Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
Owieczka
|
Wysłany: 11-04-2011, 23:09
|
|
|
The Prodigy - Take Me To The Hospital |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
DD
Split Personality
|
|
|
|
|
123Nowy!
Ołowiany żołnierzyk
|
Wysłany: 19-04-2011, 16:08
|
|
|
DD, świetny kawałek, świetny zespół. Polecam jeszcze Better than love. |
_________________ Nieoficjalny fan Zabuzy Momochi i Mitarashi Anko.
Oficjalny fan Ohtsuki Akio. |
|
|
|
|
pestis
żuk w mrowisku
|
Wysłany: 19-04-2011, 22:56
|
|
|
Dúné - Bloodlines
Luv it. |
_________________ SteamwillriseEsteemwillrise. |
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 20-04-2011, 20:08
|
|
|
http://soundcloud.com/dmpmusic/dmp-radioactividad -> true definition of "faza". Zarąbiście fazowy mix italo. Tego się słucha i słucha. I chce się jeszcze. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Squaerio
O RLY?
Dołączył: 05 Cze 2010 Skąd: mieć na to wszystko czas? Status: offline
Grupy: WOM
|
Wysłany: 24-04-2011, 20:02
|
|
|
Od jakiegoś czasu sumiennie wysłuchuję debiutanckiego albumu młodziutkiej wokalistki z UK, posiadającej także irlandzkie korzenie. Nie jest to wybitnie medialny krążek i przechodzi raczej bez echa w strefie mainstreamu muzyki popularnej. Mało tego, naczytałem się przed jego wiosenną premierą tego roku, iż za sprawą kiepskiego producenta, jest to płytka o zupełnie przeciętnym brzmieniu, bez żadnego pomysłu i dość chaotyczna.
Mowa o Clare Maguire i jej Light After Dark.
Pomijając intro, płyta jest złożona z 12 utworów o dość spokojnym, niezbyt nachalnym charakterze. Obecnie w paśmie komercyjnych rozgłośni ogólnopolskich można od wielkiego dzwonu usłyszeć jej drugi już singiel - The Last Dance. Mnie jednak już w okolicach stycznia dosięgnął z pewnym opóźnieniem jej pierwszy promocyjny utwór Ain't Nobody. Prosty tekst i dość monotonne brzmienie mogłyby zabić taki utwór bez najmniejszego problemu, ale kwestią rozstrzygającą na korzyść autorki, jest jej niesamowita barwa głosu. W dobie autotune'a, bez którego połowa wokalistów nie jest w stanie zaśpiewać choćby w połowie tak czysto, jak ma to miejsce w wersjach studyjnych, Clare zjada takich ludzi na przystawkę do śniadania. Wersje live z kościoła St Luke tylko to potwierdzają, nadając utworom nad wyraz głębokie brzmienie Ain't Nobody St Luke's & Last Dance St Luke's.
Album posiada też kilka innych świetnych utworów, jak You're Electric, Shield and Sword, I Surrender, Sweet Lie lub Happiest Pretenders.
Mówiąc krótko - mimo różnorodnych opinii, ten debiutancki album jest wart swojej ceny a osoby poszukujące subtelnej odmiany od głośnego i jakże hałaśliwego głównego nurtu współczesnej muzyki popularnej, mogą przy tym albumie naprawdę świetnie się zrelaksować. Mówiąc szczerze, to nie czułem takiego nastrojowego brzmienia od czasu płyty Into The Light autorstwa Chrisa De Burgh'a. Może przez to, iż rzadko zdarza mi się obcować z pełnymi krążkami określonego artysty.
Tak czy inaczej - gorąco polecam, choćby przesłuchać w wersji demo. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
123Nowy!
Ołowiany żołnierzyk
|
Wysłany: 28-04-2011, 15:22
|
|
|
The Cruxshadows.
Okazało się, że nie tylko Deception z płyty Music from the succubus club jest warte grzechu.
Przesłuchajcie, polecam. |
_________________ Nieoficjalny fan Zabuzy Momochi i Mitarashi Anko.
Oficjalny fan Ohtsuki Akio. |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 29-04-2011, 17:23
|
|
|
Ostatnio zakochałem się Black River. A właściwie ostatnio słucham tylko Polskich zespołów. Nacjonalizuje się;). Poszukiwania Chińskiego i Bałkańskiego rynku znudziły mnie.
http://www.youtube.com/watch?v=HzK5OAtoxrY
http://www.youtube.com/watch?v=KDR37zo2Wh0 |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|