Tanuki Czytelnia - otwarcie |
Wersja do druku |
Raul
|
Wysłany: 18-11-2005, 18:14
|
|
|
Xeniph napisał/a: | Jeśli chodzi o brak centrowania pod IE to nadal nie wiem, co jest tego przyczyną... |
Mam nadzieje ze to pomoze:
Kod: |
body {
font-family: 'Lucida Grande', 'Lucida Sans Unicode', Verdana, sans-serif;
font-size: 80%;
margin: 0;
padding: 0;
text-align: center; /* IE 5.5 hack */
}
#farouter {
background: #ffffff;
width: 760px;
border: 1px solid #3A291F;
margin: 20px auto 20px auto;
text-align: left; /* IE 5.5 hack part II */ |
Body - wiadomo
Faruoter to to glowne okno (cala strona) |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
"Because I like you," she said, "and I don't want anything from you.”
Ostatnio zmieniony przez Raul dnia 18-11-2005, 18:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 18-11-2005, 18:16
|
|
|
Wpadłem na ten sam pomysł na chwilę przed twoim postem, ale dzięki :P |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 18-11-2005, 18:16
|
|
|
Prosze bardzo :)
I teraz dziala elegancko :) |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
Ostatnio zmieniony przez Raul dnia 18-11-2005, 18:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 18-11-2005, 18:17
|
|
|
Marudzę, marudzę, ale trochę jeszcze rozpycha - paska z lewej nie ma, ale teraz uważa część tła z prawej za coś, co koniecznie musi wyświetlić - sama strona otwiera się na dobrej pozycji, ale niepotrzebnie wyskakuje przewijanie w bok... |
|
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 18-11-2005, 18:18
|
|
|
Rozpycha bo tam jest rozdzielczosc ustawiona na 820 px troche za duzo jak na 800 na 600.
Powinno byc maks 780. |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 18-11-2005, 18:23
|
|
|
Szerokość jest teraz ustawiona na 760px, odświerzcie cache...
A, i Crack - wywal whitespace'a spomiędzy linków do Forum i Czytelni na TA, bo robi tam brzydką dziurę... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-11-2005, 18:47
|
|
|
Cytat: | Nie rozumiem? Czego dokładnie AWStats nie łapie i czemu fakt, że daję to do php jako parametr ma mieć na to wpływ? |
zobacz jak AWSTATS licza odwiedziny na anime i na czytelni - na anime zlicza pojedynczo kazda recenzje, podczas gdy na czytelni wszystko podlicza pod "pokaz" - stad nie ma opcji spprawdzenia popularnosci utworow jak sie to robi z recenzjami - a to by byla bardzo przydatna informacja
Cytat: | Jak ktoś da mi url do bannera... |
http://anime.tanuki.pl/imglink/ban69.jpeg |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 18-11-2005, 19:23
|
|
|
Banner dodany.
Wiem już co zrobić z urlami, znalazłem już odpowiednie dane, jutro albo pojutrze się tym pobawię... |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 19-11-2005, 18:40
|
|
|
Wczoraj poprawiłem urle dla profili użytkowników i fików, dzisiaj sprawdziłem - awstats liczy je jak trzeba :)
Czy mam to samo zrobić z resztą działów, czy wystarczy to co jest - czyli najważniejsze? |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-11-2005, 23:03
|
|
|
mozna zrobic, ale nie jest to priorytetowe... a jest chyba pare wazniejszych rzeczy - jak to chociazby ocenianie |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 20-11-2005, 12:30
|
|
|
news reklamowy na ACP puszczony, została jeszcze Nowa Gildia i Poltergeist... ale czy tam nie trzeba sie zalogować? O.o |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-11-2005, 10:17
|
|
|
Jeśli na Polterze trzeba, to ja wieczorem to zrobie, daj mi tylko tekst newsa. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-11-2005, 10:31
|
|
|
puściłam do Gildii - dział literatura(?) i na Poltergeista. :)
i wynukałam strone Białołeckiej: http://www.mirriel.prv.pl/ z ficami do HP... okazuje się, że miesiąc temu otworzyli "Bibliotekę" ^^' http://www.wirtualnabiblioteka.prv.pl/ - zobaczymy. W razie czego, mozna będzie się wymienić buttonkami. chyba. :P |
|
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 21-11-2005, 17:56
|
|
|
Wirtualna Biblioteka istnieje już całkiem długo, tylko że preferują wyłącznie HP, ale może skuszą sie na butony?
Jest jeszcze jedna ciekawa stronka do HP http://www.magica.cba.pl/news.htm można zapytać o wymianę. Teksty głównie Snap, ale także twórczośc własna. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-11-2005, 13:42
|
|
|
Damn...
Regulamin napisał/a: | Przesłanie opowiadania/fanfika nie jest jednoznaczne z jego umieszczeniem na stronie. Redakcja zastrzega sobie prawo do niepublikowania lub usunięcia opowiadania/fanfika bez podania przyczyny |
FAQ napisał/a: | Jeśli uznamy, że tekst z jakiegokolwiek powodu nie nadaje się do publikacji u nas, powiadomimy o tym jego autora (a w przypadku odrzucenia z powodu zbyt dużej ilości błędów ortograficznych lub literówek - poprosimy o poprawienie ich). Nie będziecie czekać w nieskończoność zastanawiając się, czy przypadkiem o Was nie zapomnieliśmy. |
Chyba FAQ jest nie do końca zgodne z prawdą (tak wiem, obudziłem się). Poza tym postulowałbym dodanie do FAQ podpunktu z linkiem do tematu "Jak NIE należy pisać fików", bo mimo wszystko tam jest sporo wskazówek jak pisać z delikatną aluzją, że opowiadania spełniające warunki będą u nas miały zielone światło.
Poza tym znowu regulamin.
Cytat: |
System komentarzy do opowiadań/fanfików umieszczony na stronie służy do komentowania danego opowiadania/fanfika i polega stałej moderacji. |
|
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|