Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
BECK: Mongolian Chop Squad |
Wersja do druku |
Blahuuu-san
|
Wysłany: 23-02-2008, 21:27 BECK: Mongolian Chop Squad
|
|
|
...niezłym anime, jakie niedawno było mi dane widzieć, mianowicie BECK? Godne polecenia, moim zdaniem, zwłaszcza jeśli lubi życiowe historie. |
Ostatnio zmieniony przez Blahuuu-san dnia 23-03-2009, 18:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Akira1980
Kolekcjoner.
|
Wysłany: 24-02-2008, 00:39
|
|
|
Anime nie oglądałem... jeszcze. Ale czytałem mangę, i muszę przyznać że przypadła mi do gustu. Pokazuje, prawdziwe zmagania zespołu, a nie jak w co innych tego typu produkcjach, ktoś coś zaśpiewa i od razu rozpoznawany w całej Japonii. |
_________________ "Życie to sen wariata, a jak się przyprawi, to zmienia się w kolorowy telewizor."
|
|
|
|
|
Blahuuu-san
|
Wysłany: 24-02-2008, 01:57
|
|
|
Anime warte obejrzenia nawet jak się czytało mangę, chociażby po to, aby usłyszeć te wszystkie utwory, wszakże produkcja traktuje o muzyce.
Hm, myślę, że to między innymi to, że to anime pokazuje jak się sprawy mają naprawdę, ile czasu, wysiłku i pieniędzy trzeba włożyć w takie przedsięwizięcie czyni je wspaniałym.
A ja muszę się zabrać za mangę - ponoć spory kawałek ostatniego tomu (albo cały ostatni tom) upchnięto w anime w ostatnim epie. |
Ostatnio zmieniony przez Blahuuu-san dnia 23-03-2009, 18:31, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 24-02-2008, 13:01
|
|
|
Blahuuu-san napisał/a: | A ja muszę się zabrać za mangę - ponoć spory kawałek ostatniego tomu (albo cały ostatni tom) upchnięto w anime w ostatnim epie. |
Obecnie jest ok. 30 tomów, wychodzą dalsze, a anime pokrywa się z ok. 13 tomami mangi z czego ostatni odcinek to chyba 1-2 tomy pokazane w formie retrospekcji. Mogłem się walnąć o 1-2 tomy, bo dawno nie czytałem/oglądałem.
Wydanie amerykańskie można niedrogo dostać w empik.com w sekcji importów. Tylko trzeba uważać, żeby przez przypadek nie kupić tomu po niemiecku, wiec lepiej sprawdzać przed dodaniem do koszyka.
Beck jest najlepszą serią jak kiedykolwiek powstała. Jak w każdej mandze z serii "od zera do bohatera" wiadomo, że kiedyś BECK będzie niesamowicie popularny, ale tutaj jest to przedstawione we w miarę realistyczny sposób. Bohaterowie mają raczej normalne kłopoty związane z zaistnieniem w świecie muzyki i zazwyczaj nie rozwiązują ich na skutek magicznego deus ex machina. Ostatnie tomy były trochę słabsze, ale to niestety normalne przy tak długich mangach. Anime jest dobre i wiernie trzyma się fabuły mangi. Poza straszliwym angielskim nie ma się do czego za bardzo przyczepić. Podobno dubbing w wersji amerykańskiej ma inne kawałki, które śpiewa amerykańska obsada :) Muszę sobie sprawić. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Blahuuu-san
|
Wysłany: 24-02-2008, 14:58
|
|
|
Rzeczywiście... wcześniej szukałem to mi nie znajdywało, pewnie dlatego, że dużo różnych "Becków" jest.
Ale dzięki.
Dembol napisał/a: | Obecnie jest ok. 30 tomów |
Aż tyle? I nic dziwnego, że to serii nie wychodzi na dobre. |
Ostatnio zmieniony przez Blahuuu-san dnia 23-03-2009, 18:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 24-02-2008, 22:38
|
|
|
Blahuuu-san napisał/a: | wcześniej szukałem to mi nie znajdywało, pewnie dlatego, że dużo tych "Becków" jest ^^ |
Lepiej wpisać Mongolian Chop Squad. Powinno prędzej coś znaleźć. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
sieka
|
Wysłany: 04-03-2008, 22:09
|
|
|
Oglądałem BECK, zgadzam się z poprzednimi komentarzami i stwierdzam że jest to jedna z
moich ulubionych pozycji którą po prostu trzeba obejrzeć ;) . Jest to anime oryginalne i jedyne w swoim rodzaju. |
