Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Onegai Teacher |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-04-2009, 20:53
|
|
|
Cytat: | Czyli twierdzisz, że wszystkie komedie romantyczne są puste ? Bardzo odważne stwierdzenie ... |
Jeśli po produkcjach z tego gatunku oczekujesz przesłania rodem z "Czyż nie dobija się koni?" lub przemyśleń godnych "Boga Imperatora Diuny", to przepraszam. Komedia romantyczna ma bawić, nie zmuszać do przemyśleń. Jeśli to robi, to jest dobra i tyle. OT jest przyzwoity do połowy, jednak w chwili, w której zaczyna udawać poważniejszą serię, wszystko leci na łeb, na szyję. Żeby było śmieszniej, w oavce twórcy jasno pokazali, o co w tej serii naprawdę chodziło.
Cytat: | I zdefiniuj ten neologizm, którem się posłużyłeś, aczkolwiek wyczuwam nutke ironi ... |
Twój narząd powonienia dobrze pracuje. |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 16-04-2009, 21:42
|
|
|
Co jednak nie zmazuje pierwszej połowy serii jako tej udanej. Końcówki serii zazwyczaj są przemalowane co powoduje dziwny zgrzyt, jednak nie należy zapominać o tych jasnych stronach. Nie jest to arcydzieło, tylko średniak, jak już napisałem, na niedzielnie popołudnie.
I wyjaśnisz to, czy dalej będziesz zachowywał się jak iNteligentny licealista ? |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-04-2009, 21:55
|
|
|
Dobra, bejbe. Czaję klimę, że ci Onegay Teacher przypadł do gustu. Cacy.
Widzisz jednak, sam przyznałeś mi przed chwilą rację, nie wiem, czy zamierzenie czy nie, z rachunku prawdopodobieństwa w liceum zbyt mocny nie byłem. Problem w tym, że serię oceniamy zwykle jako całość, nie na zasadzie kilku pierwszych odcinków. Gdyby iść tym tropem, pisząc recenzje płyt mógłbym wystawiać ze trzy razy więcej wysokich ocen, pisząc "płyta słaba, ale trzy pierwsze kawałki dobre". Tak niestety nie jest.
Cytat: |
I wyjaśnisz to, czy dalej będziesz zachowywał się jak iNteligentny licealista ? |
Mów mi tak dalej, inteligentententny maturzysto. |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 17-04-2009, 19:44
|
|
|
lulutard= narutard reloaded.
Wiesz, od komedii romantycznych raczej nie wymaga się głębokiego przesłania i klimatu zadumy nad losami wszechświata. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 17-04-2009, 21:32
|
|
|
Nigdy nie powiedziałem, że tego od komedii romantycznych wymagam, chce tylko podkrślić, że mają w sobie zawarte troche życiowej prawdy i nie są kompletnie pozbawione sensu. Prosze mi nie wmawiać czegoś czego nie twierdze :P. |
|
|
Nac
Gość
|
Wysłany: 03-05-2009, 09:57
|
|
|
Cesasz vedry w swoim ostatnim poście ma rację w sprawie komedii romantycznych, a według mnie na pewno Onegai Teacher ma w sobie zawarte trochę życiowej prawdy i nie są bez sensu.
PS: mam do onegai teacher sentyment bo to moje pierwsze tego anime które obejrzałem i mi się spodobało, no i dla mnie jest najważniejsze że skończyło się szczęśliwie. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-05-2009, 10:02
|
|
|
Nac napisał/a: | a według mnie na pewno Onegai Teacher ma w sobie zawarte trochę życiowej prawdy |
Tak z czystej ciekawości - można wiedzieć jakiej? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Waaagh!
