Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Komentarze, których nigdy nie było |
Wersja do druku |
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 26-12-2009, 00:12 Komentarze, których nigdy nie było
|
|
|
Quest jest otwarty, więc każdy może dołączyć do jego fabuły. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 26-12-2009, 00:14
|
|
|
...no ok ;p Ale jakiej fabuły? ;p |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 26-12-2009, 00:16
|
|
|
Przecież dopiero zacząłem, a jak na razie tylko wiadomo, że moja postać potrzebuje pomocy w walce z tymi Berserkerami. Pomożesz, to się dowiesz, czemu pojawiłem się w Świecie, którego nigdy nie było. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-12-2009, 00:16
|
|
|
Ale o co chodzi w tej przygodzie? Czy to będzie jakoś bardziej rozbudowane i powyjaśniane? Czy tylko alleluja i do przodu? |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 26-12-2009, 00:22
|
|
|
Oczywiście, że nie. Chciałem tylko trochę zachęcić walką na samym początku. Zaraz po walce będzie rozmowa z tym niebiesko- włosym nieznajomym i trochę rąbka tejże tajemnicy ujawnię. Queast będzie miał tajemnicę, którą gracze rozwiążą po drodze.
EDIT:
Dołącza ktoś, czy nie? Bo jeśli nie, to poproszę mordercję o skasowanie tematu... |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 02-01-2010, 20:43
|
|
|
W związku z brakiem ruchu urąbie trochę tajemnic Questu.
Zadanie zostanie zlecone przez... Saixa z organizacji XIII. Zleci on wybić nieprawdziwą Organizacje, która tylko ubiera się jak oni. Oczywiście prócz świata którego nigdy nie było, będzie możliwość zwiedzenia Wonder Landu, Agrabachu, czy Twilight Town. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 02-01-2010, 21:23
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Zadanie zostanie zlecone przez... Saixa z organizacji XIII. Z |
Kee..?
Cytat: | Wonder Landu, Agrabachu, czy Twilight Town.
|
I jeszcze raz: Kee...?
Czy to jest z jakiegoś anime/gry/książki czy sam wymyśliłeś? Jeśli to pierwsze dam małą radę: zanim osadzisz quest w jakiejś rzeczywistości upewnij się że ktoś jeszcze ją zna. Jeśli ją wymyśliłeś to opisz pokrótce. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-01-2010, 21:29
|
|
|
Sas jemu chodzi o zabawę w Kingdom Hearts - przynajmniej ja to tak rozumiem. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:23
|
|
|
Sasayaki napisał/a: |
Kee..? |
Oke, oke. Po kolei. Tak w ogóle to strona Way to the Down i Wikipedia cię kocha. Jak Alt zrobił Queast o Slayersach, to musiałem się dokształcać z serii. Dobra wiem, Slayers wy znacie na pamięć...
W tym świecie do dyspozycji są trochę inne miecze. Tu będzie można walczyć bronią białą, którą ma się w zestawie, ale można też będzie walczyć Keybladem.<tu taki mały obrazek pokazujący niektóre z nich. Jak komuś nie odpowiada wygląd, to wpisać sobie w google Keyblade i załatwione>
Sasaya, Ok rozumiem nie każdy grał w Kingdom Hearts, więc wytłumaczę pokrótce. Czternastoletni Sora zdobywa możność władania bronią jaką jest keyblade. Od tamtej pory szuka zaginionych przyjaciół razem z Donaldem i Goofym. Światy taki jak olimpus coloseum czy Wonder land to światy Herculesa i Piotrusia Pana. Brzmi to niepozornie, ale combosy Sory i innych którymi możemy walczyć w każdej z czterech części< za tydzień będzie już ich siedem>
Co do samej organizacji: składała się z Nobodych, rasy która straciła serce przez zagłębianie się w ciemność. Ich drugą stroną były Heartless, które zanurzyły się w ciemności. Kiedy zniszczyło się jedno i drugi, wracała osoba posiadająca Serducho.
Było ich XIII <jak sama nazwa wskazuje>. Powiem tylko o Saixsie, bo występuje on w Queaście.
Walczył on wielkim, większym niż ustawa przewiduje Clymorem. Jego moc to księżyc, więc podczas pełni dostawał najsilniejszego Berserka. O fałszywej organizacji nic nie powiem, bo zepsuł bym zabawę.
