Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Tabris
Snowflake
|
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
|
|
|
|
Potwór Latacz
Czajnik w Mroku
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 19-06-2011, 15:33
|
|
|
Dzisiaj właśnie został mi przywieziony z domu gramofon. Duże bydle, leżało sobie w piwnicy kilka(naście?) lat.
Polutowałem kable, podpiąłem. Działa! I to jak - naprawdę przyjemny ciepły dźwięk, prawie bez trzasków. Coś wspaniałego, aktualnie leci sobie Livin' Blues, Wadim Brodski i jego Beatlesi, Jethro Tull..... Chyba zacznę kolekcjonować płyty winylowe. |
_________________ Jestem wielkim Potworem Lataczem!!! <Ö>
"Dla wszystkich starczy miejsca
Pod wielkim dachem nieba
Na ziemi której ja i ty
Nie zamienimy w bagno krwi "
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 21-06-2011, 17:14
|
|
|
Potwór Latacz napisał/a: | Dzisiaj właśnie został mi przywieziony z domu gramofon. Duże bydle, leżało sobie w piwnicy kilka(naście?) lat.
Polutowałem kable, podpiąłem. Działa! I to jak - naprawdę przyjemny ciepły dźwięk, prawie bez trzasków. Coś wspaniałego, aktualnie leci sobie Livin' Blues, Wadim Brodski i jego Beatlesi, Jethro Tull..... Chyba zacznę kolekcjonować płyty winylowe. |
Pozdrawiam kolejnego nawróconego na jedynie słuszną drogę odbioru dźwięku.
A u mnie gra Roxette. Ostatnio wałkowane w radiu "Radio on" to rzecz nie z mojej muzycznej półki, bo to jakieś techno-disco umcykcyk, i tylko w zasadzie refren przypomina, czyj to kawałek. A przecież zespół ten miał w dorobku najprawdziwsze perły, jak choćby "Queen of Rain" czy mój ulubiony chyba "Fading like a flower" (nieodmiennie kojarzący mi się z "Uteną"...), "Amost Unreal" czy "How do you do" (piosenka, dla której kupiłem pierwszą w życiu kasetę). Mam farta posiadać oryginalne, winylowe wydanie "Look Sharp" i takie "Listen to your heart" w innej wersji właściwie dla mnie nie istnieje. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
potter644
|
Wysłany: 22-06-2011, 08:46
|
|
|
Teraz moim ulubionym zespołem jest Florence and the Machine. Piosenki tego zespołu są bardzo fajne, świetnie się tego słucha. Szkoda tylko, że większość osób słucha tego zespołu tylko i wyłącznie ze względu, że jedna z ich piosenek była w Zmierzchu czy innym gównie (ta piosenka to Heavy in your arms). |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 22-06-2011, 10:37
|
|
|
Ja to właśnie słucham coś o ciężkim brzmieniu. Therion - Eye of Shiva - jeden z lepszych kawałków tego, niezłego zespołu. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 22-06-2011, 14:06
|
|
|
Tabris napisał/a: | Ja to właśnie słucham coś o ciężkim brzmieniu. Therion - Eye of Shiva - jeden z lepszych kawałków tego, niezłego zespołu. |
Zależy, co rozumiesz przez "ciężkie brzmienie", bo Theriona jeszcze całkiem przyjemnie się słucha (przynajmniej dla mnie) :) . Nie mniej, utwór jest świetny.
Tymczasem u mnie klasyk drum and bass, czyli DJ Hype - "Ready or Not" oraz stare dobre Apollo 440 - "Ain't Talkin' 'bout Dub" (]^_^[)
A także kompilacja "Siberian Jungle vol. 1" by Tunguska Electronic Music Society. Utwory utrzymane w stylu atmospheric/intelligent drum and bass, można pobrać z Jamendo. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
123Nowy!
Ołowiany żołnierzyk
|
Wysłany: 22-06-2011, 19:36
|
|
|
Tabris, dzięki za przypomnienie mi o Therion. Słucham...
Birth of Venus
Męski chór jedyny w swoim rodaju, niczym anielski hymn. A w tańczącej wokalistce jest coś z czarownicy.:)
Summernight City
Intensywnie nasycone światło i nienaganna atmosfera godna XVIII-wiecznego wiedeńskiego przyjęcia dla arystokratów. Miód. |
_________________ Nieoficjalny fan Zabuzy Momochi i Mitarashi Anko.
Oficjalny fan Ohtsuki Akio. |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 22-06-2011, 21:29
|
|
|
Nine Inch Nails - Burn
Jak rzadko kiedy zwracam większą uwagę na tekst, to ten idealnie oddaje mój nastrój w ostatnich dniach. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 22-06-2011, 22:18
|
|
|