Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
ghostface
|
Wysłany: 14-05-2007, 00:28
|
|
|
Dembol napisał/a: | Akademia Pana Kleksa OST |
Ten OST rządzi!!! A najbardziej "Pożegnanie z bajką". Aż się łza w oku kręci.
Avalia napisał/a: | Miyavi (nie wiem jaki tytuł piosenki) |
A szkoda ^^
Ja ostatnio poczułam gotowość do zbadania kolejnych obszarów j-rocka, i jestem bardzo zadowolona z połowu, bo dwa pierwsze, dość przypadkowo wybrane utwory zmiotły mnie z nóg, na dodatek oba świetnie do siebie pasują. Teraz mogę spokojnie zacząć przesłuchiwać albumy, a na razie nie przeżyję dnia bez obowiązkowego odsłuchania:
D'espairsRay - 'Tatoeba' kimi... ga... shinda... ra... Wow! Przejmujący, dźwięczny, mocny, wokal na wstępie, w środku muzyczno-wokalna sieczka, bardzo przyjemna.
oraz
The GazettE - Taion. Ten zgrzytliwy refren!!! |
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-05-2007, 07:38
|
|
|
Melmothia-chan i słuszny wybór ^^ bardzo przyjazna muzykę grają ;)
ghostface-chan wiesz ja ogółem nie lubie twórczości Miyaviego, tam moze jedna z dwie piosenki mi się podobają... |
|
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 14-05-2007, 13:14
|
|
|
Ja dopiero za trzecim podejściem przekonałam się do jego muzyki, po usłyszeniu Ashita genki ni naare i obejrzeniu jakiegoś nagrania z radia, na którym Miyavi wykonuje Are you ready to rock? z taką niesamowitą energią. Dopiero wtedy załapałam, o co temu facetowi w ogóle chodzi. Wcześniej jego muzyka wydawała mi się tak dziwaczna, że nie potrafiłam go sobie nijak umiejscowić. Teraz myślę, że Miyavi ma po prostu swój niepowtarzalny styl. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-05-2007, 13:24
|
|
|
Dostałęm do recenzji nową płyte Lipnego Parku - kapela istanieje już ładnych kilka lat, nagrywa którąś tam płytę z kolei i wciąż nagrywa od nowa te same piosenki. Cóż za badziew - a to juz trzeci taki przypadek ostatnio - wczesniej zdarzyły się koszmarki Good Charlotte i Jean Michael Jarre'a. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 14-05-2007, 15:05
|
|
|
LP nagrał tym razem to samo, ale w wersji jeszcze bardziej popowej. Jako muzycy - zera. Jako zarabiarki pieniędzy - brawa. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 14-05-2007, 16:12
|
|
|
Ueto Aya, album "Message" :
- Binetsu
- Kiseki
- Silence
- Steppin’ Out
^^ |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 14-05-2007, 16:36
|
|
|
Katarzyna Groniec, płyta "Mężczyźni" (wbrew pozorom nie jest aż tak feministyczna, jak wskazywałby tytuł), zresztą solowy debiut tej pani. W porównaniu z najnowszą płytą - widać postęp. Co nie zmienia faktu, że nawet wtedy śpiewała fantastycznie. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 14-05-2007, 20:43
|
|
|
Cytat: | A najbardziej "Pożegnanie z bajką". Aż się łza w oku kręci. | Hell yeah!! Też mój ulubiony.
Grisznak napisał/a: | Dostałęm do recenzji nową płyte Lipnego Parku |
Jedyna dobra płyta to ta z Jayem-Z. Zarówno jego jak i LP nie znoszę, ale dwa minusy dają plus. Ostatniej płytki nawet nie sprawdzam bo już teledysk mnie odrzucił. Numetal przestał być cool to przerzucili się na bardziej rockowy wygląd. Nie zdziwiłbym się, gdyby w nastepnym teledysku byli już 100% emo.
DJ Tiesto - He's a pirate - świetny trance'owy miks motywu z "Pirates of the Carribean". |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 14-05-2007, 21:47
|
|
|
Obecnie lecą kawałki z "Mysterious Cities of Gold":
Opening (wersja angielska)
Opening (wersja francuska)
Opening (wersja instrumentalna)
Child of the Sun
Off to Adventure
To Follow
Sacred Ground
The Condor takes Flight
... i pare innych :) |
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-05-2007, 07:16
|
|
|
A ja zrobiłam sobie małą odmiane: High School Musical...
We're All In This Together i Get'cha Head in the Game |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-05-2007, 14:26
|
|
|
Cytat: | Numetal przestał być cool to przerzucili się na bardziej rockowy wygląd. Nie zdziwiłbym się, gdyby w nastepnym teledysku byli już 100% emo. |
Bo i płyta to typowa rockowa konfekcja, niekiedy bardziej rapowa, czasem metalizująca, ale generalnie bezpłciowa. I owszem, angstu tu nie brak. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 15-05-2007, 16:20
|
|
|
Teraz mój XMMS odtwarza: Metallica "Master of Puppers" (całość)... Coś mnie na metal wzięło ostatnio >.> |
|
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 15-05-2007, 20:07
|
|
|
Yuki Kajiura - Madlax OST II
Polecam! ^^ |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 15-05-2007, 20:11
|
|
|
W tej chwili znowu Rurutia, ale co chwila wracam do Ellegarden (szczególnie do piosenek Monster i Fire Cracker) |
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 15-05-2007, 21:38
|
|
|
słucham w kółko trzech wałków które nagrali moi znajomi, jeden to mocny nu-metal, pełen darcia mordy, energii i przekleństw a pozostałe dwa to molodyjne kawałki a'la Evanescence, z bardzo kojącym kobiecym wokalem (i po polskiemu).
jesli ktoś jest zainteresowany usłyszeniem przysżłości polskiej muzyki to zapraszam na pm, wyślę linki do tego i owego, imho naprawdę dobre piosenki (te liryczne, darcie mordy może niektórych niesmaczyć :P ) |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
|