Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Sabaton: Uprising |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 20-04-2010, 09:19 Sabaton: Uprising
|
|
|
W sieci pojawiła się długo oczekiwana piosenka Sabatonu opowiadająca o powstaniu warszawskim. Obejrzeć można ją na Youtube. Moim zdaniem jest dobra. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 20-04-2010, 12:28
|
|
|
Proszę, ale mnie zaskoczył (całkiem pozytywnie) ten okrzyk w rodzimym języku. Szczerze mówiąc nie przepadam za niektórymi wstępami Sabatonu, kiedy udają że są nowym wcieleniem Jeana Michelle'a Jarre'a. W samym utworze trochę niezręcznie brzmiących zestawień słów (najbardziej mnie chyba zastrzeliło 'help did never came' które nawet biorąc poprawkę na "angielski śpiewany", który co i rusz udowadnia, że się rządzi własnymi prawami, brzmi dość durnie).
Ogólnie sprawia wrażenie trochę wymuszonej i moim zdaniem 40:1 do pięt nie dorasta, ale rozpatrywana bez porównań nawet się jako tako broni. Da się słuchać. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 20-04-2010, 13:05
|
|
|
Uczciwie mówiąc ja spodziewałem się dużo gorszej piosenki. Od samego początku niestety obawiałem się, że będzie to coś pisane pod publiczkę i strasznie kiepskie. Wyszło na szczęście nienajgorzej. Choć moim skromnym zdaniem mogli wybrać jakąś atrakcyjniejszą tematykę. Kolejna piosenka pewnie będzie o Katyniu. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-04-2010, 13:29
|
|
|
Dobre. Co prawda Sabaton z płyty na płytę gra coraz łagodniej ("Coat of Arms" to już wręcz pop metal a'la lata 80 z dominującymi keyboardami), ale jest w tym kawałku jeszcze nieco metalowego ognia.
Katyń? Małe szanse, temat niezbyt batalistyczny. Prędzej dywizjon 303. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-04-2010, 14:20
|
|
|
Oby. Ewentualnie wojna z bolszewikami.
Piosenka nawet niezła, ale jednak wolę słuchać o bitwach w których się nie ginie bohatersko, a wygrywa. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 20-04-2010, 14:32
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Prędzej dywizjon 303 |
Dywizjon 303 (a dokładniej: obcokrajowcy walczący w Bitwie o Anglię) będzie na Coat of Arms, w piosence Aces in Exile.
Upgrade: na Youtube chyba jest już cały album. Miał miejsce nielegalny wyciek, czy jaki czort? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|