Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Susumu Hirasawa |
Wersja do druku |
g_v_s
|
Wysłany: 28-10-2004, 21:37 Susumu Hirasawa
|
|
|
Kim jest ten pan z tematu i co ma wspólnego z M&A? Jest muzykiem - dobrym i bardzo oryginalnym, a do tego pracował przy kilku dobrych (Orguna jeszcze nie widziałem, ale resztę polecam) tytułach anime:
Berserk (TV) : (Soundtrack + Singiel "Forces")
Detonator Orgun (OAV) : Music
Millennium Actress (movie) : Music, Theme Lyrics & Composition (ED)
Paranoia Agent (TV) : Music
Posiada bardzo charakterystyczny styl, dzięi czemu łatwo rozpoznać jego dzieła. Jeśli ktoś nie wie skąd wziąść te soundtracki (zapraszam chętnych na priva ;) ), a chciałby przekonać się o jego talencie na własnych uszach zapraszam do pobrania utworów, które artysta udostępnił za darmo:
http://www.teslakite.com/freemp3s/e/
A tu kilka pacyfistycznych :D : http://s-hirasawa.com/nowar/nowar.htm
I jeszcze żeby temat nie umarł bezowocnie - opiszcie swoje wrażenia :P |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 29-10-2004, 12:47
|
|
|
Hm... Nie wiedziałam, że on jest twórcą "Forces"... A w istocie, muzyk z niego niezły. "Love Song 2003" jest niezłe ^^ Niestety znam tego pana tylko z płyt Kawajowo/mangazynowych, toteż już się zabieram za ściągani :D |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
kelawerde
|
Wysłany: 18-07-2006, 18:26
|
|
|
Ooo, widzę, że nie jestem jedynym polskim fanem tego jegomościa :D Zdążyłem importować soudtrack Berserk'a i ściągam parę innych albumów. Jak na razie moja opinia: ŚWIETNE JEST! |
_________________ "Mimo iż jest wiele ścieżek
U podnóża góry
Dopiero Ci co osiągną szczyt
Zobaczą ten sam księżyc" |
|
|
|
|
Casper
|
Wysłany: 20-08-2006, 20:22
|
|
|
Susumu Hirasawy 50 lat już słucham i każdy w mojej rodzinie też mam jego prace od 1976 do 2006 około i nic innego mi sie nie chce słuchać |
|
|
|
|
|
feus
cogito ergo sum
Dołączył: 06 Sie 2010 Skąd: (Włocławek)/Poznań Status: offline
|
Wysłany: 31-08-2010, 18:26
|
|
|
philosopher's propeller - jak dla mnie mistrzostwo - cała płytka - kwintesencja łagodnego stylu hirasawy, a szczególnie "quadratur des zIirkels", jak tego słucham czuję się jednocześnie jak w operze i w środku dżungli
jeszcze jeden kawałek mnie urzekł ale w wersji koncertowej - prawdziwa klasa pana Hirasawy! - "immortal man"! http://www.youtube.com/watch?v=nqD5zgpxVSU
tak pociętej rytmiki jeszcze nie słyszałem. To co on tam wyrabia jest nie do pojęcia, po prostu rozkłada mnie na łopatki ta koncertówka
tak podsumowując myślę że nawet największy depresyjny melancholik wypogodzi się przy muzyce tego pana.
To wielka indywidualność, stąd wśród krytyków powstał termin Hirasawa world - gatunek muzyczny z jednym przedstawicielem xD |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|