Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Genesis wg ludzi robiących aviki... |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 11-09-2005, 17:38 Genesis wg ludzi robiących aviki...
|
|
|
Kod: | "In the beginning there was darkness and void. And then
The Encoder said 'BlankClip(color=$FFFFFF)' and there was
light. The Encoder looked upon the light and saw that it
was good, for it was RGB32."
(although there has been some debate over the Encoder's
choice of container, since LIFE doesn't support any form
of rewinding.) |
Ostatnio testowałem windowsowy build mEncodera... ten z ostatniego CVSa, MPlayera dla uWindowanych... dev-CVS-040608-17:50-3.3.3.
O ile pewne sprawy trza zwyczajnie potestować, o tyle pewne potrza widzieć... ktoś już kodował tym animki? Z dobrymi rezultatami? Podzieli się ustawieniami, a zwłaszcza quant matrixami? Czy dalej należy bawić się VirtualDubMod -__-
To, plus grafika podobna do PaintShopPro albo Photoshopa, i mogę powiedzieć windzie byebye... a. no jeszcze coś, ale pewno Lirc mi starczy... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 11-09-2005, 21:44
|
|
|
Szukałeś na forach doom9.org? |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 12-09-2005, 00:12
|
|
|
Oczywiście. Jak zawsze,
1) RTFM
2) Google is your friend
3) ask...
Problem jest taki, że możliwych kombinacji opcji li tylko dla xvid-a są tysiące, więc o ile FM mam na dysku i od czasu do czasu robię RTFM... przeszedłem do googlania za
"mPlayer command site:doom9.org"
i znalazłem coś na początek... ale już np. jeden z postujących tam używał specjalnych quant matrixów, a tych po imieniu nie wygooglałem.
To wszystko przez On Your Mark Miyazakiego, który mimo 200mb był wysypany artefaktami, i rozdzielczości 640x320... do tego w M$ MPEG4 V2 i nie wchodził mi na DVDr (3mb za dużo). Za radą encodera od nas wiedziałem, że powinienem to zupscale'ować i użyć filtrów odszumiających oraz wyostrzających na chroma...
Po pierwszych 2 punktach z listy miałem linię komendy którą udało mi się zrobić całkiem niezły encode, 704x396, z zauważalną poprawą jakości obrazu (wyfiltrowałem prawie całe "zblokowacenie", poza jedną uszkodzoną klatką) i o 100mb mniejszy, ale chcę wiedzieć więcej ^__^
I tak doszliśmy do pytania... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|