_________________ Massugu Go!
|
|
|
|
|
BeCk :))
Gość
|
Wysłany: 04-08-2008, 17:42
|
|
|
a bedzie 2 czesc anime? obecnie ejst 26 odcionkow... bedzie ciag dalszy?:> |
|
|
|
|
|
Norbi
Obserwator
|
Wysłany: 05-08-2008, 09:46
|
|
|
Z tego co mi wiadomo to nie było nigdy żadnych przesłanek o tym by 2 część miała powstać, ale jeśli powstaje manga to kto wie, kto wie, jeśli Slayersów wznowiono po 10 latach to jak widać nie można tracić nadziei ;) Btw, anime jest naprawdę świetne i szkoda że nawet o jakiegoś bonusowego epka się nie pokusili. Z chęcią obejżałbym odcinek(albo i więcej) o trasie koncertowej Mongolian Chop Squadu, bo zakończenie tego dostatecznie nie pokazywało ;) |
|
|
|
|
|
Sola
ryba
|
Wysłany: 11-08-2008, 19:58
|
|
|
Obejrzałam Beck'a już jakiś spory kawałek czasu temu, ale niedawno postanowiłam je sobie odświeżyć. I tak jak za pierwszym razem bardzo mi się podobało. Dostaje ode mnie 10/10. Chociaż na początku animacja odrobinę irytowała to po jakimś czasie sie przyzwyczaiłam.
Po anime wzięłam się za mangę i pochłonęłam ją bez popitki(zostały chyba jeszcze 3 rozdziały, które nie są jeszcze przetłumaczone, ale i tak wiem jak się skończy). Zaskoczyło mnie trochę to, jak różni się zakończenie anime od mangi, ale w końcu jakoś to musieli skończyć i uważam, że zrobili to całkiem zręcznie. Anime ma dobry koniec zarówno gdyby było to na tyle jak i gdyby mieli je w przyszłości kontynuować. Za co trzymam kciuki.
Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić to do mangi mianowicie:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Ile razy można wałkować motyw z zakładem kto przyciągnie więcej publiczności? Albo autorowi zabrakło weny albo Ryuusuke ma problemy z hazardem.
|
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 14-06-2009, 14:28
|
|
|
Skończyłem to przed chwilą oglądać...
obejrzałem całość na raz, wpadłem jak śliwka w kompot. Postaci świetne (chociaż znowu pokazano idiotyzm głównego bohatera w stosunkach damsko-męskich). Polubiłem większość z nich, zwłaszcza Ryusuke, fajne miał podejście do życia i do związku swojej siostry ;). Zresztą Maho, jak i cały skład Becka polubiłem. Nie wolno również pominąć Saitou Kenichi i jego papugi, bardzo miły i humorystyczny akcent.
Co do wątku romantycznego - nie był jakiś gwałtowny, bardzo dramatyczny a jednak nadał ciekawy smaczek temu anime, chociaż liczyłem na coś więcej, zwłaszcza po numerach Ryusuke. W każdym razie ten związek nie był zły, chociaż pewne elementy z niektórych haremówek się jednak pojawiły.
Było to czego się spodziewałem czyli muzyka i to dosyć dobra muzyka. Kreska przyjemna, kilka początkowych odcinków kuła w oczy, później się przyzwyczaiłem i zobaczyłem jej wyjątkowość?
Anime miało specyficzny klimat, klimat który polubiłem. Koniec? Nieco dziwny, zajrzałem do mangi i przekonałem się, że mają z czego zrobić jeszcze drugie tyle odcinków. Liczę na kontynuację, chociaż jeśli jej nie będzie to to zakończenie pasuje.
Ogólnie mówiąc - świetna pozycja, 10/10. Tchnęła we mnie trochę życia i znów pokazała, że ciągle mogę trafiać na bardzo ciekawe serie.
Po cichu liczę teraz na kontynuację, jednak dużych nadziei sobie nie robię. |
|
|
|
|
|
miffonio
Gość
|
Wysłany: 28-06-2009, 09:18
|
|
|
Beck to jedno z najlepszych anime jakie miałem przyjemność oglądać.Anime jest pełne życia bez elementów takich jak magiczne moce czy magiczny głos.Szczerze powiedziawszy zrobiło mi się żal gdy zabrakło odcinków :((. Anime jest the best <BANZAI> oczywiście daje 10/10 |
|
|
|
|
|
what a fool....
Gość
|
Wysłany: 27-12-2009, 16:18
|
|
|
Anime pierwsza klasa skonczylem ogladac doslownie przed paroma minutami az lekkiego dola zalapalem :P ale mniejsza z tym 10/10 i mam nadzieje ze 2 seriia powstanie see you |
|
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
Wysłany: 27-12-2009, 19:47
|
|
|
Dobre anime. Solidnie zrobione. Niezła muzyka. Wszystko trzyma się kupy.
Co nie zmienia faktu że się trochę przy tym wynudziłem. Choć końcówka była bardzo dobra - wręcz epicka.
Warte obejrzenia, ale co tu dużo mówić czysta obyczajówka jak na anime.
I tak BTW piosenki bardzo fajne i wpadające w ucho. |
_________________ Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Nadgorliwy urzędas zasługuje tylko na jedno:
Totalną Anihilację.
http://myanimelist.net/signature/OverLordZenon.png
http://www.youtube.com/watch?v=KsTgWCZNk-0 |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 27-12-2009, 20:55
|
|
|
OverLord_Zenon napisał/a: | I tak BTW piosenki bardzo fajne i wpadające w ucho. |
Fakt, pod koniec zostaliśmy nawet uraczeni kawałkami The Pillows, zespołu który (jakby ktoś nie wiedział) stworzył OST do FLCL. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|