Dragon Ball Kai |
Czy podoba ci się nowa seria Dragon Ball Kai? |
Tak |
|
56% |
[ 9 ] |
Nie |
|
43% |
[ 7 ] |
|
Głosowań: 16 |
Wszystkich Głosów: 16 |
|
|
|
Wersja do druku |
szaku
Snuff Majster
|
Wysłany: 06-04-2009, 16:58 Dragon Ball Kai
|
|
|
No dziś obejrzałem 1 odcinek serii. Trochę jestem niezadowolony, bo mogli dać taką grafikę jak w intro i outro, ale i tak jest fajnie. Wie ktoś może co jaki czas będzie emitowany odcinek? Co tydzień? No i w jakie dni ;]. Dubling Piccolo jakiś taki dziwny ;/. |
Ostatnio zmieniony przez szaku dnia 22-04-2009, 15:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
piterkow
Kira Follower
|
Wysłany: 06-04-2009, 18:34
|
|
|
Muszę przyznać, że również się zawiodłem na 1-szym odcinku. Włączyłem i openig - grafika świetna i muzyka też pasuje wg. mnie do klimatu serii, ale po openingu grafika dokładnie taka sama jak przed wieloma laty. A miałem nadzieję, że remake odświeży grafikę... Niestety... Ale pewnie z sentymentu obejrzę chociaż kilka odcinków. |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 08-04-2009, 20:05
|
|
|
To co było do zobaczenia widziałem a resztę znam. Opening fajny, fajna animacja, muzyka ale niestety połączenie tego ze starym obrazem to chybiony pomysł. Seiyuu jest lepsze ale dla seiyuu imo nie warto oglądać tak długiej i nudnej serii. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-04-2009, 08:35
|
|
|
Opening super, ale muzyka z endingu to jest czyste disco-polo, tyelko po japońsku. Przynajmniej sam początek pioseneczki. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
barpak
|
Wysłany: 09-04-2009, 13:52
|
|
|
Z tego co wyczytałem to Dragon Ball Kai będzie tylko przekolorowany (no może oprócz drobnych zmian kosmetycznych) a zmiany w rysunku pojawią się przy ważniejszych walkach. BDKai ma podobno zostać wyemitowany bez filerów czyli zostanie okrojony o koło 100 odcinków. I teraz pytanie czy tak odnowiona i okrojona wersja "Z" będzie równie ciekawa co stara? |
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 09-04-2009, 15:33
|
|
|
Właśnie próbowałam sobie przypomnieć koniec serii- wymiękam po 5 odcinkach.
Teraz widzę, że nie tylko "5 minut Namek" rozciągnięto do granic absurdu. To nawet nie jest czas rzeczywisty ale coś co ciągnie się i klei jak guma. Przykładowo odcinek gdzie Piccolo rozpoznał Kaoshina można by obciąć o połowę i seria sporo by zyskała. Z zegarkiem w ręku: sam monolog "Nic mi nie zrobisz" trwał 9 minut. Ile oni zbierali energię by rzucić w różowego? Dwa odcinki bezsensownej gadaniny. Nawet jak wywalą 2/3 chyba nie zauważę. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 09-04-2009, 15:58
|
|
|
barpak napisał/a: | I teraz pytanie czy tak odnowiona i okrojona wersja "Z" będzie równie ciekawa co stara? |
Będzie lepsza. Próbowałem ostatnio oglądać ripy z TV oryginalnej serii i wymiękłem po ok. 30 odcinkach, a połowę i tak przewijałem. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
szaku
Snuff Majster
|
Wysłany: 22-04-2009, 15:39
|
|
|
No panowie już 3 odcinki i powiem, że zmieniłem całkowicie zdanie. To będzie wypas, ahh już niedługo Goku u kaito, normalnie bajeczka. Sajan saga w >10 odcinków, miodzio. Jednak stara grafa, prze kolorowana podoba mi się, bardzo. Dobrze zrobili, to będzie nowy lepszy stary Dragon Ball Z. Obsada nieco się zmieniła, bo i u Picollo i u Vegety zauważyłem różnice głosu od oryginału, ale nie szkodzi, bo podobnie brzmią. Ta seria skazana na sukces, fakt że odgrzewany kotlet, ale jaki! Bardzo smaczny ;]. Z chęcią go jeszcze raz zjem. |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 23-04-2009, 07:10
|
|
|
Co jak co, ale mi odgrzewane kotlety najlepiej smakują ;P... faktycznie walki są odnowione, szkoda że tylko one, ale wygląda to ciekawie. No i szybkość z jaką dzieje się akcja,
- Spoiler: pokaż / ukryj
- czy mnie ktoś może oświecić czy w dragon ball z też raditz padł w jednym odcinku ?
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
|
|
|
|
tomaszek
Gość
|
Wysłany: 23-04-2009, 15:52
|
|
|
W DBZ zginął w 5 XD |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-04-2009, 22:58
|
|
|
Usunięto post szaku zawierający odnośnik do materiału naruszającego punkt 2, 5 i 6 Konstytucji Forum. Użytkownik otrzymał już za to ostrzeżenie.
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 24-04-2009, 10:15
|
|
|
Uprzejmie przypominam, że temat niniejszy służy dyskusji o serii Dragon Ball Kai. Posty nie dotyczące tematu będą usuwane. |
|
|
|
|
|
Geralt
Mogę o coś prosić?
|
Wysłany: 24-04-2009, 16:12
|
|
|
Hmmm... Jest to seria DBZ z kilkoma zmianami... Wszystkie zmiany będą raczej plusem, mnie np. filler'y w DBZ troszkę nudziły.
Według mnie fajnie że robią DB Kai, bo trochę zniechęca mnie oglądanie rip'ów z TV w słabej rozdzielczości i jakości.
Chociaż wolałbym raczej powtórkę ze zwykłego DB. ^^ |
|
|
|
|
|
Rentgen
|
Wysłany: 07-03-2011, 17:55
|
|
|
Właśnie kończę pierwszą serię Dragon Ball i mam zamiar zabrać się za DB Z tylko nie wiem czy jechać starą wersją czy KAI. Tak się zastanawiam co poza fillerami typu słuchanie myśli bohatera przez 30 minut zostało wycięte ? czy zostawiono same główne wątki i wycięto poboczne ? dla przykładu, pamientam, że byl taki odcinek jak Goku zdawał na prawojazdy, czy takie rzeczy zostały wycięte ? powiem szczerze, że lubiłem takie odskocznie od ciągłych akcji i spokojniejsze odcinki, które bardziej stawiały na humor i jak je wycieli to już chyba wolę pomęczyć się z oryginałem, więc pytanie jest czy wycieli więcej niż powinni? |
|
|
|
|
|
|