Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Łapanie screenów |
Wersja do druku |
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 17-11-2005, 21:37
|
|
|
Hyper-Snap DX - robi screeny ze wszystkiego wersia nei regnieta dozuca gdzies logo hyper snap dx.. w rogu czy jakos (poczas ogladania)
Fraps - tez chyba daje rade (dokladnie nie wiem )
polecam
z Avikow i innych mediow najlepiej uzyc VirtualDub .. potezne nazedzie do edycji Video.. pozwala zapisac kazda klatke .. sciezke dziekowa rekompresowac i wiele innych jak sie chce + easy in use ;] |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 17-11-2005, 21:48
|
|
|
VirtualDub NIE jest easy, wiem to po sobie. Silnie user-unfriendly. Samo zrozumienie, jak się tam przesuwa poklatkowo trochę mi zajęło, a metodę z wklejaniem złapanych screenów do innego programu trudno uznać za wygodną. Ale jak się go już zmusi do działania, jest faktycznie niezastąpiony, więc jego używam najczęściej. Wersja VirtualDubMod jest w stanie obsłużyć także ogm, ale już mkv nie rusza, więc do tych ostatnich mam MediaPlayerClassic, którego poza tym polubić nijak nie mogę. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 17-11-2005, 22:38
|
|
|
ja mam versje dub'a ktora otwiera mkv :>
jest przyjazny qrcze :)
dla mnie unfriendly sa wszelkiego rodzaju kreatory i podobne .. nie potrafie obslugiwac nero expres czy kreatora nero .. nie umiem zainstalowac mendrak'a starego chyba 8.. wszystkie inne dystrybucje tak :P
VirtualDub jest oK ;] |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 18-11-2005, 00:17
|
|
|
Eh? Ave, to używaj VDubMod "snapshot sourceframe' w menu Video. Save'uje bitmapę/png/tga na hdd... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 18-11-2005, 20:10
|
|
|
Najłatwiejszy jest chyba media player clasic idealny do łapania screenów, bardzo przydatna jest także stop klatka. Gotowe zrzutki można potraktować InfranView, lub wręcz skrócić czas robiąc screeny w nim, a chodzi tu większość formatów.l |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|