Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
wiluS
akka\Semper fidelis
|
Wysłany: 17-06-2007, 13:04
|
|
|
Nowa armada at ibiza summer 2007(prawdziwa rewelacja) i po raz któryś powracam do Whatever People Say I Am, That's What I'm Not zespołu Arctic Monkeys. |
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 17-06-2007, 18:07
|
|
|
Caladan napisał/a: | gdzie metalowcy śpiewali kawałki tej artystki:P.Bardzo fajnie sie słuchało ją |
Ja znam interpretację zespołu Travis i to jest naprawdę w ich wykonaniu niezły kawałek- dla ciekawych link :)
http://www.youtube.com/watch?v=-NwqN-xj9Xs |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-06-2007, 19:51
|
|
|
Drobna zmiana klimatu:
Beauty and Stupid *taki nie standardowy teledysk, bo odgrywany mniędzy hm...ubraniami*
Pink Spider *Jedna z ładniejszych piosenek tego zespołu*
Hi-Ho *nie jestm pewna do tego, bo nie wiem czy to jest wersja ocenzurowana, musze sprawdzić*
Rocket Dive *uh..bardzo lubie ten teledysk, fajnie wygląda tu statek kosmiczny od środka*
HURRY GO ROUND *Tu zawarte są ładne obrazy z życia hide pojawia sie też, coś z jego ostatniego występu dzięń przed śmiercią i nie jestem, pewna co do daty tego nagrania, na pewno nie jest wykonane przez hide*
uhh...trozske tego mi się nazbierało i przy wszystkim chce mi sie płakać hehe ^^'
Oczywiście wszystko to twórczość hide |
|
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 18-06-2007, 21:37
|
|
|
^ X-Japan i Hide wciąż przede mną. Tak na marginesie, jak to się wymawia: hide czy hajd?? Męczy mnie to już od jakiegoś czasu.
Tymczasem nie mogę się oderwać od D'espairsRay, stare epki: Garnet, Sexual Beast i Terrors - są świetne! Mroczne, gotyckie, pełne pasji i ciekawych melodii. Oprócz mojego ulubionego Tatoeba, kimi ga shinda ra polecam Fascism - Hizumi wrzeszczy tu jak wściekła pantera, niesamowity jest. Niestety udało mi się znaleźć tylko takie nagranie, więc dźwięk raczej do bani, ale jaka świetna reakcja publiki!! Chciałabym zobaczyć ich na żywo, muszą być nieziemscy! *idzie rozejrzeć się za jakimś koncertowym dvd*.
Co do nowej płyty "Mirror", rzeczywiście nie tak ciekawa jak te stare epki i rozumiem dlaczego wielu fanów jest zawiedzionych, ale śmieszna rzecz - powoli uzależniam się od tych wszystkich utworów, które przy pierwszym przesłuchaniu strasznie mi się nie podobały, na czele z bardzo popowym Squall, po którym wszyscy tak jadą ^^ Cholernie wzrusza mnie ten utwór i kropka. |
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 19-06-2007, 07:37
|
|
|
ghostface napisał/a: | ^ X-Japan i Hide wciąż przede mną. Tak na marginesie, jak to się wymawia: hide czy hajd?? Męczy mnie to już od jakiegoś czasu. |
W 100% hide, "hajd" to wokalista L'arc en Ciel...po za tym wiesz, że będzie reinkarnacja X-Japan? Podobno w pieknym *jak diabli składzie* : Yoshiki (perkusja), Gackt (wokal) no i będzie jeszcze Sugizo i Miyavi obaj chyba na gitarze.
A do tematu "weekend" - X-Japan |
|
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 19-06-2007, 11:23
|
|
|
Super, dzięki.
Tak, słyszałam o tym superbandzie. Myślę, że po SKIN można spodziewać się tony fanserwisu... Muzycznie, nie mam pojęcia. Z całej czwórki znam tylko twórczość Miyaviego. Gackta jeszcze nie miałam odwagi posłuchać ;p A Sugizo kojarzę tylko z pewnego kontrowersyjnego zdjęcia, khem. Zobaczymy co pokażą razem, potem zastanowię się nad bliższym zbadaniem ich indywidualnych dokonań. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 19-06-2007, 11:35
|
|
|
W tej chwili leci Vangelis: Albedo 0.39 (całość) :) moje ulubione kawałki, to "Pulstar", "Mare Tranquillitatis" i "Nucleogenesis part 1 and 2" :)
(albedo, to w fizyce stosunek ilości światła padającego na ciało do światła przez to ciało odbitego. Dla Ziemii albedo wynosi właśnie 0.39... ;) )
w utworze tytułowym wokal przedstawia liczbowe parametry naszej planety... I paru innych objektów Układu Słonecznego. |
|
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 19-06-2007, 12:28
|
|
|
Gazette - moj ulubiony kawałek to Zetsu
Girugamesh - najbardziej lubie Jarring Fly & Mouja no Koushin |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-06-2007, 12:38
|
|
|
Savage Genius 'Kaze no Kessho' album.
jpop zuy, jpop wsysa i nie wypuszcza... |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 19-06-2007, 15:29
|
|
|
Phanatic - In my Head (całość) - najnowsza produkcja sceny psychedelic :)
Okładka ;)
Okładka płyty
[dodano: 20.06.2007 godzina 17:00]
http://www.radio.prodigyant.com/ - radyjko internetowe z muzyką pewnego znanego zespołu... ;]
[dodano: 20.06.2007 godzina 17:20]
Man With No Name: Moment of Truth (całość) :)
... skoro jpop wsysa i nie wypuszcza, to co mam powiedziec o Goa? :}
[dodano: 20.06.2007 godzina 20:33]
http://philosomatika.com/ - radio psychedeliczne. Przynajmniej w teorii... |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 21-06-2007, 14:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
So_Dakki
~FOXY LADY~
|
Wysłany: 20-06-2007, 20:20
|
|
|
Mark Ronson - Stop Me
Zasłyszane na Radiostacji, ale powiem, że to jeden z ich ambitniejszych kawałków ;] |
|
|
eAthena
Przyszła Artystka
|
Wysłany: 20-06-2007, 21:03
|
|
|
Paradise Lost - Disappear (album - One Second)
Ta piosenka naprawdę mnie troszkę rozluźniła po ciężkim dniu... |
|
|
|
chise
tyhmä tyttö
|
Wysłany: 20-06-2007, 21:45
|
|
|
Riverside - Out of Myself
Czemu nikt nie umieszcza okładek płyt w tym temacie? Może jestem jedyna i zboczona, ale strasznie lubię patrzeć na okładki, pozwalają wczuć się w klimat nawet jeśli nie zna się danej płyty, może zachęcić, może zainspirować.
Przynajmniej mnie :)
Jeśli to z jakichś powodów zakazane przez moderację to proszę o informację o tym a następnie o wybaczenie,.. nigdy nie wiem, co tu wolno a czego nie bardzo, a moderacja sroga :> |
_________________ can't believe how strange is to be anything - at all |
|
|
|
|
eAthena
Przyszła Artystka
|
Wysłany: 21-06-2007, 13:35
|
|
|
Akira Yamaoka - Cradel of Forest (Silent Hill 4 the room)
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 21-06-2007, 13:45
|
|
|
Quantica - Astrobiology (całość) - całkiem fajny trance...
a oto okładka :)
Okładka |
|
|
|
|
|
|