Teknoman |
Wersja do druku |
Teknometalman
|
Wysłany: 08-12-2006, 15:21 Teknoman
|
|
|
Kto interesuje się Teknomanem? Zapraszam do dyskusji. |
|
|
|
|
|
VampirLord -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-12-2006, 12:13
|
|
|
kiedys obejzalem przpadkiem z 2 odcinki powiem jest nawet fajny po rodzaju kreski podejzewam ze jest nie za mlody :D |
|
|
|
|
|
Teknometalman
|
Wysłany: 28-12-2006, 12:32
|
|
|
Są aż 43 odcinki. W wersji japońskiej nieocenzurowanej jest 49. Jest ponadto druga seria i troche odcinków bonusowych. |
|
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-12-2006, 13:38
|
|
|
A są jakieś fanarty? |
|
|
|
|
|
pampuka
|
Wysłany: 21-01-2007, 19:12
|
|
|
Ja ogladałam (w sumie nie wiem czemu, chyba nie było nic innego w tv o tej porze) wszystkie odcinki jakie leciały na Fox Kids (i teraz też leci jeszcze...chyba) i moim zdaniem zabardzo to troche takie ... ciężkie :/ I pamiętam że była chyba jedna tylko scena gdzie ten koleś/Teknoman zrobił inną minę niż zazwyczaj miał (tj. poważną i pochmurną)- w tym odcinku gdzie jacyś kolesie porwali go i jego...robota? no nie pamietam kim tam kto był, i był taki dialog: -jeden z ludzi:nazwe cię Pegaz, -robot:Pegaz. Co to znaczy? -ten człek:pegaz to mistyczny koń coś tam coś tam... |
|
|
|
|
|
Elric16
|
Wysłany: 14-03-2007, 10:15
|
|
|
Kiedyś oglądałem to anime tylko na Fox Kids (potem Jetix) i przyznam że podobało mi się choć jeszcze nie tak kiedy dowiedziałem się że można zobaczyć znacznie więcej w oryginalnej Japońskiej wersji a do tego jeszcze odcinki specjalne których nigdzie indziej nie miałem okazji zobaczyć. Zawsze będę miał respekt przed tą mangą, nigdy też nie zapomnę starych czasów kiedy nawet z kumplem nagraliśmy wszystkie odcinki i oglądaliśmy dla powtórki (stare czasy)! |
|
|
|
|
|
Teknometalman
|
Wysłany: 21-03-2007, 14:20
|
|
|
Nie ma mangi Teknoman. Jest tylko anime. A co do min to się mylisz Pampuka. Obejrzyj jeszcze raz a przekonasz się że byłaś w błędzie. |
|
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-03-2007, 14:51
|
|
|
Próbowałam to oglądać na Jetix ale jakoś mnie nie wciągnęło, może gdyby było w wersji oryginalnej... |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 24-04-2007, 17:36
|
|
|
Zawsze miałem słabość do tego anime. Nawet mimo cenzurki ma styl i jest ogólnie wporzo. Do tego to jedno z moich pierwszych anime(piąte dokładnie). Ogólnie bardzo ok. |
|
|
|
|
|
Masterton
|
Wysłany: 03-09-2007, 22:08
|
|
|
Teknometalman napisał/a: | Nie ma mangi Teknoman. Jest tylko anime. A co do min to się mylisz Pampuka. Obejrzyj jeszcze raz a przekonasz się że byłaś w błędzie. |
?? Że nie ma mangi?? hehehe dobre xD
Jest ale pod oryginalnym tytułem Tekkaman :P [czyli japońskim :P]
Ja sam oglądałem chyba 2 razy serie z polskim dub [czyli po cenzurze made USA], i raz oryginalną jap.
Mówiąc szczerze anime jest dobre ale troche mu brakuje :P
Jak ktoś lubi mechy i bijatykę to w sam raz, bo samo anime nic nie przekazuje, od tak historia o inwazji na ziemie ;)
Ale oczywiście polecam anime :P z jakiegoś powodu oglądałem je te kilka razy :P |
|
|
|
|
|
Kogut
|
Wysłany: 05-09-2007, 15:53
|
|
|
nie podoba mi sie
W imieniu redakcji dziękuje za post zawierający cenne z punktu widzenia aksjologii anime informacje i rozbudowaną argumentację. Zegarmistrz |
_________________ hentai.xxx |
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 06-05-2008, 08:28
|
|
|
Może ktoś podać które odcinki oryginału nie puszczono w polsce-usa? |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Teknometalman
|
Wysłany: 31-10-2008, 11:38
|
|
|
Masterton - jak wiesz gdzie można znaleźć mangę to daj link. Jak na razie wielu fanów szuka i nie może znaleźć.
Gamer - co do odcinków to sprawa wygląda tak, że niektóre odcinki zostały scalone w jeden. Np. Finał w wersji Polskiej i amerykańskiej to w japońskiej dwa odcinki. W pierwszym Blade ostatecznie pokonuje Blade'a a w drugim rozwala Darkona. |
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-10-2008, 11:43
|
|
|
Obejrzałęm ostatnio przez sentyment z dzieciństwa (tak tak za gówniarza widziałem kilka epków i zawsze chciałem obejrzeć całość). I cóż mogę powiedzieć... Historia całkiem fajna, nieźle wyglądają fazy inwazji Venomoidó na planetkę, ale miałęm wrażenie, że co odcinek to zupełnie inny etap wydarzeń. Takie to poszarpane... Plus dużo stereotypów, absurdów i głupich zachowań wydawałoby się mądrych ludzi.
Ot takie do obejrzenia. |
_________________ http://www.defectivebydesign.org/
Nienawidzę politycznej poprawności.
I feminizmu.
http://www.rebel.pl/x.php/193/Rebel-Times.html
http://de99ial.polter.pl/,blog.html?8301 - co myślę o DRMach
|
|
|
|
|
Teknometalman