Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Midori |
Wersja do druku |
Sarty
|
Wysłany: 17-06-2007, 23:49 Midori
|
|
|
Obejrzałem niedawno Midori. Niezwykły obraz. Doskonała kreska, ciekawa animacja (momentami nieruchome szkice, 'aktywny' jedynie podkład dźwiękowy), doskonała muzyka. Niektórym może się nie spodobać brutalność tej wizji, ale taka już jej specyfika... pozbawiona jakiegokolwiek elementu nie miała by tej samej wartości. Fabuła zdaje się być wyjątkowo oryginalną oraz ciekawą... zdaje się. Tu pojawia się mój problem.
Midori oglądałem w wersji oryginalnej. Niestety języka nie znam ani-ciut-ciut. Film jest dosyć wyrazisty w swoim przesłaniu, wolałbym jednak poznać treść wszystkich dialogów, lub ogólny zarys fabuły - zastanawia mnie, czy moja interpretacja jest zgodna z zamierzeniami scenarzysty. Ciach Rownie cenne byłoby zdanie relacji :)
Narazie jedynie o dwu animowanych produkcjach japonskich mówiłem w samych superlatywach. Stąd też ten temat, który może wydawać się dość dziwny.
Punkt drugi Konstytucji Forum.
IKa
ZUA Biurokratka |
_________________ Jedyne, co może uratować śmiertelnie rannego kota - odezwał się kot - to maleńki łyczek benzyny - i, wykorzystując zamieszanie, przypiął się do okrągłego otworu w prymusie i napił się benzyny. |
|
|
|
|
Sarty
|
Wysłany: 18-06-2007, 21:54
|
|
|
hmm... czyżby nikt nie widział tego anime? |
_________________ Jedyne, co może uratować śmiertelnie rannego kota - odezwał się kot - to maleńki łyczek benzyny - i, wykorzystując zamieszanie, przypiął się do okrągłego otworu w prymusie i napił się benzyny. |
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-06-2007, 22:02
|
|
|
Google znajduje co najwyżej Midori Days. Może jakieś bardziej szczegółowe informacje niż tytuł np. adres strony www anime? |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 18-06-2007, 22:06
|
|
|
Skoro nikt dotychczas nie odpisał, to założyłbym, że przez cały jeden dzień (szmat czasu, można naprawdę z niecierpliwości krzywdę sobie zrobić) nie trafiła jeszcze tu taka osoba (albo trafiła, ale nie chciała się wypowiadać w temacie).
PS: o, nawet znalazło się na ANN (zakładając oczywiście że o to właśnie anime chodziło) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Sarty
|
Wysłany: 19-06-2007, 14:59
|
|
|
Dziękuję za oświecenie. Nigdy bym na to nie wpadł, myślałem, że w grę wchodzi czynnik irracjonalny. Na szczęście się nie okaleczyłem.
Link jest prawidłowy, tytuł anime "uściśliłem" w opisie tematu. Nie powinno być wątpliwości. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|