Forum - nowy layout |
Wersja do druku |
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 19-07-2005, 21:09 Forum - nowy layout
|
|
|
Przełączcie styl forum na "Tanuki" (Profil > Styl Forum) i zobaczcie jak się sprawuje, do czwartku wprowadzę ewentualne poprawki i ustawię go jako główny. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 19-07-2005, 21:11
|
|
|
Aaleee duuużee teee ikooony... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 19-07-2005, 21:29
|
|
|
Nie jest źle, chociaż na pewno musiałabym się przyzwyczaić (nie używam stylu XP, więc dla mnie to zupełna egzotyka). Potestuję jutro dokładnie. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-07-2005, 23:20
|
|
|
Tak na pierwszy rzut oka: nieźle! A można by było dać ten księżyc za Spikiem, zrównoważyłby przesunięte troche za bardzo w lewo logo?
PS. Ale wgrywa się znacznie dłużej, niż stary... |
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 20-07-2005, 00:05
|
|
|
Serika napisał/a: | PS. Ale wgrywa się znacznie dłużej, niż stary... |
Stary masz zapewne cały czas w cache przeglądarki, nowy dopiero musiał tam wylądować, więc nic dziwnego... |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 20-07-2005, 01:38
|
|
|
No no, całkiem niezłe :P, powoli się przyzwyczajam. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 20-07-2005, 06:59
|
|
|
Uwaga: na górze wyświetla mi się: "Galeria avatarĂłw", na reszcie strony polskie znaki działają prawidłowo. Mam Firefoxa.
I zgadzam się z Seriką - może ten obrazek tła z księżycem po prostu odbić w lustrze? Chyba faktycznie byłby lepszy po prawej. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 20-07-2005, 07:31
|
|
|
Szczerze mówiąc nie podoba mi się. Nie lubie nieortodoksyjnych layów na forach. Ale co zrobić... Vox populi vox dei albo coś w tym stylu. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 20-07-2005, 10:31
|
|
|
Nie martw się, ten lay co jest aktualnie (lekko zmodyfikowany subSilver) nadal zostanie.
Napis poprawiony. |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 20-07-2005, 15:42
|
|
|
Czy to tło jest konieczne? Bo do tej pory było tak ładnie, a teraz widać tu i ówdzie białe pikselki, których podejrzewam nie idzie wyeliminować w całości, bo to się może przedwczesnym zgonem skończyć... A może by te postaci przy brzegach podmalować na biało, co by jednocześnie wyeliminowało problem i dało efekt takiej lekkiej poświaty czy czegoś?
I zaraz pewnie zostanę zbiczowana, ale ten księżyc w ogóle mi nie pasuje ^^'' On przy tak skromnym niebie wygląda jak z realnego zdjęcia, co znowu wg. mnie gryzie się z postaciami ogromnie. Nie było obrazka z anime na którym byłby i księżyc, i gwiazdy, którego można użyć jako tła? ^^'' Albo w ogóle wywalić księżyc, a dla zapełnienia miejsca dać taką poświatkę właśnie? Albo chociaż jakoś spłaszczyć ten księżyc (np nałożyć na niego białą warstwę i ustawić jej przezroczystość tak, żeby trochę zlał się z tłem)?
Może to wina karty graficznej kuzynostwa, ale logo z niebem na dole mi się trochę urywa, tzn ładnie przechodzi z granatu w błękity, ale w śnieżną biel już nie zdąża, ciach i koniec obrazka. Kocia łapka jest też nieco ucięta, może by domalować jej końcóweczkę jedną kropką? :P
Wiem, narzekam, ale ogólnie jest ładnie (na dużej rozdzielczości nie widać "duuużych ikonek", ciekawe, jakby było u mnie na 800x600 XD), oszczędnie w kolorach, żeby nie naćkać, i co ważne - czytelnie. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 20-07-2005, 19:20
|
|
|
Katuś... ja podejrzewam iż te pikselki to gwiazdy ^^'
za Spike'em muszą jeszcze być ze dwie postaci, żeby była równowaga, i jak je tylko znajdę to natychmiast podeślę
co do łapki - u mnie też jest ucieta :/ |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 20-07-2005, 21:19
|
|
|
alert! FF 1.0.4
"Anime" zjechało maksymalnie w lewo do krawędzi
zamiast "dzisiaj" jest "wczoraj"
ciut za duże ikonki >odpowiedz, cytat, przy nowych wiadomościach> |
|
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 20-07-2005, 22:01
|
|
|
Daty poprawione, admin serwera chyba nagrzebał z opcjami regionalnymi systemu.
Z tego co widzę to wdrożenie layoutu będzie za półtora tygodnia (czyt. pół tygodnia po moim powrocie).
1. Na FF 1.0.4, FF 1.0.6 i IE 6.0 napis jest tam gdzie powinien być, możesz dać screena?
2. Ok, pozmniejszam ikonki.
3. Tak, te piksele to gwiazdy ^^"
4. Spróbuję znaleźć jakiś inny księżyc, może mi ktoś podpowie gdzie go mogę znaleźć? Niezbyt usmiecha mi się szukanie go prawie w ciemno a ten co jest znalazłem na tapecie z Inuyashą na zasadzie "przeglądnę tapety i poszukam czegoś co nadaje się na tło". Co do reszty tła, niebieskie niebo chyba pasuje do reszty? Z tego co teraz widzę to chyba zrobię tak żeby przejście z nieba do białego kończyło się trochę niżej.
5. Jak ma sie teraz ogon kota? Już więcej na obrazku źródłowym go nie było (tak, wiem że po prawej stronie loga widać gdzie się kończy i zaczyna tło). |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 21-07-2005, 09:41
|
|
|
Daty znów się posypały (jest "Wysłany: Dzisiaj o" nad wczorajszymi wieczornymi postami. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 18-08-2005, 20:41
|
|
|
Ustawiłem nowy layout jako domyślny, w ciągu kilku dni zmodyfikuję lekko subSilver tak żeby był do wyboru jakiś lżejszy.
Co do dat, to admin serwera chyba wciąż bawi się strefami czasowymi w systemie a ja i nikt na forum phpBB.com nie wiemy jak wykryć kiedy jest dobrze (poza obserwacją). |
|
|
|
|
|