Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Sayonara Zetsobu Sensei |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-07-2007, 16:25
|
|
|
Sayonara Zetsobu Sensei - masterpiece!! Wreszcie, po przekopywaniu się przez schematyczne komedyjki szkolne, znalazłem coś niesamowitego. Pełna uroku, zwariowana, w poły absurdalna komedia o nauczycielu - niedoszłym samobójcy, największym chyba pesymiście w dziejach anime. Jego przeciwieństwem jest uczennica, która z kolei do wszystkiego podchodzi optymistycznie - dodajmy, że anime zaczyna się tym, iż zrywa go ze sznura na którym wisi, twierdząc, ze w ten sposób i tak nie stanie się wyższy, bo jej rodzice próbowali i nie wyszło.
Do tego teatr cieni a'la Utena, humor absurdalny w najlepszym wydaniu i sporo gagów, z których zapewne część będzie dla gajina niejasna. Niemniej jak dla mnie najlepsza komedia jaką w tym roku widziałem. Oby z dalszymi odcinkami nie straciło... |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 17-07-2007, 16:47
|
|
|
Grisznak zgadzam się z Tobą w stu procentach co do tego anime, zapowiada się fantastycznie, ale czy Ty aby nie za bardzo zaspoilerzyłeś,
- Spoiler: pokaż / ukryj
- wiesz ja w życiu bym nie wpadła, że ona jego próbę samobójczą będzie tłumaczyć jako chęć bycia wyższym, że o rodzicach nie wspomnę, poza tym nie widziałam tylu serii w życiu i fakt że on okazał się jej nauczycielem troszkę mnie zaskoczył - chociaż domyślałam się tego...
|
|
|
Tsunami
|
Wysłany: 17-07-2007, 17:21
|
|
|
Ja też mam bardzo duże nadzieje względem tej serii. Byle tylko nie skręciła w stronę haremówki, to chyba bardzo osłabiłoby u mnie chęć oglądania. Cieszę się, że subuje to grupa a.f.k., po doświadczeniach z Lucky Star sądzę, że dobrze sobie z tym poradzą i będą w stanie przybliżyć nam żarty i nawiązania. |
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 18-07-2007, 15:40
|
|
|
Sayonara Zetsubou Sensei- seria ma potencjał. Mam nadzieje że nie zrobią z tego głupiej haremówki lub ecchi komedii. Ciekawe czy nastąpi efekt przebiegunowania patrzenia świat u bohaterów.
Zenkou 2- głupie jak but. golizna leje sie z ekranu. coś dla mnie:) na ta porę.
Seirei 14- w pewnym momencie chciałem krzyknąć biegnij Lola biegnij( dobry film). Jak zwykle niezłe. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
cintra
|
Wysłany: 18-07-2007, 22:43
|
|
|
Sayonara Zetsubou Sensei
zawsze jak oglądam pierwszy odcinek jakiegoś anime czy serialu, i podoba mi się tak jak ten, to zaczynam się bać czy za wysoko sobie nie ustawili poprzeczki, jak na początek serii... ;P
Ale główna postać męska
- niedoszłego samobójcy
jest cudowna! ^^ chyba się zakochałam ^^ choć przyznam się, że znałam jego wersję w realu - mój kolega, był na codzień przesympatyczny, ale jak miał "dzień zjazdu nastroju po równi pochyłej", to nie dawało się z nim rozmawiać... ^^' |
|
|
|
|
|
Tsunami
|
Wysłany: 19-07-2007, 10:17
|
|
|
Sayonara Zetsubou Sensei 2
Cudowne! Uwielbiam taki typ humoru, jaki prezentuje ta seria. Itoshiki ma klasę pełną oryginałów.
Zashiki warashi :D
- Czyli urocza, milutka hikikomori. Ta część odcinka kojarzyła mi się strasznie z Yamanade.
Mam wrażenie, że zagrożenie haremówkowe rozwiało się. Twórcy pewnie by to zjawisko prędzej wyśmiali, niż poważnie zrealiowali. |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 19-07-2007, 10:56
|
|
|
Sayonara Zetsubou Sensei 2 - to jest genialne, od pierwszej do ostatniej minuty, płakałam ze śmiechu na tym odcinku, sposób w jaki oni wyciągneli tą małą z domu, był po prostu zabójczy - pozostaje tylko pogratulować klasy...
Zgadzam się z Tsunami, o haremówce można raczej zapomnieć, po Nodame i Ouranie zapowiada się kolejny wielki przebój, ja się tylko zastanawiam jak im się uda utrzymać taki poziom do końca... |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 19-07-2007, 12:25
|
|
|
Sayonara Zetsubou Sensei 2 - OHOHOH~ Uśmiałam się przy tym nieźle. To.jest.niesamowite. Dobrego wyboru dokonałam decydując się na ten tytuł. Jestem zachwycona! Nawiązań jest mnóstwo. Niestety mało z nich rozumiem, ale mi tyle starczy ażeby mieć świetną zabawę (Orange-kun na tablicy... "ZEROOO~").
