Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Problem z...monitorem? komputerem? |
Wersja do druku |
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 08-01-2006, 13:34 Problem z...monitorem? komputerem?
|
|
|
Dobrze, może monitor nie jest winny, ale tak czy inaczej sprawa dotyczy obrazu na moim komputerze.
Od około 2-ch miesięcy co jakis czas (średnio 7-10 minut) na moim kompie dezaktywuja sie wszystkie okienka, przykładowo:
1. Pisze e-mail/komentarz na DA/w okienku komunikatora i po jakims czasie wszystkie okna stają się nieaktywne (efekt jest taki, że pisze...a zasadzie nie pisze) na 10 sekund, po czym wszstko zaczyna działac normalnie.
2. Gram w jakas grę, a po kilku minutach chowa mi ja do paska, po czym po kilku sekundach znowu wszystko wraca do normy (co z tego, jak do tego czasu wszystkie moby zdązą mnie wybić -___-)
Wie ktos co to jest? Jak moge temu zapobiec? |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-01-2006, 13:43
|
|
|
A ile masz RAMu? Bo mi to tak na oko wygląda na brak pamięci...
I nie sądzę, żeby to miało cokolwiek wspólnego z monitorem. |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 08-01-2006, 18:15
|
|
|
A mi to wygląda na działanie jakiegoś procesu, albo wirusa ;). Przeskanuj tym, co masz, obejrzyj aktywne procesy... no po prostu zobacz, co sie na kompie dzieje. Może być o tym wzmianka w dzienniku zdarzeń (wiem, że to jest pod XP, w reszcie nie wiem, gdzie to schowane może być). |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 08-01-2006, 20:50
|
|
|
Faktycznie, wygląda, jakby na twoim komputerze co kilka(naście) minut odpalał jakiś pamięciożerny proces (findfast? on takie numery potrafi wycinać, ale zwykle tak często się nie uruchamia, ew. może być np. antywir) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|