Szatański plan fanfikowy |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 13-06-2004, 16:32
|
|
|
Ja zacząłem kiedyś pisać crossover MKR/Evangelion, ale nie skończyłem. Poza tym nie bardzo chce mi się na polski tłumaczyć;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 14-06-2004, 19:01
|
|
|
A ja mam ambitne plany napisania fanficka Sorcerous Stabber Orphen... ale i tak tego nikt nie zna, buahaha! <offtopic> no, może pozna, jak w końcu sie zrehabilituję i napisze recenzje na W:A, a mam takie ambitne plany....</offtopic> |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 24-06-2004, 11:27
|
|
|
A ja tłumaczę i to dużo ^^Ostatnio wzięlam sie za HP^^ Uważam,że tłumaczenie jest bardziej odprężające od pisania- męczę się zjęzykiem, ale nie z akcją ^^ |
_________________ From where has that darkness come...?
|
|
|
|
|
Gato
Skeletofiliac
|
|
|
|
|
Aori Takera
Gość
|
Wysłany: 29-07-2004, 13:51
|
|
|
A ja zaczęłam o Inuyashy, no fakt, ze Slayami ciut pomiesznae, ale to co^^ No i jeszcze Kamikaze Kaito Jeanne.. I Love Hina^^ a taak w ogóle to jak ktoś chce to może przeczytać je na moim blogu^^ A chętnie gdzie indziej bym je wstawiła, bo blog ma słabą czytelność^^' Manga World zastanawiałam się, czy do Kawaii nei wysłać, ale ostatnio coś z płytkami słabo tam^^ To pa.. |
|
|
|
|
|
joo
|
Wysłany: 15-01-2005, 15:08
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Ludu mój ludu! Staliśmy się hermetyczni! Slayersi są wspaniali, ale nie tylko oni są na mangowym świecie. 90% fików pisanych przez polskich fanów dotyczy Slayersów. |
I tu się mylisz.Zapomniałaś o Dragon Ball. To fanficki o Dragon Ball razem z Slayers to 90% fanficków pisanych przez polskich fanów Anime.Ale sądze,że więcej fanficków jest pisanych o Dragon Ball.
Mai_chan napisał/a: | No i o to chodzi ^^. Czyli jednak Polacy potrafią pisać o czymś innym niż Slayersi. |
j.w |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 15-01-2005, 19:05
|
|
|
Ale sądze,że więcej fanficków jest pisanych o Dragon Ball.
Jak sobie próbuję wyobrazić takie dragonballowe fiki to mnie zimny pot oblewa-_-. Biorąc pod uwagę zarówno ambicję serii, jak i statystyczny wiek fanów - brrrrrrrrrrr... |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 15-01-2005, 19:39
|
|
|
Może i tak. DB było dłużej i bardziej popularne. Aczkolwiek jak patrzę po aktualkach na znajomych mi stronkach fanfikowych liczba opowiadań o tematyce Slayers cały czas rośnie.
A Ysen, fiki DB nie zawsze są złe. Musiałeś źle trafić^^ |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 15-01-2005, 19:43
|
|
|
Przyznam się szczerze - na żadne nie trafiłem, bo profilaktycznie od wszelkich trzymam się z daleka;P. Ale skoro slayersowe w większości trzymają poziom przydenny, to db-owe muszą prowadzić żywot mułowy;>. |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 15-01-2005, 20:26
|
|
|
To to zapraszam na Fanslayers. Jest wiele naprawdę fajnych fików.
Poza tym jak nie wiesz to jak możesz oceniać? |
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 16-01-2005, 01:24
|
|
|
Ale jedna rzecz... jeśli ktokolwiek natrafi na fanslayers na "kotki" to zignorować :)
edit -> Ysen, a zadowoli Cię fanfik "Naruto"? ^^
Cz. 1
Dalsze części po zmianie cyferki w a dresie (aaa... dres! Oczywiście adidasa...) :P |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Aori Takera
Shonenai maniac^^
Dołączyła: 06 Paź 2004 Skąd: Z samego serca chaosu- czyli Warszawy.. Status: offline
|
Wysłany: 16-01-2005, 03:05
|
|
|
Heh.. fajny ten fanfik :D Ale ja go faworysuję bo Narutowaty, więc nei mówię obiektywnie :P/ godzina też swoje robi^^"/
Co do tej wymiany zdań któych fików więcej.. hmm.. ja osobiście czytałam więcej slayersowskich, ale tych DB też na pewno sporo jest^^ I całkowicie się nie zgadzam, ze te DB są nie na poziomie ._. te kilka, które czytałam, była jak najbardziej w porządku^^/ zwłaszcza ze kilka trafiło w moje.. gusta :P/ |
_________________ Nigdy nie poddawaj się przeznaczeniu,
nawet wśród płaczu i złości
jest cos tak potężnego, że nie zdołasz sie oprzeć.
Takie jest prawo miłości.
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-01-2005, 13:12
|
|
|
Mam pytanie - o czym ludzie mają pisać jak nie o Slayers lub DB? Przecież to dwie serie, które były emitowane w czasach, które ktoś pamięta, na stacji, do ktorej wszczy mieli dostęp i które oglądało wiele osób. Oprócz tego efekty pisania fanfików zakończyłyby się, jak rozmowy o anime na tym forum: ktoś by napisał, że słyszał o anime, a dwie osoby wyraziłyby uprzejme zaiteresowanie nieznanym tematem i całość by zmarła. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 16-01-2005, 22:51
|
|
|
Aori -> z tego co widzę poziom zależy od tematyki.
W końcu z tego co pamiętam "I nastał Chaos" był bardzo lubiany, a z tego co czytałem... niezbyt dobrze napisany... (nie bić)
Zeg -> Nie tylko Slayers i DB emitowali na rtl7 - tvn7...
jeszcze Yaiba, MKR i chyba coś jeszcze...
Chociaż jedno trzeba przyznać przy Yaibie nie ma tak dużego pola do fanfików jak przy DB czy Slayers. |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-01-2005, 00:08
|
|
|