I, co najważniejsze, nie pojawiła się jeszcze ani jedna postać, której bym nie polubiła. Ot taką Kaf(u)kę uważam za uroczą i zabawną dziewoję. Nie wyobrażam sobie tej serii bez niej. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Amarth
|
Wysłany: 19-07-2007, 13:04
|
|
|
Sayonara Zetsubou Sensei 1 & 2. Cóż mogę powiedzieć. Zanim zobaczyłam anime miałam przyjemność zapoznać się z mangą (tylko 6 pierwszych rozdziałów, ale to zawsze coś). Pomyślałam wtedy, że jak najbardziej zabawne, ale nie rewelacyjne. Dziś obejrzałam anime i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że to jest wspaniałe! Szególnie podobała mi się muzyka, po prostu śliczna. Itoshiki-sensei jest wprost urzekający, jego głos również. Nie mogę się doczekać kolejnych odcinków. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-07-2007, 10:40
|
|
|
Sayonara Zetsobu Sensei 2 - nie, haremówka z tego nie będzie, ale najbardziej odjechana komedia od czasów Ourana,a kto wie, czy nawet nie przebijająca tegoż - owszem. Siedzące w domu Emo i sposoby na nie po prostu powaliły mnie na łopatki, takoż podręczna walizeczka podróżna głównego bohatera.
Błagam, niech to się zamknie w 12 epach! |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 20-07-2007, 11:57
|
|
|
Sayonara Zetsubou Sensei ep 1 i połowa 2giego. Patrząc na opinie o serii wiązałem z nią wielkie nadzieje, okazało się, że pod praktycznie każdym względem nie jest w moim typie. Daruję sobie chyba. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 20-07-2007, 12:09
|
|
|
Mamunia napisał/a: | Sayonara Zetsubou Sensei 1-2 - Kreska! Animacja! Kolory! OMuaaaaa~~~~ *o* Następne anime, kóre bedę regularnie oglądać. Świetne, kreska kojarzy mi się z xxxHolic (na plus, duuuuży plus). Skarbnica screenshotów, przepiękne (albo conajmniej ciekawe) kadry trafiają się przez cały odcinek. Barwne to to, a przy tym elegancke, stonowane, mimo żywej kolorystyki (cudowne wypełnienia, na ubraniach, włosach, to jest takie przyjemne dla oka). Ujęcia i ruch "kamery" - ładne, czasami wywołują efekt humorystryczny (oczywiście wraz z tym, co mówią lub robią bohaterowie:
- "What if I had died?" xD).
- /me padła przy Death Note, a później się dobiła przy "bunch of stalkers" xD
|
Możemy sobie ręce podać. IDENTYCZNE miałam wrażenia. Poza skojarzeniem z xxxHolic bo nie widziałam tej serii. Ale ogólnie szalenie mi sie podoba. Kreska ! Kreska ! Głosy, reakcje ! Zwłaszcza głównego bohatera. Zachowuje się jak dziecko. Podoba mi się. Nie aż tak jak Ouran, ale podoba mi się. |
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-07-2007, 12:37
|
|
|
Sayonara Zetsubou Sensei 2
Mam nadzieję, że każdy odcinek będzie zaczynał sie w ten sam sposób - to jest genialne...
Psycholog szkolny jest przerażająca.
Zashiki Warashi i Yamanade w jednym.... ('you're beautiful, with fair skin.' Chyba już to gdzieś słyszałam... Chociaż scena nie skończyła się jak ta tutaj ('ta oszukańcza mąka!')) W dodatku ona ma podobny głos do seiyuu Sunako, LOL. (czy ktoś zauważył w latającym telewizorku napis 'Lucky Channel'?)
Wejście klubu herbacianego i ciężkie chwile Chiri XDD A wszystko przez truskawki...
Walizeczka Nozomu... Pure win.
'ZEROOOOOO! I'm not Orange...'
'Not Casserole! Katsura da!' (to ZAWSZE śmieszy. Nawet w innym anime XD)
znana wszystkim niebieska panienka
chain of stalkers! (przy czym nawiązanie do grajka z Hameln było urocze :3)
Poza tym podoba mi się zastosowana sztuczka: tła raz są, częściej ich nie ma. Więc co zrobili? Potraktowali całość jakąś teksturą i tyle. |
|
|
Amarth
|
Wysłany: 28-07-2007, 10:06
|
|
|
Sayonara Zetsubou Sensei 3. Wiedziałam, czego się spodziewać, a mimo to siła śmiechu niemal zrzuciła mnie z krzesła. To było... piękne! Taniec fuzji był przebojowy, napisy na tablicy świetne, ale najbardziej podobała mi się aluzja do Death Note'a. Po prostu perfekt. |
Ostatnio zmieniony przez Amarth dnia 28-07-2007, 15:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
lealin
Gość
|
Wysłany: 16-07-2008, 18:01
|
|
|
chyba przy recenzji tego anime jest bląd...seria liczy sobie...13 odcinków^^ tak widziałam 13 odc XD |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|