Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Gedo Senki |
Wersja do druku |
ghostface
|
Wysłany: 21-05-2007, 11:15
|
|
|
Obejrzałam i rzeczywiście, raczej przeciętny ten film. Choć całkiem zgrabnie zrobiony, gdyby nie dwie sprawy:
1) główna oś fabuły prosta jak drut, bez żadnych supełków (rozprawa ze złym czarodziejem - bardzo czarno-białe), a najciekawsze wątki nie zostały pogłębione. Szkoda.
2) przesłanie za bardzo na wierzchu, niespecjalnie wynika to wszystko z akcji, choć mimo wszystko ładne.
Trochę mnie rozczarowały niektóre projekty, szczególnie stroje. Do bólu konwencjonalne, wolałabym coś bardziej zmiksowanego/odstrzelonego (Zając i jego okulary, wozy łowców niewolników - to było pójście w dobrym kierunku). Podobało mi się natomiast miasto Hort, bardzo ładne kolory.
Co jeszcze z plusów: kilka naprawdę świetnych ujęć, parę pięknych scen, podobało mi się też spokojne tempo opowieści, i strasznie, ale to strasznie podobał mi się seiyuu Arrena! Aż miło było słuchać.
Jeśli miałabym wybierać pomiędzy Labiryntem Fauna i Gedo Senki, jako dwoma filmami z gatunku baśni, które ostatnio widziałam, to bez zastanowienia stawiam na Gedo Senki. |
|
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-06-2007, 19:50
|
|
|
Obejrzeć można ale daleka jestem od jakiegoś wielkiego zachwycania się. No ale to w końcu pierwszy film Miyazakiego juniora więc dajmy mu szansę.
Na ile jest zgodny z książką to nie wiem bo nie czytałam.
ghostface napisał/a: | i strasznie, ale to strasznie podobał mi się seiyuu Arrena! Aż miło było słuchać. | mnie też
I bardzo mi się podobała ta piosenka którą śpiewała Theru |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|