Jak wyminąć kaprysy Padu-Padu |
Wersja do druku |
Distant
Dołączył: 23 Cze 2003 Skąd: Somewhere in the world Status: offline
|
Wysłany: 11-01-2004, 12:58 Jak wyminąć kaprysy Padu-Padu
|
|
|
Tilk powie : Przenieście się na Jabbera. I muszę mu przyznać rację. Właśnie padło mi gg a klient jabbera trzyma się mocno. Zatem nie zrażajcie się i instalujcie klienta windowsowego.
http://psi.affinix.com
Ztąd można ściągnąć Psi, który wygląda i działa jak Gadu- Gadu. Instalacja jest równie skomplikowana co instalacja Gadu - Gadu. Nie obawiajcie się że stracicie kontakt z ludzmi z GG. Można ustawić tzw. transport i mieć w Psi numerki ludzi z GG.
W tych niespokojnych czasach gdy GG pada co chwilę zdecydowanie polecam.
O pomoc pytajcie mnie i tilka.
Dodam jeszcze że całość jest spolczona a ikonki można podmienić na te z GG. Zatem wszystko jest prawie perfekcyjnie podmienione |
_________________ Never surrender, never give up...
http://forum.multiworld.pl - Nothing is impossible here
http://komiks.multiworld.pl - Komiks Multiworld ;3 |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-01-2004, 13:07
|
|
|
Nie omieszkam skorzystac. GG jest jednym z niewielu srodkow, ktore zapewniaja mi kontakt z ojczyzna, wiec pad, tudziez komercyjnosc komunikatora jest dla mnie szczegolnie bolesna. Na dniach przestawie sie. Jabbera. |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 11-01-2004, 13:38
|
|
|
Jabber to system komunikacyjny, w którym wykorzystano ideę znaną z poczty e-mail. Istnieje duża ilość serwerów Jabbera, a użytkownicy każdego serwera mogą komunikować się z każdym innym. Awaria jednego serwera nie wpływa na działanie reszty sieci, stąd sytuacja znana z Gadu-Gadu, gdy nikt nie może połączyć się z siecią, nie może mieć miejsca.
Istnieje ponadto rozdzielenie komunikatora od serwera. Istnieje kilka różnych programów łączących się z siecią Jabbera, można więc wybrać sobie najłatwiejszy / najfajniejszy / najcoś-tam-jeszcze. Każdy z nich może być użyty do połączenia z dowolnym serwerem. Ja i Distant używamy Psi.
Dobrymi polskimi serwerami Jabbera są jabberpl.org, chrome.pl (wymagana rejestracja na WWW) i jabber.atman.pl. Wszystkie posiadają transport GG do połączenia z siecią Gadu-Gadu. |
|
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-01-2004, 16:26
|
|
|
Znowu ta propaganda... :P |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 12-01-2004, 12:26
|
|
|
Koniec świata... O____O
Distant dał się namówić na jabbera... O___O
A na poważnie to w sumie jest dobry pomysł. Jak GG padnie to przynajmniej forumowicze będą w kontakcie :). Tilk mi już grozi instalacją... :PPPP. |
|
|
|
|
|
Martin
Wszechbiblia.Net Admin
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-02-2005, 15:01
|
|
|
Rewolucjonista powraca.
Chciałem tylko zawiadomić, że powstało coś takiego, jak hapi.pl, czyli Jabber dla niekumatych. Klientem jest Pandion - znany z przyjemnego interfejsu użytkownika i prostej obsługi, lekko zmodyfikowany. Wciąż oczywiście istnieje WPkontakt, który również korzysta z Jabbera, dzięki czemu użytkownicy Hapi i WPkontaktu mogą rozmawiać bez przeszkód ze sobą, jak i z użytkownikami innych serwerów (chociażby polskich jabberpl.org i chrome.pl, czy mojego - mój adres w Jabberze to tilk@lucifer.czad.org, tak samo jak e-mail). Oczywiście i Hapi, i WPkontakt mają możliwość komunikacji z siecią GG, więc nic się nie traci.
Nie wiem, czy audiencja dobra... ale przecież parę osób z tego forum dało się przekonać na IRC, więc dlaczego nie Jabber? |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 11-09-2005, 17:42
|
|
|
Hmm... ja poradziłem sobie inaczej.
Mam Mirandę.
A w mirandzie mam jednocześnie GG, Tlen, AIM, ICQ i MSN. I nawet jak połączę się ze wszystkimi naraz to komp nie pada ^_^ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|