Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-07-2007, 19:50
|
|
|
Coś z Nine Inch Nails- od jakiegoś czasu badam ich twóczość. Niezłę połączenie psychodelicznego rocka z Trancem we formie Amv.
http://uk.youtube.com/watch?v=XE3NMeOh0B8
słucham też reszte piosenek Medication . Czekam jak wyjdzie pierwsza płyta pierwsza płyta Another Animal. Dla wiadomości projekt stworzony przez Godsmack z Wokalistą z Ugly kid joe. Jeżeli sie nie myle ktoś z Godsmacka był w w tamtym grungowym zespole. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 13-07-2007, 20:38
|
|
|
Z nagrań MUCC z tego roku: Libra. W kółeczko, a jakże ^^ Mroczne, nieco agresywne zwrotki i liryczny, melodyjny refren. Zakochałam się w tym kawałku.
Teledysk prosty i efektowny. |
|
|
|
|
|
eAthena
Przyszła Artystka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-07-2007, 22:10
|
|
|
Cytat: | Sanctuary? W KH2 była piosenka o takim tytule?
*Patrzy na tracklist OSTa i nie widzi*. A Passion tylko japońskie jest chyba, również w amerykańskiej wersji ;)
|
Passion = Sanctuary - to jest dokładnie to samo, tylko po angielsku śpiewane :o |
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 15-07-2007, 11:36
|
|
|
No, to teraz mogę się cieszyć niemal jak dziecko - znalazłem utwór z Renegata (tak, tego serialu) w pełnej, ponad 3-minutowej wersji XD. Szkoda, że jakość jest kiepska i muszę poszukać lepiej, ale cóż... ten utwór ma w sobie COŚ. I nauczę się go grać na obu wiodących instrumentach, o :D. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 16-07-2007, 15:18
|
|
|
Love for NANA ~Only 1 Tribute~, posłuchałam i wywaliłam. Z całej płyty wpadła mi w ucho tylko Kimura Kaela "Twinkle". Chwytliwy rockowy kawałek z nieśmiertelnym LALALA w refrenie. Pasuje brzmieniem do Black Stones, a i sam w sobie jest niezły. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 16-07-2007, 21:44
|
|
|
Piosenka, której wieki nie słyszałam, Leslie Gore "You don't own me" - tu wersja oryginalna, chociaż najbardziej lubię w wykonaniu Diane Keaton, Bette Midler i Goldie Hawn - http://www.youtube.com/watch?v=kebVq3OHfO4&mode=related&search=
Poza tym OST z Wolf's Rain i Younha - wszystko co uda mi sie wyszukać tej pani, chwilowo króluje "Touch". |
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 16-07-2007, 22:08
|
|
|
Loreena McKennit, cudo, piosenka 'the mystic dream' została ponoć wybrana najlepszym na świecie utworem do kochania się... coś w tym jest.
Ogólnie świetny klimat panuje w jej kawałkach |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 17-07-2007, 13:41
|
|
|
hirano aya - god knows (piosenka z anime suzumiya :)
poza tym dużo jimmy eat worlds m.in. the middle i pain xD
no i adema... |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 17-07-2007, 13:58
|
|
|
Muse - Absolution świetna płyta. Do kolekcji brakuje mi jeszcze najnowszej, ale jak na razie kosztuje ponad 60 zł:/ |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Veritas
Panties, Panties, Panties
|
Wysłany: 17-07-2007, 15:41
|
|
|
Is it the Dreamaker - [Hard Trance ATTACK! #13] Tribal Trance.
...przesłuchuje właśnie ponownie całą płytkę bo jakoś mnie tak naszło, a z drugiej strony - bez pomocy znajomego nigdy nie odkryłbym istnienia Dreamaker : ]. |
_________________ "Please don't worry, Mister, I only came here to obliterate you- not rob you." |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 17-07-2007, 16:50
|
|
|
Lamb of god- na rubryce pisze metal(trashem śmierdzi), ale z wokalu wychodzi deathmetal. Niezła muzyka. tradycyjnie tekstu nie kumam.Zostawie sobie, gdy bede smutny.
Edit zrozumiałęm jedno zdanie. Wow
http://myspace.com/lambofgod
Round Sky Music- dla osób , które wola czasem posłuchać czegoś niecodziennego, a zarazem ambitnego. Idealne piosenki na siedzenia na skałce na środku małego górskiego strumyczka. Dodać do tego dobrą książkę, łądną pogodą i zmrożone przez rzeczkę piwko. Nie można zapomnieć o dobrym jedzeniu. Koniecznie muszą bzyczeć owady i śpiewać ptaszki, i uuuuuuuuu uuuu uuuuuu a haje uuuuuuuuuuu
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=56007813
Infected Mushroom-muse remix i suliman itd.
Chemical Brothers -believe- bardzo wkurza uszy. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 19-07-2007, 13:44
|
|
|
Wu-tang Clan - z przewagą starszych nagrań
Płyta producencka Dj Premiera
Bob Dylan - taka własna składanka "best of"
Caladan napisał/a: | Coś z Nine Inch Nails- od jakiegoś czasu badam ich twóczość. |
Jeśli chodzi o NIN to ostatnio znalazłem fantastyczny fragment występu na żywo - kawałek "Hurt" - polecam
http://www.youtube.com/watch?v=iFx2TmQfM-o |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
gadrael
Ukryty we mgle
|
Wysłany: 19-07-2007, 15:20
|
|
|
Ostatnio slucham Within Temptation - The Heart of Everything, jakoś spasowała mi ta płyta no i głos wokalistki jest po prostu świetny. |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 19-07-2007, 16:01
|
|
|
Soundtrack z Samurai Shodown 4 oraz jego rearanżacje ^^. Co ciekawe, te wersje alternatywne brzmią naprawdę nieźle, tego jeszcze chyba nigdy nie zaobserwowałem. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 19-07-2007, 18:27
|
|
|
Beastie Boys - Licensed to Ill - Płyta świetna.
Zaczyna mnie wkurzać, że jeśli płyta kosztuje 30zł to zamiast książeczki jak porządny oryginał ma 2 złożone karteczki jak pirat. Nikt mi nie wmówi, że wydrukowanie tych kilku karteczek więcej to tak wielki koszt dla wydawcy. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
|