemu spokojnie da radę tak konsturować grę, żeby się nie nudziło. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 05-06-2015, 19:36
|
|
|
Ponieważ nikt się nie sprzeciwiał to jutro wieczorem zgodnie z zapowiedzią będzie oficjalna jenocia partia Cards Against Humanity Guild Wars 2 version. Dzięki sesji testowej nieco lepiej ogarnęłam jak całość działa, więc tym razem powinno pójść sprawniej. Poza tym zmodyfikowałam talię, tak że tym razem powinna ona nieco lepiej przypasować jenocim upodobaniom (ale ponieważ nie można mieć wszystkiego to fatalnych sex jokes z GWowej talii nie jestem w stanie się pozbyć i musicie je przeżyć).
Grę ustawię pewnie około 19. Instrukcja dla tych co jeszcze nie brali udziału:
1. Wejść na stronę Pretend You're Xyzzy
2. Wpiszcie swój nick i kliknijcie Join
3. Użyć Ctrl+F i wpisać mój nick, żeby znaleźć grę którą założyłam
4. Kliknąć join i wpisać hasło: beziki (tak, tym razem wpiszę z małej litery, serio przepraszam za ostatni raz)
5. Jesteście zalogowani i możecie grać! (a jeśli nie, to znaczy, że nie skończyłam ustawiać gry i musicie poczekać chwilę)
6. Jeśli nie będziecie mogli wybrać karty lub gra się zatnie w jakkolwiek inny sposób to należy wcisnąć F5. Problem powinien się rozwiązać. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 10-06-2015, 14:13
|
|
|
Wreszcie się zebrałam i spróbowałam wrzucić screeny które połapałam w trakcie naszej ostatniej gry.
Link, powiedzcie czy działa, bo pierwszy raz korzystam z Picasa. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-06-2015, 14:47
|
|
|
Dziaua! |
|
|
Smk
|
Wysłany: 10-06-2015, 20:25
|
|
|
Ogłoszenie parafialne: nie logować się poza wyznaczonymi godzinami grupowej rozrywki. Gra wywołuje syndrom jeszcze jednej rundy. I kolejnej. I kolejnej. A brb, carem jestem w tej rundzie.. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|