Daft Punk. |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-12-2010, 22:38 Daft Punk.
|
|
|
No to na początek...
Najnowszy utwór DP, Derezzed, motyw z filmu TRON: Legacy.
Teledysk/Trailer
Pełna piosenka
NOWY WYMIAR ODCZUĆ SŁUCHOWYCH. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 11-12-2010, 14:42
|
|
|
Ja cenię Duft Punk głównie za album Homework. Późniejsze produkcje były OK, ale tak sobie myślałem: to już nie to. Wyżej zlinkowany kawałek, mimo że jak dla mnie mimo wszystko trochę mdły, jest powrotem na właściwe tory. No i jako materiał na trailer nadaje się idealnie - jak puścili w Imax to aż mnie ciary przeszły... (choć muzyki z tamtego dnia już nie pamiętam) |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 11-12-2010, 15:16
|
|
|
O czym Ty mówisz? Human after all, Brainwasher, przecież to świetne utwory, DP cały czas udowadniają, że tworzą inaczej, niż cała reszta, o czym doskonale świadczą ich najnowsze dzieła, zupełnie odcinające się od wyznaczonych przez mainstream trendów. |
|
|
|
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 11-12-2010, 15:36
|
|
|
Slova napisał/a: | O czym Ty mówisz? |
O całym albumie Discovery, który zniechęcił mnie do DP. Był całkiem niezły, a jednocześnie mnie zniechęcił. Human After All to dla mnie vocoderowy cukierek. Brainwasher też mnie nie przekonał. Melodyka nie ta, i taka bitka jakaś z tego kawałka... Loopmash do potęgi - ktoś lubi, innemu się nie spodoba. A kawałek z trailera Tron jest, jak pisałem, trochę mdły, ale brzmieniowo przekonuje mnie jak najbardziej. No i Homework jest po prostu najlepszy - w Around the World vocoder nie razi. Są różne gusta, po prostu... |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 12-12-2010, 00:17
|
|
|
E, ale chodzi o to, że Brainwasher po prostu jest adekwatny do tytułu. No a Discovery istotnie mogło się nie spodobać, jeżeli ktoś przez kilka lat przyzwyczaił się do klimatów z Homeworka. Aczkolwiek ja właśnie od przyuważonych na 4funTV niebieskich ludzików i chodzących w kółko postaci w srebrnych strojach zacząłem znajomość z DP. No i właśnie Around the World razem z One More Time mnie urzekły. No, ale nie powiesz chyba, że Aerodynamic nie ma... pierdyknięcia, że tak powiem. Bo właśnie to w muzyce DP najbardziej cenię.
A z całego Homeworka najbardziej lubię Alive. |
|
|
|
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 12-12-2010, 09:37
|
|
|
Slova napisał/a: | A z całego Homeworka najbardziej lubię Alive. |
Oj tak... Revolution 909 i Alive. To miało kopa. To mnie nakręcało w podstawówce. A Around the World jest ponadczasowy i nigdy mi się nie znudził. Obawiam się, że Daft Punk drugi raz już mnie tak nie zachwycą żadnym albumem. Ale nigdy nic nie wiadomo... |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 12-12-2010, 15:52
|
|
|
Jeszcze nie wiadomo, jak się będzie OST Trona prezentował. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 12-12-2010, 16:19
|
|
|
Ja tam lubię wszystkie trzy albumy Daft Punk. "Homework" za "Da Funk", "Around the World", czy "Revolution 909". "Discovery" ma parę fajnych piosenek utrzymanych w duchu dawnej muzyki disco ("One more time", "Digital love", "Face to Face"), nie można też odmówić energii takim kawałkom, jak "Aerodynamic", czy pierwsza połowa "Short Circuit". Jeśli idzie o "Human after All", to od niego (konkretnie - kawałka "Robot Rock") zacząłem znajomość z francuskim duetem robotów :) .
A kawałek z trailera fajny :) |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 12-12-2010, 19:37
|
|
|
korsarz napisał/a: | A kawałek z trailera fajny |
Racja. Wiele mu brakuje do czołówki, ale jest niczego sobie.
Dla mnie Daft Punk to głównie Technologic, co nie znaczy że nie lubię innych ich utworów. The Brainwasher, Something About Us, Human After All, Steam Machine, Robot Rock - te najbardziej do mnie trafiają. W sumie patrząc na powyższe, wychodzi na to, że dla mnie najlepszą płytą jest Human After All. Discovery samo w sobie nie powala, ale Intersella 5555 będąca teledyskiem całego albumu sprawiała już bardzo dobre wrażenie. No, powiedziałem co miałem, a teraz aż chyba sobie włączę... |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 12-12-2010, 20:57
|
|
|
Loko napisał/a: | Discovery samo w sobie nie powala, ale Intersella 5555 będąca teledyskiem całego albumu sprawiała już bardzo dobre wrażenie. |
I to jest właśnie jedyny powód, dla którego powstrzymuję się od mieszania z błotem tego albumu. Skoro wystawiłem kiedyś Iterstelli ósemkę, o czymś to świadczy. Ale słuchane "osobno" Discovery dla mnie jest (jak na Daft Punk) trochę jednak za słabe. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 12-12-2010, 21:15
|
|
|
E tam, Discovery to idealny album do samochodu, zwłaszcza w trasę. |
|
|
|
|
|
Crushmaker
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
|
|
|
|
cararicci20
|
Wysłany: 03-10-2016, 08:24
|
|
|
kocham Daft Punk!
A my nie kochamy reklam w podpisie. Tren |
|
|
|
|
|
tomhar
|
Wysłany: 24-01-2017, 09:43
|
|
|
Uwielbiam! W radiu leci Daft Punk feat. The Weeknd - I feel it coming :) Piękna piosenka. |
_________________ Ciekawy poradnik o hemoroidach. Dzięki niemu pozbyłem się ich raz na zawsze! |
|
|
|
|
|