Szukam też etatu osób, które zagrały by Riku z KH i Sory. Prosiłbym raczej osoby, które wiedzą jakie mocy miały te postacie, i jak skończyło się KH2 |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 02-01-2010, 22:36
|
|
|
RepliForce napisał/a: |
Oke, oke. Po kolei. Tak w ogóle to strona Way to the Down i Wikipedia cię kocha. |
Nie, nie, nie. Po prostu jedno wielkie NIE. Ty jesteś osobą która definitywnie ma Najmniej prawa aby napisać coś takiego.
RepliForce napisał/a: | Wonder land to światy Herculesa i Piotrusia Pana |
Wonderland (tak, łącznie), to świat Alicji w Krainie Czarów (Alice in Wonderland).
RepliForce napisał/a: | Szukam też etatu osób, które zagrały by Riku z KH i Sory. Prosiłbym raczej osoby, które wiedzą jakie mocy miały te postacie, i jak skończyło się KH2 |
No to obawiam się że zbyt wielu osób nie znajdziesz... Szkoda że takie restrykcje, a już miałem w zanadrzu posta... |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we.
Ostatnio zmieniony przez Loko dnia 03-01-2010, 22:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 02-01-2010, 23:02
|
|
|
Loko napisał/a: | Ty jesteś osobą która definitywnie ma Najmniej prawa aby napisać coś takiego.
|
Coś mi świta, chyba przykład z palącym lekarzem bodajże :P
Loko napisał/a: | Szkoda że takie restrykcje |
Dwie osoby, którym będzie się chciało powalczyć mocami Sory, albo Roxaśka i chłopaka, który walczy mocą ciemności. Loko, człowieku<chociaż się nad tym zastanawiam, czy napewno>, weź ty pomyśl. Można im wymyślić techniki. No oczywiście Sorze nie można dać technik ciemności, a Riku technik światła, ale zawsze możesz mieć tą listę komend z reszty Elementów. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 02-01-2010, 23:05
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Dwie osoby, którym będzie się chciało powalczyć mocami Sory, albo Roxaśka i chłopaka, który walczy mocą ciemności. Loko, człowieku<chociaż się nad tym zastanawiam, czy napewno>, weź ty pomyśl. Można im wymyślić techniki. No oczywiście Sorze nie można dać technik ciemności, a Riku technik światła, ale zawsze możesz mieć tą listę komend z reszty Elementów. |
Ekhm, zacytuję jednego z szanownych użytkowników (niestety nie pamiętam którego dokładnie): po polsku proszę. |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 02-01-2010, 23:53
|
|
|
Cóż, Slova nie tłumaczy, a ty zachowujesz się jak edek z Pheonix Wrighta, więc powiem jeszcze raz
Prosiłem o dwóch graczy, używających Riku i Sorę. Skoro się zgłaszają, sami nakładają na siebie ograniczenia.
A różnią się tylko tym, że jeden nie korzysta z magii i technik ciemności, a drugi ze światła. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 03-01-2010, 00:05
|
|
|
Repli. Ja się jednak wtrącę, bo mi włosy dęba stają, jak twoje posty czytam.
1. Nie zakładaj z góry, że wszyscy wiedzą, o jakie serie/gry/postaci ci chodzi. Innymi słowy: mam pełne prawo nie mieć pojęcia, czy chodzi o Sorę z Kingom Hearts czy o Sorę z Digimonów - a śmiem twierdzić, że jest to różnica całkiem pokaźna, obejmująca również płeć rzeczonego bohatera.
2. Tego typu informacje precyzuj w pierwszym poście.
3. Jeżeli zakładasz questa, nie powinieneś myśleć, że wszyscy mają na jego temat takie samo wyobrażenie jak twoje. Sprecyzuj swoje założenia od razu - jakiego rodzaju ma być to quest, jakiego rodzaju graczy/postaci zapraszasz i tak dalej. W pierwszym poście.
I pisz wyraźniej. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
|
Wysłany: 03-01-2010, 00:12
|
|
|
Czekaj, zaczynam łapać. Chcesz kogoś kto będzie się bawił twoimi zabawkami tak jak ty tego chcesz? Fail. Ja tam mogę się z tobą pobawić, ale zabawki wezmę moje. Co ty na to? |
I am and I are all we. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|