Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Lovely Complex |
Wersja do druku |
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 20-04-2007, 10:27
|
|
|
W końcu wyszedł pierwszy odcinek LoveCom - no cóż, kolory czasami zbyt 'żarówiaste' jak dla mnie, a to ciągłe super-deformed też może irytować... Ale przyznać muszę, że jest śmieszne. I seiyuu głównej bohaterki jest świetnie dobrana! Poza tym klimat serii mi się spodobał... taki... wakacyjny. A tu u nas akurat się lato zbliża. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
|
Wysłany: 20-04-2007, 15:45
|
|
|
Ja też czekałam na Lovely Complex. I to bardzo niecierpliwie, ponieważ manga mi się niesamowicie podoba. Może przez to jestem dla tego anime tak mało obiektywna i widzę w nim (na razie) same plusy :)
Podoba mi się humor, podobaja mi się seiyu (rzeczywiście dobrani, u Ootaniego też, nie tylko u Koizumi), kolory pasują, postaci przeurocze i *buahahahaha*, na razie nie mogę znaleźć żadnych minusów. Może muszę po prostu przetrawić to, że wreszcie się pokazało, i że wreszcie mogłam obejrzeć. Później pewnie się coś znajdzie ;)
Ale manga i tak lepsza, ich dialogi były chyba bardziej dynamiczne, a miny jakie przy tym robili zabawniejsze. I w anime szybko się rzecz dzieje, przynajmniej ja odniosłam takie wrażenie. Moim zdaniem to dobrze, nie będzie dłużyzn. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
|
Wysłany: 20-04-2007, 18:03
|
|
|
Właśnie zapomniałam wspomnieć o tym, że bardzo dużo zawarli w jednym odcinku. I bardzo dobrze! Dzięki temu nie był on nudny.
Mam pytanko - czy anime jest wierne mandze? Chodzi mi głównie o wydarzenia. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
|
Wysłany: 20-04-2007, 19:08
|
|
|
Dino napisał/a: | czy anime jest wierne mandze? Chodzi mi głównie o wydarzenia. |
W większości anime podąża za mangą. Ale czasami w mandze są sceny, których w anime nie ma. Dlatego powiedziałam, że tak szybko wszystko biegnie. Poza tym niektóre wątki w mandze są o wiele dłuższe: chociażby
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Chihiru i Suzuki. Oni tak szybko sie nie zeszli i na ich drodze do bycia parą były jeszcze inne "przeszkody".
I w mandze oczywiście jest więcej dialogów wewnętrznych bohaterów dotyczących tego, co aktualnie czują. Znaczy się, dialogów Koizumi. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 20-04-2007, 21:17
|
|
|
Lovely Complex - całkiem zabawne, ale nie powiem, żeby mnie naprawdę chwyciło. Najbardziej ucieszyła mnie scena, gdy:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Otani przyłożył swojej wysokiej koleżance. Nie, zebym jej nie lubiła, obydwie postaci przypadły mi do gustu, po prostu - to było według mnie sprawiedliwe.
Jest nieźle, póki pozostaje względna równowaga^__^ |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|