Czego w tej chwili słuchacie? |
Wersja do druku |
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 26-02-2008, 13:57
|
|
|
Taucher live at MayDay Polska 2002 - trwający 51 minut set techno prosto z największej imprezy rave w kraju :-) |
|
|
|
|
|
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 26-02-2008, 21:44
|
|
|
Taka 'piękna' pogoda, że aż naszło mnie na deathowe klimaty... szwedzkie deathowe klimaty. Wspaniały, mroczny i ukochany "Still Life" Opeth, przerywam death'n'rollowym "Wolverine Blues" Entombed oraz świetnym, brudnym, ciężkim "Resurrection Through Carnage" supergrupy (składającej się z członków Opeth, Katatonii oraz Edge of Sanity) Bloodbath. Takiego kopa w płaszczyznę wychowawczą było mi trzeba :P |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 02-03-2008, 13:35
|
|
|
The Who - Won't Get Fooled Again - fragment tego utworu użyto w openingu do "CSI: Miami" :D
Ciekawe, co leci w openingu "CSI: Las Vegas"... ^^
Blue Man Group - Utne wire Man
Oraz trochę muzyki jungle, czyli album "Overdrive" by Aphrodite ^^ |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 02-03-2008, 15:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-03-2008, 15:20
|
|
|
The Who jest znakomite. Polecam zwłaszcza "Tommy'ego".
Nie wiem, czy ktoś tu zna Melissę Etheridge, ale jeśli nie, to polecam, bo rzadko trafia się w muzyce stricte rockowej kobieta, której wystarczy jedynie głos i gitara, aby dać czadu porównywalnego ze Springsteenem. W USA jest gwiazdą pierwszej wielkości, w Europie niemal zupełnie nieznana. Polecam posłuchać, zwłaszcza takich kompozycji jak "Message to Myself" czy "I need to wake up". Swego czasu wykonała "Piece of Heart" Janis Joplin i to z takim kopem, że Janis by się nie obraziła.
Dostało mi się na pewnym forum za przyznawanie się do słuchania tej pani, jako że jest wojującą feministką - lesbijką. Może i jest, ale muzycznie nie ma nic wspólnego z jakimś gejowskim metalem, tylko z rasowym, amerykańskim rockiem. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 02-03-2008, 16:08
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Dostało mi się na pewnym forum za przyznawanie się do słuchania tej pani, jako że jest wojującą feministką - lesbijką. |
To jest takie istotne? :)
A tymczasem u mnie leci kolejny psytrance'owy singiel z http://ektoplazm.com , czyli "Movements" by Sub Atomic ^^ |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-03-2008, 16:21
|
|
|
korsarz napisał/a: | Grisznak napisał/a: | Dostało mi się na pewnym forum za przyznawanie się do słuchania tej pani, jako że jest wojującą feministką - lesbijką. |
To jest takie istotne? :) |
Wiesz, jest od diabła ludzi, dla których ideologia/image danego muzyka/zespołu sa ważniejsze od jego muzyki. Blekmetalowcy i fanki j-rocka są tu dobrymi przykładami. |
|
|
|
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 02-03-2008, 16:47
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Nie wiem, czy ktoś tu zna Melissę Etheridge, ale jeśli nie, to polecam, |
Ja znam i również polecam - właśnie słucham "The Angels" i "My Back Door" z płyty Brave and Crazy. |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
All the losers will be winners, all the givers shall receive
Here's to trouble-free tomorrows, may your sorrows all be small
Here's to the losers, bless them all! |
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 03-03-2008, 08:26
|
|
|
Ostatnio załuchuje się w muzyce z Higurashi. Dodatkowo znowu wgrałam sobie na mp4 Pidżame (nie mogę dokończyć, bo mi program na informatyce blokuje;D) i Farben Lehre. Co jakiś czas wracam do kawałków, które słuchałam wcześniej. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 03-03-2008, 10:13
|
|
|
W końcu zainstalowałem najnowsze GG i słucham szantów, buhaha. Cóż, jeden dodatkowy argument, by tego szajsu jeszcze nie wywalać. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 03-03-2008, 13:33
|
|
|
kompilacja - Psychoholic "Trance World Order vol. 4" (całość) @_@ |
|
|
|
|
|
Alexielangel
Tenshi kinryoku
|
Wysłany: 04-03-2008, 20:17
|
|
|
Amy Winehouse Back to black jakoś tak w ucho wpadlo |
_________________ Dear God, make everyone die. Amen |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 05-03-2008, 01:13
|
|
|
A teraz u mnie leci set zespołu Kraftwerk z koncertu w Buenos Aires ^_^ . Między innymi takie przeboje, jak "Computer Love", "Man Machine", "Tour de France" i "Radioactivity" ^_^V |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
|
|
|
|
Orenei
|
Wysłany: 07-03-2008, 15:49
|
|
|
W tej chwili coś mnie naszło na Rhapsody : Down Of Victory. |
_________________ "Coś tam, coś tam number one!
Sharingan for everyone~" |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 08-03-2008, 11:40
|
|
|