Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 27-11-2009, 00:35
|
|
|
Marilyn Manson - Sweet Dream (Are Made Of This). W jego wykonaniu brzmi to o wiele lepiej. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-11-2009, 11:21
|
|
|
korsarz napisał/a: | Genesis, "Foxtrot" :) czyli trochę starego, dobrego rocka progresywnego... |
Kiedyś lubiłem ten krążek, ale po latach zostały mi z niego chyba tylko "Can utility and the Coastliners" oraz "Time Table". "Suppers Ready", które kiedyś owszem, zachwycało, teraz już nieco nudzi, a co gorsza, czuć wyraźnie, jak słabym klejem były klejone do siebie te kompozycje. Zdecydowanie lepiej wyszła im kolejna płyta - "Selling England by the Pound". |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 27-11-2009, 11:53
|
|
|
Don't say Lazy - cover. Wygrzebane na youtubie dzięki Lilowemu komplecikowi - dzięki, małżonko :D Naprawdę kapitalny cover, podoba mi się chyba nawet bardziej niż oryginał. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 27-11-2009, 15:59
|
|
|
Cytat: | Kiedyś lubiłem ten krążek, ale po latach zostały mi z niego chyba tylko "Can utility and the Coastliners" oraz "Time Table". "Suppers Ready", które kiedyś owszem, zachwycało, teraz już nieco nudzi, a co gorsza, czuć wyraźnie, jak słabym klejem były klejone do siebie te kompozycje. Zdecydowanie lepiej wyszła im kolejna płyta - "Selling England by the Pound". |
Suppers Ready za to świetnie wypadało na koncertach, szczególnie z Philem na wokalu, przed odejściem Steve'a. Time Table to był mój pierwszy kawałek Genesis, jaki usłyszałem.
Ja za to uwielbiam Nursery Crime. Za młodzieńczą werwę. Za surowiznę. Za Musical Box trącące fragmentami o heavy/thrash; nie dość tego z bombastyczno-fantastycznym tekstem.
A u mnie Franek Kimono, jadyny prawdziwy gangsta raper na calutkim świecie. Kompletnie mnie zaskoczył napływ popularności Fronczeskiego. A poznałem go kompletnie przez przypadek, przeglądając parę lat temu winyle wujka. Pomiędzy Turbo, a Exodus (polski, art-rockowy, swoją drogą dziwny).
Trochę chęci i juz amatorska grupa
Ładnie tańczy i nie zwichnie kręgosłupa. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 28-11-2009, 22:59
|
|
|
Juno Reactor, "Transmissions" - perełka muzyki trance :)
|
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 29-11-2009, 18:08
|
|
|
Mnie z kolei dopadła nostalgia. Tak bardzo chciało by się być tam znowu. Najgorsze, że to niemożliwe. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 30-11-2009, 17:06
|
|
|
Hmm przypominam sobie muzykę z Shingetsutan Tsukihime, opening Sacred Moon - żeński chór, skrzypce stanowią tło lekko gotyckiej melodii prowadzonej przez głosy wokalne, ending również świetny, nastrojowy, przy akompaniamencie kwintetu. |
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-11-2009, 17:38
|
|
|
Trochę nie typowo dla mnie bo Brown Eyed Girls z piosenką Abracadabra i f(x) z piosenką La Cha ta. Potem jeszcze haczę o Ayumi Hamasaki, Girl Generation, S.H.E i inne panie. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 02-12-2009, 08:54
|
|
|
Mnie ostatnio zauroczyła ta przeróbka. http://www.youtube.com/watch?v=c4EZ79N8WG8&feature=related Sweeet. *____* |
|
|
|
|
Saga
Półdiablę
Dołączyła: 01 Lut 2007 Skąd: Poznań, zasadniczo Status: offline
|
Wysłany: 03-12-2009, 19:37
|
|
|
A ja mam teraz nastrój na Clannad. Dostałam wczoraj ich płytę "Legend" (muzyka z Robina z Sherwood) i po czterokrotnym przesłuchaniu jeszcze mi się nie znudziła. A jak dobrze się przy niej zasypia... ;) |
_________________ Ci, którzy śnią za dnia widzą wiele rzeczy niedostępnych tym, co śnią nocą. |
|
|
|
|
Ponury
Grim Greetings
Dołączył: 27 Lip 2006 Skąd: ....diabli wiedzą Status: offline
|
Wysłany: 03-12-2009, 20:22
|
|
|
Chris Vrenna, soundtrack z gry American Mcgee's Alice. To jest tak wspaniale psychodeliczne, po prostu niesamowite. Ta muzyka po prostu ma klimat, ciężki, mroczny, chory klimat. Jak i całą gra zresztą.
I może korzystając z okazji, zna może ktoś coś do tego podobnego? Z radością powitam więcej psychodelii. |
_________________ Live fast, die young,
make a pretty corpses |
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-12-2009, 21:55
|
|
|
Naszło mnie na powrót do Disturbed po latach - pierwsza płyta jest mruuu. |
|
|
|
|
CookieMonster
|
Wysłany: 03-12-2009, 23:00
|
|
|
Ostatnio Russian Circles,Nuclear Rabbit oraz Bloc Party (ale tylko i wyłącznie album "Silent Alarm",reszta to niestety chłam). |
_________________ Nom Nom Nom Nom ! |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-12-2009, 16:23
|
|
|
Wojnar - "Epos o woju z krainy mrozem spowitej" (poważnie, taki jest tytuł).
pH4r the mighty pagan power! Hail casio pagan folk! Jeżu, zakiwakłem się jak norka, słuchając tej płyty, a kilka razy mało z krzesła nie spadłem. Co za kabaret! Co lepsze cyca... cytaty:
"Widzicie zło zimy, lecz ja przyjemność"
"Wtedy wyciągam z pochwy miecz lśniący i wbijam w Chrystusa posąg krwawiący"
"Dziadowie nasi wróżby czynili, magiczne kamienie w ziemie włożyli"
"Wojna mu z oczu zionęła wtenczas"
"Las śpiewał, buuu!"
"Nie są godni by szybko umierać. Zasługują jedynie na mękę, jak ich idol - Jezuchryst"
"Woj odjechał w odległą dal"
"Niczym nie inny od innych drzew staję się częścią lasu"
I nie, to nie jest dla jaj. To jest na poważnie. Korciło mnie, żeby wrzucić to do działu "humor"... drżyjcie przed prasłowiańską, leśną siłą, wyczarowaną z klawiszy pohańskiego keyboarda przez kolejnego leśnego dziadka! Leśne runo, jagody i poziomki przywrócą moc Sventevitha i Twaroga! Sława! Sława! Sława! |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-12-2009, 22:34
|
|
|
Japoński soundtrack do The World Ends with You, który swoją drogą jest zdecydowanie lepszy od wersji anglojęzycznej. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|