FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
  Planowany tekst "Obwieszczenia zamiarów" - komento
Wersja do druku
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

Status: offline
PostWysłany: 01-06-2005, 09:56   

Właśnie doszłam do wniosku, że mam jedną prośbę przed-reformową.

Otóż po ogłoszeniu zmian może się zdarzyć, że ktoś (taki jak np. Xel) ostro na nas najedzie, wieszając na nas wszystkie psy i jenoty, oskarżając o zdradę narodową, korupcję, łapówkarstwo i współpracę z SB. Jeśli coś takiego nastąpi, błagam redakcję (ze szczególnym uwzględnieniem moderacji) o powstrzymanie się od równie ostrej odpowiedzi... Tylko spokojnie, tylko racjonalnie - i niezależnie od tego, jakby to brzmiało - żadnego oskarzania Martina! Ja wiem, cholernie trudno wyjaśnić sprawę pomijając fakt, jak bardzo M. nawalił z robotą - ale to może tylko wywołać nową drakę. A chwilowo kontakty z Martinem są chłodne, ale zupełnie spokojne i takie chciałabym utrzymać. Możemy się umówić, że w ogóle ja będę moderować topic "obwieszczenia", kiedy zostanie powieszony na głownej...

tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 01-06-2005, 11:16   

Bez oskarżania Martina nie da się wyjaśnić absolutnie nic. Zorganizowaliśmy się sami dlatego, że Martin nas porzucił - ot, cała prawda. Gdyby nie to, prawdopodobnie obecna redakcja pisałaby do Anime.Wszechbiblia.NET, prowadzonego przez Martina.

Facet ma prawo znać prawdę - bez tego pewnie nadal będzie myślał, że to my odwróciliśmy się czterema literami do Martina, a nie odwrotnie. Ale jak to przekazać, nie wspominając Martina w ogóle (każde negatywne określenie w jego kierunku można podciągnąć jako oskarżenie)?
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 01-06-2005, 11:18   

Obawiam się, że Tilk ma rację. Można napisać, ze nam się po prostu współpraca zupełnie nie układała, ale to nie będzie cała prawda. I wyjdzie, że co złego, to na pewno my. Na przykład post, który napisałaś w odpowiedzi na zarzuty Xela brzmi tak potwornie mętnie, że słowo daję, jakbym nie znała sytuacji uznałabym, że ktoś tu strasznie kręci i to bynajmniej nie Martin...

Numer Gadu-Gadu
1051667
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 01-06-2005, 11:21   

No tak, oboje macie szczerą rację. Mnie z kolei wydaje się, że dla higieny psychicznej dobrze byłoby nie wykopywać topora wojennego - a na pewno 1. Martin zajrzy na forum, żeby przeczytać obwieszczenie (choćby dlatego, że sama go o to poproszę), 2. Znajdzie przy okazji wszystkie wywleczone na świeżo pretensje o rzeczy, które zawalił dawno temu... Krótko mówiąc, tak źle (bo wychodzimy na czarne charaktery) i tak niedobrze (bo dostalibyśmy kolejną porcję żalów Martina).

/do skasowania/ Tilk - jeśli możesz, odezwij się do mnie na GG

Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi