Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bakemonogatari |
Wersja do druku |
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 08-06-2010, 22:55
|
|
|
Ja słyszałem o 9 czerwca. Cóż, close enough. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 08-06-2010, 22:57
|
|
|
Obaj źle słyszeliście - ostatnia płyta BluRay ma premierę 28.06. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-07-2010, 19:52
|
|
|
Ostatni odcinek wylądował, ktoś oglądał?
W sumie nic fascynującego, lwia część piętnastego epka zeszła na te uwielbiane przez fanów, głębokie niczym studnia dialogi, jak zwykle w poważniejszych odcinkach tej serii banalne do bólu. Biadolenie o miłości Hanekawy trwało dobrych kilka minut (choć chyba każdy wiedział już, co będzie powodem powrotu kocicy od początku arcu, prawda?), potem trochę na temat poświęcania się, na koniec inteligentne spostrzeżenie, że jeśli ma się haremik, to nieładnie umierać, bo haremetkom smutno będzie.
Mile zaskoczyła mnie za to grafika, było nawet trochę animacji (!), a w finale ładne wejście Shinobu. Przy okazji dowiadujemy się, że wampirza loli nie nosi majtek. Ach, ta dzisiejsza młodzież. W odróżnieniu od poprzednich dwu odcinków, ten nawet trzymał poziom tych emitowanych w TV i miał niezły klimat - w sumie z zakończeń historii poszczególnych panienek to podobało mi się najbardziej, na pewno przebija "oh noes, Trauma z Dzieciństwa" Hitagi i fanserwiśne egzorcyzmy Nadeko.
I jeszcze jedno spostrzeżenie odnośnie ostatnich odcinków - Senjougahara mnie drażni. Maniera jej wypowiedzi kiedyś musiała się znudzić, ale że aż tak? W połączeniu z głosem seiyuu - nie mogę tego słuchać.
Ciekawi mnie, czy możemy liczyć na coś więcej - w sumie seria sprzedaje się wręcz rewelacyjnie, więc czemu nie? Chętnie zobaczyłbym historię Shinobu, bardzo enigmatyczna z niej bohaterka. |
|
|
BitPire
Positive deviant
|
Wysłany: 04-07-2010, 13:43
|
|
|
15 odcinek uważam za udany. Kotek nieźle to wszystko ukartował i na początku myślało się, że kotek zuy, można było dać się nabrać. Wejście i ruchy Shinobu było boskie xD Araragi zapewne się nie spodziewał, że w jego cieniu mieszka loli wampirzyca xD. Założę się, że wielu chciałoby być na miejscu Koyomiego. Animacja na koniec trzyma poziom, dobrze wyglądały ujęcia skierowane na usta i ząbki Kotka.
Jeśli chodzi o kontynuację, to jest jeszcze sequel i prequel do Bakemnogatari, odpowiednio Nisemonogatari i Kizumonogatari. A wątpię, żeby SHAFT nie miał chrapki na kolejny rekord sprzedaży DVD/BD. Także, można się spodziewać będzie nam dane poznać historię Shinobu oraz dalsze przygody Araragiego.
Tak z innej beczki. Z pewnym aspektem tanukowej recenzji tego anime nie mogę się zgodzić. Niepotrzebnie oceniano te anime w kategoriach dzieła ambitnego, bo nie spełniło tych oczekiwań, a co najważniejsze wg mnie ta nie zalicza się do ambitnych, lecz do serii czysto rozrywkowych, a rozrywka, którą serwuje nam to anime jest na bardzo wysokim, jeśli nie na najwyższym poziomie. Każdy praktycznie znajdzie tu coś dla siebie. Anime uważam, za jak najbardziej udane. |
|
|
|
|
|
Ben
Czu-czulu master
Dołączył: 11 Lip 2010 Skąd: Objawiony Słowomyślotok Status: offline
|
Wysłany: 13-07-2010, 22:45
|
|
|
Co tu dużo mówić. Anime naprawdę mnie zszokowało, bo po pierwszym odcinku spodziewałem się czegoś słabszego, a tu nagle się rozkręciło i za jednym zamachem obejrzałem całą serię (co nie zdarza się często). Kreska miła dla oka, audio miłe dla ucha, a dialogi... no perełka po prostu.
Osobiście zaliczam tytuł do ambitnych, które koniecznie trafiają na półkę z płytami :3 |
_________________ Czarna krowa w kropki bordo gryzła trawę kręcąc mordą. |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
|
|
|
|
Akai
Mad world
|
Wysłany: 28-07-2010, 22:13
|
|
|
Nie wierzę ... JJ
W styczniu ma być II seria Bakemonogatari ?! |
Ostatnio zmieniony przez Akai dnia 28-07-2010, 22:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 28-07-2010, 22:20
|
|
|
Prequel konkretniej, poza tym nie wiem, czy to materiał na całą serię, czy będzie tylko film kinowy/OAvka. |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 28-07-2010, 22:28
|
|
|
Akai_akumu, forum to nie imageboard, dlatego powstrzymaj się od wrzucania grafik do prawie każdego posta. Ewentualnie zamiast załączników wrzucaj linki. ŁYP...
PS Tak, to oznacza, że będę bardzo wdzięczna jeżeli zedytujesz posty i pozbędziesz się obrazków. |
|
|
Akai
Mad world
|
Wysłany: 28-07-2010, 22:36
|
|
|
Mimo wszystko wielkie dzięki za informacje JJ ;*
Co do grafiki, wybacz, nie mogłam się powstrzymać ; )
Więcej to się nie powtórzy .. |
_________________ Pamiętaj: Co komu do tego, skoro i tak mniejsza o to? - Kłapouchy
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 29-07-2010, 07:58
|
|
|
Cokolwiek to będzie, ważne by trzymało poziom : ) |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|