Wampirza manga :D |
Wersja do druku |
Kleszczman
Fallen Angel
|
Wysłany: 11-02-2006, 22:36 Wampirza manga :D
|
|
|
Tydzień temu skończyłem oglądać serię HELLSING. Musze przyznać że bardzo mi się podobała. Ponieważ jak narazie na drugą się nie zapowiada, to mam małe pytanko :P
Jeśli znacie jakieś dobre tytuły dorównujące klimatowi Hellsingowi to prosze podajcie, bo te zimowe weekendy są staaaaasznie nudne :P |
|
|
Varda
ko-tek!
Grupy: WIP
|
Wysłany: 11-02-2006, 22:41
|
|
|
Tsukuyomi ~Moon Phase - prawda, ze o wampirach? ;) I ze dorownuje klimatem? ;) Szczegolnie opening pierwszego odcinka :] |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 11-02-2006, 23:28
|
|
|
Tak! Tsukuyomi koniecznie :3 Też o wampirkach i też mocno groteskowe :3
A w klimatach poważniejszych - może Miyu? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Kleszczman
Fallen Angel
|
Wysłany: 12-02-2006, 00:35
|
|
|
Hmmm Miyu już dawno nie oglądałem. Masz racje Mai_chan . Poważniejsze ale warte obejrzenia :P A jeśli chodzi o Tsukuyomi to nigdy o tym nie słyszałem, więc poszukam i sprawdze. Dzięki serdeczne i czekam na inne propozycje :D |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-02-2006, 15:00
|
|
|
Kleszczman napisał/a: |
Jeśli znacie jakieś dobre tytuły dorównujące klimatowi Hellsingowi to prosze podajcie, bo te zimowe weekendy są staaaaasznie nudne :P |
Trinity Blood (nie wiem, czy istnieje manga i jak wygląda). Klimatem jest równie kiczowato - mroczne i śmieszne... I w dużym stopniu zerżnięte z Hellsinga.
Dodatkowym plusem / minusem (zależnie od stopnia spaczwenia osobowości) serii jest niezamierzona parodia kultury zachodniej. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Nevermind
Shaolin Drunk Master
|
Wysłany: 12-02-2006, 22:18
|
|
|
Shingetsutan Tsukihime bardzo fajna seria o wampirach,nie to samo co Hellsing ale warte uwagi cut
Zgodnie z Regulaminem Forum usunięto część dotyczącą nielegalnych źródeł.
IKa |
_________________ "swiat na trzezwo jest nie do przyjecia" |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-02-2006, 01:03
|
|
|
Varda napisał/a: | Tsukuyomi ~Moon Phase - prawda, ze o wampirach? ;) I ze dorownuje klimatem? ;) Szczegolnie opening pierwszego odcinka :] |
Buahahahahahahahaha dobre gwaiadko dobre myslałem że umre
"Neko mimi mode ne" :D
Ale tak własciwie wampiry sa infantylne :D |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 13-02-2006, 11:25
|
|
|
O tak, Tsukuyomi jest obowiązkowe (jeśli już ktoś przeżyje opening). A tak na poważniej, to z anime Trinity Blood czy Vampire Hunter D: Bloodlust |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Kleszczman
Fallen Angel
|
Wysłany: 14-02-2006, 18:21
|
|
|
Skoro aż tak bardzo polecacie to sprawdze. Niestety zrobie to dopiero w marcu bo na NEO już mi sie limit skończył :P THX. |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 15-02-2006, 09:29
|
|
|
Klimatem podobny do Hellsinga jest bodajże koreańska manga (manhwa czy jakoś tak) "Priest", ale przez parę osób oceniana jako nędzny klon mangii Kohty Hirano.
"Vampire Princess Miyu" mam dwa tomy i w niczym nie przypomina to Hellsinga, ani klimatem, ani fabułą. Ale czyta się fajnie :)
Cytat: | Ale tak własciwie wampiry sa infantylne :D |
Fear the anger of Alucard! ;] |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-02-2006, 09:36
|
|
|
Cytat: | Ale tak własciwie wampiry sa infantylne :D |
Zwłaszcza jeden taki;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 15-02-2006, 13:24
|
|
|
korsarz napisał/a: | Klimatem podobny do Hellsinga jest bodajże koreańska manga (manhwa czy jakoś tak) "Priest", ale przez parę osób oceniana jako nędzny klon mangii Kohty Hirano. | Zupełnie nie wiem dlaczego, bo wcale nie są tak podobne. Przede wszystkim w Prieście nie ma nawet krztyny komedii, brakuje również wampirów. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|