Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Strona Internetowa |
Wersja do druku |
kazio_gt
|
Wysłany: 22-03-2008, 14:27
|
|
|
Wsaparcia nie zauważyłem :D.
Co do linków to one nie prowadzą do nielegalnych treści tylko do stron które ową treść posiadaj, a takie coś jest zgodne z prawem !!!
Notki jeszcze poprawie.
Dzięki za link może skorzystam z kilku pomysłów. |
_________________ "If you really want to live, every place could be heaven. I'm living so I have chance to find happiness." Yui Ikari |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 22-03-2008, 16:42
|
|
|
Cytat: | Co do linków to one nie prowadzą do nielegalnych treści tylko do stron które ową treść posiadaj, a takie coś jest zgodne z prawem !!! |
Z całą pewnością nie jest. Pamiętaj, że odpowiedzialność karną ponosi się nie tylko za samo piractwo, ale także za pomocnictwo i podżeganie do niego. Zamieszczenie tekstu "Odcinek możecie ściągnąć z tej strony: (tu link do konkretnej części danej strony)", kwalifikuje się pod jedno i drugie (daję słowo, wiem o czym piszę). A tak się składa, że akurat Naruto właśnie znalazło się na tapecie w sprawie walki z piractwem, więc na Twoim miejscu raczej bym nie ryzykował.
Abstrahując od kwestii prawnych, zastanów się jaką korzyść masz z tych linków? Efekt będzie co najwyżej taki, że użytkownik - zamiast czytać dalej - opuści stronę i przejdzie do torrentowni. Na link zwrotny z torrentowni nie masz co liczyć. Zauważ także, że takie linki wymagają ciągłej aktualizacji - stare odcinki są zdejmowane, link przestaje działać, a użytkownik nie dość, że opuścił Twoją stronę, to jeszcze jest na Ciebie zły. |
|
|
|
|
|
kazio_gt
|
Wysłany: 22-03-2008, 17:40
|
|
|
No dobra usunąłem te linki. Tylko mógł by mi ktoś powiedzieć na jakiej zasadzie działa "Download-Anime" ??? |
_________________ "If you really want to live, every place could be heaven. I'm living so I have chance to find happiness." Yui Ikari |
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 22-03-2008, 17:51
|
|
|
Na tej, że jej jeszcze nie dorwali? |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 22-03-2008, 18:19
|
|
|
Odpowiedź możesz - po części - znależć na samej stronie (zakładam, że mówimy o tej samej, bo w googlu na "download anime" wyskakuje ogromna ilość stron). Cytując wstępniak:
Cytat: | Działa na zasadzie "od fanów dla fanów", wykorzystując niepisaną umowę odnośnie dystrybucji fansubów. Udostępniamy tylko anime, które nie są wydawane, ani nie są emitowane w Polsce. Jeśli masz wątpliwości, znalazłeś coś zlicencjonowanego, lub posiadasz prawa do plików z tej strony, napisz do nas. Postaramy się wszystko wyjaśnić, a zlicencjonowane tytuły usunąć ze strony w ciągu 24 godzin. |
Można to określić mianem "prześlizgiwania się", działania na zasadzie "może się uda, może się nie doczepią, a jak się doczepią, to może odpuszczą". Metoda ta ma dwie zasadnicze wady. Po pierwsze, od czasu do czasu zdażają się osoby, które nie odpuszczają (przykładem ZAIKS, po wizycie którego ma się do wyboru - płacić ZAIKSowi, albo zdjąć stronę). Po drugie, można mieć wyjątkowego pecha i trafić na policję. A oni na pewno nie odpuszczą - nie z jakiejś szczególnej zaciętości (bo co ich tam strona z kreskówkami), ale dlatego że to ich praca. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-03-2008, 18:20
|
|
|
kazio_gt, proponuję dać na stronie głównej po 3 grafiki z odcinka, a 6 pokazywać tylko w pełnym tekście. Pod opisem na głównej powinien być link "czytaj dalej", tam pada wzrok czytelnika, mało kto zawraca sobie głowę powrotem na początek i szukaniem "Czytaj więcej". Link w stopce nie działa, wysłanie sondy powinno odświeżać stronę i wstawiać wyniki w miejsce ankiety a nie kierować na same wyniki.