Bo to zła kobieta była
|
Wysłany: 03-05-2009, 11:39
|
|
|
Keii napisał/a: | Nac napisał/a: | a według mnie na pewno Onegai Teacher ma w sobie zawarte trochę życiowej prawdy |
Tak z czystej ciekawości - można wiedzieć jakiej? |
Keii... Proste. Takiej, że wszyscy nauczyciele to kosmici. Ehh, nie wiedziałeś?:D |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-05-2009, 11:59
|
|
|
Keii, może taką, że nie zawsze można zdobyć ''Obiekt naszych westchnień" |
|
|
|
|
|
Waaagh!
Bo to zła kobieta była
|
Wysłany: 03-05-2009, 12:13
|
|
|
Altruista napisał/a: | Keii, może taką, że nie zawsze można zdobyć ''Obiekt naszych westchnień" |
Chybione. Jeżeli ktoś jest desperatom, to dokona rozbioru, spacyfikuje wszelkie punkty oporu i zajmie obiekt. Oczywiście zostanie potem rozliczony za zbrodnie wojenne. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 03-05-2009, 12:38
|
|
|
Waaagh! napisał/a: | Chybione. Jeżeli ktoś jest desperatom, to dokona rozbioru, spacyfikuje wszelkie punkty oporu i zajmie obiekt. Oczywiście zostanie potem rozliczony za zbrodnie wojenne. |
Wbrew temu co uczy anime nie każda jednostka jest do tego zdolna :P
Tak zwane "trochę życiowej prawdy" jest też w Naruto, Bleachu czy School Days. To takie piękne określenie pozbawione granic, które mogę dodać do wszystkiego i jakoś się to wybroni. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
|
Wysłany: 24-05-2009, 13:51
|
|
|
tak czytam, co tu inni użytkownicy napisali i dochodzę do wniosku, że niektórzy porównują zawartosć OT do zawartosci Bleacha (popatrzcie, ale w Bleachu też były motywy lekko ecchi) czy Naruto. Nie ma to sensu, ponieważ te trzy anime tak różnią sie ze sobą, że nawet nie da się ich porównać. Co do "Prawdy życiowej", to jako nie znalazłem jej w Bleachu, a w OT była widoczna jak na dłoni... w OT nie chodzi o otoczenie, tylko o uczucia wobec dwójki bohaterów, i na tym powinien się skoncentrować oglądający tę serię, gdy chcę ją zobaczyć. Jesli jej nie zobaczy z pierwszym razem, to zobaczy za kolejnym. To anime jest w pewnym sensie jak podręcznik od Matematyki. Zanim go zrozumiesz, musisz przeczytać kilka razy... |
|
|
|
|
|
demiCanadian
Analogia stosowana.
|
Wysłany: 24-05-2009, 14:49
|
|
|
Prawdy życiowe OT:
Sidartha nie był wyjątkowy, bo każdy może osiągnąć nirwanę jeśli tylko będzie zestresowany ;] |
_________________ Kolorowe groszki. |
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
|
Wysłany: 25-05-2009, 18:43
|
|
|
może doprecyzowałbyś swój post, bo nie rozumiem oksymoronu
Cytat: | bo każdy może osiągnąć nirwanę jeśli tylko będzie zestresowany |
Może mi go wytłumaczysz? poza tym, to anime o miłości, więc co ma to wspólnego z tematem nirwany? bo jak dla mnie nic. |
|
|
|
|
|
BloodS
Gość
|
Wysłany: 15-12-2010, 02:51
|
|
|
Ja napiszę krótko... oglądałem już pare anime... i żadna... powtarzam żadna nie wpłynęła tak na moje uczucia jak Onegai Teacher. To jest wręcz żałosne dla przeciętnego polaka... ale stałem się bardziej uczuciowy... bardziej troskliwy i bardziej kochający... tylko po obejrzeniu tej serii.
Naprawdę bardzo mi przykro, że nie ma w nas tyle serdeczności i oddania co w niektórych bajkach... ale może kiedyś... w dalekiej przyszłości uda się stworzyć własną Utopie na Ziemi.
Pozdrawiam wszystkich fanów serii i życzę Wszystkim wielu serdecznych chwil ^_^ |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|