Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Problem z g-g |
Wersja do druku |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-11-2005, 09:14
|
|
|
besmirch napisał/a: | wybór serwera, z którym chcemy się łączyć |
to chyba jednak jest to..... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 04-11-2005, 10:26
|
|
|
Ale tu chyba jednak nie chodzi tylko o wybór serwera? Gdyby tak było, nie działałby webowy, który najpewniej używa tego samego zestawu... potrzebna jest zmiana portu...
Tak czy siak, aplikacja którą podałem, robi to chyba nawet sprawniej a przy okazji sprawdza adres czy 'żyje'... no ale z tlenem, to już po obiedzie... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-11-2005, 10:35
|
|
|
Pytanie roku - z Tlenem można łączyć się przez GG... Czy możliwa jest działalność odwrotna? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-11-2005, 10:41
|
|
|
Totem & Bianca - poważnie przeceniacie moje możliwości, jeśli uważacie, że umiem sama uruchomić te nakładki i pozmieniać porty.
Zegarmistrz: to jest tak, że tlen ma wtyczkę, umożliwiającą mu kontakty z GG. Aby jednak kontaktować się z kimś, kto siedzi na GG, potrzebny jest port GG. A on nie działa. Więc przynajmniej dopóki nie zablokują mi portu tlenowego, mogę rozmawiać tlen-tlen, ale nie mogę rozmawiać tlen-gg. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-11-2005, 10:45
|
|
|
Wiesz Ave - mimo wszystko może zdarzyć sie tak, że chciałbym rozmawiać z kimś innym na Tlenie za pomocą GG... Dlatego pytam się - czy standardowe GG ma taką możliwość? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-11-2005, 11:18
|
|
|
Znaczy, samo GG nie. Może jakieś jego ulepszenia... Możesz widzieć ludzi, którzy na tlenie zrobili sobie profil i wejście na GG, ale nie tych, którzy siedzą tylko na tlenie. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 04-11-2005, 11:19
|
|
|
@Bianca
Tyle ze to dziala w ten sposob ze uruchamia nasluch na porcie gg na twoim kompie .. gg laczy sie z "localhost" na danym porcie .. gdzie pozniej polaczenie jest przekierowywane na dany adres i port GG >> localhost:portgg >> server gg
dziala to inaczej niz ustawienie bezposrednio w programie servera, czy ustawienie proxyservera dla gg.
w gg~7
ustawienia >> polaczenie >> wlasne ustawienia proxy >> ustaw
i teraz np:
adres IP: 193.194.70.226
port: 80 (testowalem z 8074 z tego co pamietam to port 666 nawet dziala)
i kliknac oK
jak juz pisalem .. jesli ustawisz sobie proxy i bedziesz sie laczyc przez proxy nie powinno byc problemu z portami ..
a nawet jesli nie dziala to mozna sprobowac w inny sposob uzyc programu SocksCap (http://www.socks.nec.com/Download/SocksCapDownload/index.asp) ktory pozwoli uruchomic dowolna aplikacje przez server proxy (od Helbreath'a .. po WoW .. opere i gg) wystarczy ustawic server przez ktory chcemy sie laczyc i tu wystarczy wpisac w googlach "proxy list" i jyuz masz nieskonczenie wiele serverkow z masa iloscia portow .. no ale ja polecam
82.157.33.132 : 56953
najszybsze co jest (grac w W0W'a bez lagow przez to proxy sie da:) |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|