Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Mononoke
Little Yōkai
Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 05-09-2010, 19:32
|
|
|
Marina - pani ma ciekawy głos, poza tym lubimy taki pop ^^ pozytywnie nastraja, przynajmniej mnie. |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 08-09-2010, 21:42
|
|
|
DJ Fire-Black, album "Psychotropic". Całkiem niezły trance z Jamendo (]^_^[) |
|
|
|
|
|
Dembol
|
|
|
|
|
Miras
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-09-2010, 15:38
|
|
|
"Wise Man" Uriah Heep, jedna z najfajniejszych piosenek, jakie powstały w latach 70 ze znakomitego krążka "Firefly". |
|
|
|
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 10-09-2010, 11:40
|
|
|
SHIGURUI OST
Świetny soundtrack do świetnego anime, którego doskonale słucha się osobno. Zalicza się on do wąskiej grupy OSTów, które nie mają słabych punktów - zawsze leci od dechy do dechy. Muzyka, podobnie jak anime, jest niezwykle klimatyczna i utrzymana głównie w spokojnych klimatch, jak np. Nanachou Nenbutsu , ale nie brak też żywszych utworów, jak Kiba czy Kamaitachi. Polecam całość wszystkim miłośnikom produkcji nietuzinkowych i nieco mrocznych, a także fanom brzmień japońskich. Yoshida Kiyoshi rządzi. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-09-2010, 15:33
|
|
|
"Testament" Testu. Dziwny to był zespół. Pierwszy w Polsce, który określał się mianem hard rockowego. Fakt, miał w składzie jednego z najlepszych gitarzystów polskich, jakim jest Dariusz Kozakiewicz. Na organach grał u nich Krzysztof Sadowski. Na wokalu natomiast zupełnie nie rockowy wokalista, jakim jest Wojciech Gąsowski. Wyszło kuriozum. Przy akompaniamencie, w którym być może nawet wczesne Deep Purple nie czułoby się źle (vide "Zguba" ), mamy wokal rodem z Czerwonych Gitar. Mimo to parę piosenek im się udało, a "Testament" jest jedną z lepszych (i aż błaga o jakiś cover z sensownym wokalistą). |
|
|
|
|
|
Akai
Mad world
|
|
|
|
|
Potwór Latacz
Czajnik w Mroku
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 12-09-2010, 18:28
|
|
|
"Odkryłem" God Is an Astronaut i leci po kolei wszystko, fajna muzyka do pracy bo nie rozprasza wokalem.
Poza tym faza ostatnich dni, Juno Reactor, Guardian Angel ,czyli muzyczka z Texhnolyze. |
_________________ Jestem wielkim Potworem Lataczem!!! <Ö>
"Dla wszystkich starczy miejsca
Pod wielkim dachem nieba
Na ziemi której ja i ty
Nie zamienimy w bagno krwi "
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 12-09-2010, 18:38
|
|
|
Potwór Latacz napisał/a: | Juno Reactor, Guardian Angel |
Juno Reactor jest świetne ;) . Polecam jeszcze to ;) .
Tymczasem słucham sobie radyjka Jungletrain . Oraz Toksydelii - polskiego radyjka z muzyką psytrance. |
|
|
|
|
|
zombie_kitten
o.O
|
Wysłany: 12-09-2010, 21:26
|
|
|
Najnowsza płyta Blackmore's Night pod tytułem Autumn Sky :) Niektóre piosenki na niej są naprawdę śliczne :) Ale niektóre inne takie bardzo zwyczajne... |
_________________ "(...) And when men become free then mankind will be free.
May you be free of The Curse of Greyface.
May the Goddess put twinkles in your eyes.
May you have the knowledge of a sage,
and the wisdom of a child. Hail Eris."
- Principia Discordia |
|
|
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 13-09-2010, 20:19
|
|
|
VA- Brownswood Electric
Zaskakująco udane połączenie gatunków takich jak dubstep, house i electronica, której świetnie słucha się ciemną nocką przy kompie, a co niektóre utwory i w niejednym klubie narobiłyby bałaganu:) Wiele ciekawych utworów, takich jak
George Fitzgerald - Painted Jezebel, 16 bit - ADSL czy Shlohmo - Antigravity (Low Limit Remix).
A przy okazji dowiedziałem się o istnieniu bardzo przyjemnego utworu Skyline wspomnianego duetu 16bit. |
|
|
|
|
|
Squaerio
O RLY?
Dołączył: 05 Cze 2010 Skąd: mieć na to wszystko czas? Status: offline
Grupy: WOM
|
Wysłany: 13-09-2010, 20:34
|
|
|
Wpadłem na to w zasadzie przez przypadek, oglądając jeden z występów amerykańskiej wersji programu Mam Talent Fighting Gravity Casting & Semi Finals
Pomijając powyższe przedstawienia, moją uwagę zwrócił wykorzystany podkład muzyczny. Zespół (chyba tak to można nazwać) The Glitch Mob, który zajmuje się tworzeniem dość specyficznej muzyki elektronicznej. Co tu dużo mówić, jestem oczarowany. Kawałki Fortune Days czy Drive it like you stole it mają niesamowite brzmienie. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-09-2010, 20:50
|
|
|
"Smoke on the Water" w wykonaniu polskiego Testu (tak, tego gdzie śpiewał Gąsowski) ad 1973. |
|
|
|
|
|
|