Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Toshokan Sensou |
Wersja do druku |
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-06-2008, 16:01
|
|
|
/me po 6 odcinkach Toshokan Sensou nie może przestać chichotać obłąkańczo
/me stwierdza, że to najlepsza seria sezonu. bez dwóch zdań.
Co prawda setting jest wyjątkowo idiotyczny - taki "Farenheit 451" tylko bardziej. Tak, da się bardziej. Ale zostawmy setting w spokoju, niech dogorywa gdzieś pod płotem... Za to bohaterka nadrabia swoim wrodzonym "200% Genki Power Inside" oraz naprawdę dużą dawką uroku osobistego, a pozostałe postacie nie zostają w tyle jeśli chodzi o sensowność ich charakterów i wzbudzanie sympatii u widza.
I genialny jak zawsze Ishida Akira jako Komaki, czyli Śmiejący Się Podejrzanie Bizon.
I Miyuki Sawashiro, czyli Shinku (tudzież Shinkurou, z drugiej w kolejności serii sezonu, tudzież, o kwik!, kocia Szugoczara - Yoru), jako Shibasaki, czyli Perfekcyjna Przyjaciółka.
I Dōjō, diaboliczny instruktor z piekła rodem, czyli Angstujący Bizon Z Ciężką Ręką (i och, rany kota, jeśli on i Iku nie dostaną choćby jednej sceny rodzajowej, to moja dusza pairingowa będzie bardzo zawiedziona).
I śliczne tła plus efektowna gra świateł. I kreska, po której widać spory budżet, w dodatku umiejętnie wykorzystany (kontur różnej grubości?! tak się na oficjalnych artach rysuje, nie w serii!).
I opening.
I... Iwogule! Chcem więcej!
/me idzie kwikać dalej |
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 06-09-2008, 11:51
|
|
|
Toshokan Sensou 1-4
Zachęcona recenzją zaczęłam sobie oglądać. Może i wizja bibliotekarzy latających z bronią (mocno upraszczając) jest dla mnie troszkę zabawna, a dwie obejrzane dotąd "walki" były ciut dziwne i trochę nie widzę w nich sensu, ale po tych kilku odcinkach bardzo polubiłam bohaterów. Dla nich i dla ich wzajemnych relacji będę oglądała dalej, a wątek "wojny" po prostu częściowo sobie wyeliminuję. Główna bohaterka jest naprawdę bardzo sympatyczna, takie postaci kobiece właśnie lubię, poza tym świetnie uzupełnia się ze swoją współlokatorką. No i w tym anime jest jeden z moich najulubieńszych typów postaci męskich (Mikihisa Komaki, uroczy! ^^), na dodatek ma idealnie pasujący do charakteru głos, bo seiyuu to bardzo lubiany przeze mnie Akira Ishida ^^ |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|