Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
DVD-ROM |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-07-2010, 06:38 DVD-ROM
|
|
|
Nowy komputer, nowy Windows, nowe atrakcje.
Zasadniczo mam dwa problemy z DVD. A) Urządzenie zawiesza się na każdej, choćby najlżej zarysowanej albo zabrudzonej płytce. Nie czyta jej, magiczne trzy przyciski w najlepszym razie doprowadzają do tego, że komputer przestaje widzieć DVD i trzeba go resetować. B) Tak to trwało do wczoraj w nocy. Jedna z tego rodzaju zwiech doprowadziła do tego, że DVD przestało widzieć wkładane do niego płyty. Po prostu zachowuje się tak, jakby ich nie było.
Reinstalacja sterowników nic nie daje. Fizyczne uszkodzenie napędu raczej wykluczam. To jest LG, miałem już kilka czytników tej firmy i wszystkie chodziły jak czołgi. Co mogę zrobić? Uprzedzę pytanie: pobranie firmware ze strony producenta też nie działa. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-07-2010, 07:45
|
|
|
Powołać się na gwarancję. U mnie te objawy przełożyły się na padnięty sterownik lasera - ktoś kiedyś sobie czytnikiem rzucił i uszkodził mechanizm. To, albo niedokładny montaż. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 28-07-2010, 09:09
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | To jest LG, miałem już kilka czytników tej firmy i wszystkie chodziły jak czołgi. |
Moje psuły się dokumentnie najwyżej miesiąc po upływie gwarancji, więc... Użyj jej póki możesz :D. Na bazie własnych doświadczeń zainwestowałbym w Asusa, mój nie pada od trzech lat i łyka wszystko. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-07-2010, 16:25
|
|
|
No niestety, Smook miał rację. Laser poszedł się paść. Już wymieniony. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|