Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Relacje z konwentów |
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 14-08-2008, 09:27 Relacje z konwentów
|
|
|
W związku ze wzrastającą wagą takich elementów naszej działalności jak patronat medialny nad konwentami, oraz dział artykułów na czytelni zdecydowaliśmy się pomyśleć o kolejnym rozszerzeniu działalności. W związku z tym szukamy osób które podjęłyby się pisać relacje z konwentów.
Zasady:
1) osoby jadące na jakiś konwent mogą zadeklarować się w tym temacie, że napiszą z niego relację. Uwaga - deklarację należy zgłosić możliwie wcześnie, optymalnie - przynajmniej na miesiąc przed rozpoczęciem konwentu
2) prawdopodobnie będziemy w stanie załatwić naszemu tanukowemu reporterowi darmową wejściówkę
3) relacja zostanie opublikowana jako artykuł na Czytelni Tanuki
4) relacja powinna być napisana możliwie szybko po powrocie z konwentu (dlatego prosimy, by zgłaszały się wyłącznie osoby, które są pewne że będą w stanie ją napisać)
5) zasadniczo interesują nas relacje z poziomu "zwykłego konwentowicza", ale jeśli ktoś uczestniczy przy organizacji danego konwentu, też nie stanowi to przeszkody (choć dobrze, by była o tym informacja przy zgłoszeniu i w tekście relacji)
6) zasadniczo interesuje nas jedna relacja, ale jeśli znajdzie się kilka osób chcących się tego podjąć, możemy o tym pomyśleć (zwłaszcza, jeśli będą prezentowały odmienny punkt widzenia - konwentowicza niedoświadczonego, doświadczonego, orga, konkurencji...) - rezerwujemy sobie jednak wtedy prawo do nieopublikowania jakiejś relacji, jeśli nie będzie wnosiła nic nowego.
7) darmowa wejściówka, o której mowa w punkcie 2-gim będzie jedna - chyba, że uda się na wytargować więcej, ale raczej nie należy na to liczyć.
W temacie niniejszym będziemy wrzucali informacje o datach i lokalizacjach nadchodzących konwentów (oczywiście, jeśli jakiś pominiemy, nie jest to przeszkodą by na niego nie pojechać). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 14-08-2008, 11:14
|
|
|
Ekhem... Byłam, ale w organizacji i za dużo to ja tam nie widziałam... |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-08-2008, 12:00
|
|
|
"Za dużo" jest pojęciem względnym. Poza tym jeden panel to jeszcze nie powód, aby od razu mieć problem. Ja robiłem konsolówkę na Funekai i nie miałem problemu z pisaniem relacji. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-08-2008, 17:44
|
|
|
Dobra, jeśli chodzi o kalendarz:
PierniCon - 22-25 sierpnia w Toruniu. Jestem jednym z main orgów, więc jeśli tylko ktoś chce pisać relację, proszę o info a załatwię wejściówkę. Oczywiście, taka osoba nie ma obowiązku być na wszystkich dniach konu, ale dobrze by było, gdyby przynajmniej ważniejsze atrakcje zobaczyła.
Hax 1 - 13-14 września w Krakowie. Ciekawostka, o której trudno mi powiedzieć, jednak ze względu na osoby to robiące, pewien poziom mogę w ciemno zapewnić. Więcej info - http://hinomaru-fandom.org/hax-1/
Mokon - miał być ten sam termin co Hax, tyle, że w Warszawie, niedawno przesunięto go na 13-14 grudnia. Zgodnie z nazwą, konwencja clampowa. Część ekipy to ludzie z całkiem niezłego Negiconu. Info - http://mokon.utagai.net/
Baka - 4-5 października, Wrocław. Yuby się zgłaszał do napisania relacji.
Niucon - ostatni na ten rok konwent, 10-12 października, Wrocław. Wysłałbym Yubyego, jeśli da radę.
Jeśli będzie zapotrzebowanie, mogę napisać wskazówki dla osób, któe chciałby pisać relacje, ale nie są pewne, co w nich zawrzeć. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-08-2008, 12:40
|
|
|
Ja niemal na 100% będę na Falkonie (Lublin 14-16 listopada). Naturalnie mogę napisać relacje. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-08-2008, 12:48
|
|
|
Pisz, koniecznie. Co prawda to fantaści (kto nie skacze, ten fantasta), ale czemu nie, w końcu nie musimy ograniczać się do mangowców. |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
|
Wysłany: 18-08-2008, 08:52
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Poza tym jeden panel to jeszcze nie powód, aby od razu mieć problem. |
Gdyby to był jeden panel...
W tym problem, że ja prawie cały dzień spędziłam na jednym ze stoisk ^-^' i praktycznie udało mi się zajrzeć na jeden/dwa panele. Ale coś mogę naskrobać. |
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 19-08-2008, 08:45
|
|
|
Oficjalnym Wysłannikiem Tanuka na Piernicon zostaje Enevi. Cieszmy się i radujmy ;) |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Enevi
苹果
|
Wysłany: 19-08-2008, 12:11
|
|
|
Hiperactiv Jenot mode on: "Bądź jak wiatr, który rzuca się w przestrzeń z jaskini skalnej. Wznoś się wyżej, coraz wyżej..." ekhem... no może nie do końca... Ale postaram się obskoczyć większość atrakcji ;) |
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 02-10-2008, 08:36
|
|
|
By przypomnieć o istnieniu tematu...
Baka - 4-5 października, Wrocław.
Oficjalni wysłannicy: Yuby jako recenzent, Tilk jako fotograf
Z listy podanej przez Grisznaka zostaje jeszcze ostatnia pozycja
Niucon - 10-12 października, Wrocław.
Jacyś chętni? |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-10-2008, 13:15
|
|
|
Mam pytanie - czy szanowna redakcja obgadała z organizacją Baki wejściówki dla Yuba i Tilka? |
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 03-10-2008, 16:44
|
|
|
Oczywiście - kontaktowałem się w tej sprawie z Usagi już dość dawno temu (zaraz po zjeździe) |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-10-2008, 12:42
|
|
|
Był ktoś z ekipy na Nyuconie? |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-10-2008, 13:35
|
|
|
Fajnie. Byłaby prośba, aby wybrać dwa - trzy i uzupełnić nimi relację Yubyego. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|