Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zakątek Krainy Valenth |
Wersja do druku |
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-10-2009, 12:08
|
|
|
Również nie mogłem się oprzeć wilczkom = dodatkowe jajo. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 13-10-2009, 13:41
|
|
|
A ja za to tego nietopyrka ;] Uroczy. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 13-10-2009, 22:35
|
|
|
I kolejne ogłoszenie - pojawiły się Halleupaki. Są limitowane, czyli na jednym koncie można ich adoptować maksymalnie pięć sztuk. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Galnea
Wierna Imperialistka
|
Wysłany: 14-10-2009, 16:02
|
|
|
Jak widać mamy na Valenth wysyp nowych gatunków: pojawiły się Helen Gloomwingi i Shadowling Impy. Zwłaszcza te drugie są rozbrajające.
W związku z tym dodałam Benjamina, Ister, Lunę, Galateę, Ignusa, Anserynę, Margaret, Kolaminę i Wiewiora. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-10-2009, 20:21
|
|
|
Powiem tak: chrzanić wilka, nietopyrki sa cudowne. Zatem stado nowych - od Kuleczki do Świetlika.
I jaki świecąco-biały Kumos mi wyrósł, mrrry. |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 15-10-2009, 23:12
|
|
|
Tru, nietopyrki są boskie :D Doszły 4 sztuki, Buck, Tick, Aya i Maya :)
A folder z Valenthowymi zakładkami niniejszym dobił do 284 sztuk...... |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Kerowyn
Catgirl (podobno)
|
Wysłany: 16-10-2009, 09:23
|
|
|
Avellana napisał/a: | Kerowyn - jesteś świadoma, że jeśli stworzenie zamrożone w fazie alfa przekroczy poziom 500, po odmrożeniu już nigdy nie ewoluuje? |
Tak, wiem, ale to takie ładne tubki.
Vodh napisał/a: | A folder z Valenthowymi zakładkami niniejszym dobił do 284 sztuk...... |
Poprawka, już do 303 ;p |
_________________ Gdzieś daleko stąd
Złoty zamek, złoty tron |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 17-10-2009, 22:53
|
|
|
Ja jakoś na razie się hamuję z nowymi - doszedł tylko Sambucus. |
|
|
|
|
Kerowyn
Catgirl (podobno)
|
Wysłany: 21-10-2009, 22:29
|
|
|
Znalazłam u kogoś takiego impa: http://www.valenth.com/feed/1637003/Stolen+Soul. Wiem, że to druga wersja alternatywna. To, co mnie najbardziej ciekawi, to data adopcji, czyli poprzednia niedziela. Ktoś wie, coś na ten temat? Dlaczego Impy jako stare pety mają kolory alternatywne? I jak je zdobyc (oczywiście pomijając trade'y)? |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 22-10-2009, 14:35
|
|
|
Ja wiem, ale mocno w przybliżeniu. Impy są "retired", czyli nie wrócą, zostały zastąpione przez te nowe Shadowling Impy. Natomiast z okazji Halloween został urządzony "giveaway" od załogi. Do tej pory pojawiły się w nim alternatywne Impy, alternatywne Halleupaki, alternatywne Flariony, alternatywne Helen Gloomwing i te właśnie Aether Impy. Wszystkie te zwierzaki są bezpłciowe, niewykluczone, że część pojawi się potem jako tak zwane drugie formy alternatywne (Flariony na przykład), które w tej chwili nie działają - ale nawet jeśli, to będą miały płeć, w odróżnieniu od tych tutaj.
Problem polega na tym, że tych zwierzaków nie można normalnie adoptować. Można je dostać tylko przez ustawione przez załogę trade'y, które obstawia się dowolnym jajem/zwierzakiem. Sam system trade'ów z powodu awantur się pozmieniał, część z nich jest automatyczna (zaakceptowana automatycznie zostaje pierwsza odpowiednia oferta), część wybiera załoga. Ma to potrwać do 1 listopada. Niestety od kilku dni śledzę trade center i nie widziałam ani jednego takiego trade'u, za to co rano znajduję nową porcję informacji o nich w tematach w dziale Help na forum. Podejrzewam, że trade'y (w odróżnieniu np. od restocków Token Shopa na Subecie) nie generują się automatycznie, tylko muszą zostać wystawione przez załogę. Czyli ktoś z innej strefy czasowej ma bardzo nikłe szanse. Dlatego o tym do tej pory nie pisałam - nie widziałam do tej pory nic, na co dałoby się zapolować, więc uznałam, że szkoda "robić smak". |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 24-10-2009, 22:10
|
|
|
Krótka informacja. Zostały wycofane następujące jedzonka: Jelly Syringe, Gummy Prrb i Buttercreme Bar. Jeśli ktoś je ma ustawione dla swoich zwierzaków, będzie wywalało błąd przy karmieniu (i nie zaliczało punktu), więc radzę pozmieniać na inne odpowiednie. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 26-10-2009, 10:51
|
|
|
Chyba mieli dość narzekania i dzisiaj zostały wypuszczone do normalnej adopcji zwierzaki z giveawaya, pod zmienionymi nazwami): Aether-Summoned Imp (odpowiednik Aether Impa - link do podglądu wyżej), Brimstone Imp (odpowiednik alternatywnego Impa), Harvest Gloomwing (odpowiednik alternatywnej Helen Gloomwing) oraz cudo zwane Haunted Halleupak (odpowiednik alternatywnego Halleupaka), które pewnie sobie jeszcze dzisiaj sprawię. Zwierzaki ze strony adopcyjnej muszą mieć określoną płeć, te z giveawaya są bezpłciowe (więc pozostaną bardzo rzadkie), ale poza tym wygląd mają identyczny.
Przypuszczam, że mogą zostać w adopcji nie bardzo długo (do końca miesiąca?), więc jeśli się komuś coś z tego towarzystwa podoba, to radzę się pospieszyć. |
|
|
|
|
Kerowyn
Catgirl (podobno)
|
Wysłany: 26-10-2009, 23:39
|
|
|
Przy moim szczęściu pety giveawayowe są nie do zdobycia, więc skorzystałam z okazji i zaadoptowałam te, co się pojawiły w adopcji.
Szkoda tylko, że nie pojawiły się wczoraj, to bym nie marnowała czasu (i transferu) na polowanie w trade'ach... Będą dostępne do końca miesiąca (a przynajmniej tak było napisane na forum). |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 12-11-2009, 23:22
|
|
|
Po pierwsze, powiadamiam o nowym, ogólnodostępnym gatunku: dla wielbicieli stworzeń podziemnych przeznaczony jest Amol.
Przy okazji chciałabym bardzo pogratulować szczęścia Kerowyn - to maleństwo do niej należące to rzadki, alternatywnie umaszczony okaz nietoperka! |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 13-11-2009, 13:51
|
|
|
A ja się dziwiłam czemu taki szary... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|