Jeśli masz dodatkowe kilkanaście złotych na wydanie to warto zainteresować by się normalną domeną a nie aliasem w bo.pl. Zamiast kupowania domeny (np. w az.pl) możesz poszukać jakichś darmowych. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
kazio_gt
|
Wysłany: 26-03-2008, 19:56
|
|
|
Dzięki za porady Crack, już kilka twoich pomysłów zrealizowałem. Co do sondy to postaram się jak najszybciej to naprawić.
Jeśli chodzi o domenę to na razie nie narzekam na bo.pl . W przyszłości (mam nadzieje niedalekiej :P) mam zamiar wykupić jakiś porządny serwer. Tylko muszę się przekonać że będzie popyt na stronę.
Macie pomysły gdzie można się dobrze rozreklamować ?? |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 26-03-2008, 21:16
|
|
|
Można pomyśleć o daniu newsa na anime.com.pl. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 26-03-2008, 21:30
|
|
|
Możliwości promocji strony są szerokie. Możesz umieszczać ją w katalogach sieciowych (np. Linkologia, Kataloog, Hoga), co jest uciążliwe (bo trzeba się rejestrować), ale daje wartościowe linki, nie kosztuje też miejsca reklamowego. Możesz próbować wymieniać się buttonami ze stronami M&A - tu jednak wybieraj rozważnie, niektóre strony "nie chcą być widziane" w nieodpowiednim towarzystwie. Możesz zamieszczać linki do toplist (co już zacząłeś robić) - weź jednak pod uwagę, że czołowe miejsca na nich okupują strony z erotyką i obszernym downloadem. Pamiętaj też, że nie masz nieograniczonej powierzchni reklamowej. Niektóre strony M&A są pstrokate od buttonów, że głowa boli, i wydaje się że nie tędy droga. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 26-03-2008, 21:59
|
|
|
Podejrzewam, że na początek dobra jest wymiana linków/buttonów. Niestety w tej chwili nie ma dobrego polskiego katalogu stron o m&a, ale jakąś część możesz znaleźć w naszych linkach. Kiedy myśmy zaczynali, właśnie z takich wejść z buttonów była większość ruchu, co więcej - odnośniki do Twojej strony na innych stronach poprawiają pozycję w wyszukiwaniu Google.
Bezimienny - z anime.com.pl bym uważała - tamtejsi czytelnicy bywają bardzo... ostrzy w swoich poglądach. Nie ma co się niemiło naciąć. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
kazio_gt
|
Wysłany: 19-04-2008, 12:21
|
|
|
Ok dzięki !!! Zacznę od katalogów i powoli popytam o wymianę butonów z jakimiś ciekawymi serwisami m&a.
Jak aktualnie oceniacie moją stronę ?? Otwarty jestem na każde sugestie !! |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-04-2008, 12:50
|
|
|
Wygląda nieźle, ale wystarczy spojrzeć na teksty podsumowań, żeby zauważyć, że korekty nie masz żadnej. Naprawdę, znajdź kogoś do sprawdzania tekstów, bo błędy czasem są tragiczne. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
kazio_gt
|
Wysłany: 19-04-2008, 14:00
|
|
|
Niestety błędy to mój największy problem, z którym nie mam jak się uporać. Piszę zawsze w Wordzie, lecz tam nie wyłapie mi wszystkich błędów interpunkcyjnych i tym bardziej językowych. Na razie znalezienie sumiennego korektora równało by się z cudem, więc staram się samemu przeanalizować kilka razy text, ale efekty tego widać nie są najlepsze :P. |
|
|
|
|
piterkow
Kira Follower
|
Wysłany: 27-04-2008, 15:21
|
|
|
Jest taki program jak LanguageTool, który może pomóc ci z błędami interpunkcyjnymi... |
|
|
|
|
|
kazio_gt
|
Wysłany: 30-06-2008, 19:20
|
|
|
Strona została przeniesiona na nowy adres: http://anime-chronicle.pl/ .
Co prawda stanowiska są w miarę obstawione, jednak przydałby się jeszcze jeden redaktor. Nom więc serdecznie zapraszam na stronę i zachęcam do zgłaszania swojej kandydatury na jeszcze wolne stanowisko. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|