FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
  Kuchnia zjazdowa - czyli ból kucharza albo wakacje
Wersja do druku
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 06-04-2007, 08:50   

dwa pytania:

1) ile palnikow masz na mysli pod "kuchenka gazowa", i czy mowiac "kuchnia" masz na mysli rowniez lodowke?
2) kto bedzie na tej kuchence gotowac dla tych co osob z listy powyzej?
Przejdź na dół
Eltanin Płeć:Mężczyzna
?????

Status: offline

Grupy:
WIP
PostWysłany: 06-04-2007, 12:03   

Kolejne pytanie:
Czy "kilka pustych pokoi bez mebli", oznacza kilka pustych pokoi w których np. da się zamieszkać po wstawiniu materaca, czy raczej kilka pokoi które nalezy solidnie wyremontować/wysprzątać przed jakąkolwiek próbą wykorzystania?

I podpisuję się pod Biankowym " kto bedzie na tej kuchence gotowac dla tych co osob z listy powyzej?", bo o ile ja rozumiem, że pare janotów gotować nie dość, ze potrafi to jeszcze lubi, to przy tej ilości luda musieli by stworzyć etatowy zespół kuchenny nie zajmujący się praktycznie niczym innym...

Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
1777110
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 06-04-2007, 12:17   

Chwileczkę. To jest wersja bardzo alternatywna, jeśli NIC nie będzie.

Jenoty dostaną listę z najprostszymi potrawami i czynnościami, które należy wykonać, żeby np. zrobić zupę. Poradzą sobie. Nie będzie osób, które będą stały przy kuchni, ewentualnie pilnowały, czy inni dobrze robią. A jeśli nie, to są chińskie zupki i kanapki.

A przede wszystkim powtarzam, że to jest alternatywa, coby nie rwać włosów w z głowy i coby Ysen mógł spokojnie spać ;).
Powrót do góry
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 06-04-2007, 12:31   

IKa napisał/a:
enoty dostaną listę z najprostszymi potrawami i czynnościami, które należy wykonać, żeby np. zrobić zupę. Poradzą sobie.

Ika....... w wersji z 1 kuchenka, a nawet 2 kuchenkami i 30 osobami.......... nawet zakladajac ze obiadow bedzie powstawac 5-10........ rozloz to sobie czasowo i pomysl, jaka bedzie szansa ze jak sobie zazyczysz herbatki to znajdzie sie wolny palnik

a, i dodaj "czy zarcie robimy wspolne czy kazdy swoje, jesli kazdy swoje to jak segregujemy produkty (bo lodowka nawet jak bedzie to 1........"to nasz majonez a to wasz majonez"?), a jesli wspolne to co robimy jesli ktos sobie zazyczy nalesikow z kawiorem, a kawior spali (tudez co robimy zeby nie bylo pretensji osoby ktora je obiady do grubosci plastra sera na kanapce osoby, ktora sie zywi kanapkami)"

natomiast to nie jest wariant "zapasowy", bo nie zauwazylam zeby ktos oprocz ysena czegokolwiek szukal.
Powrót do góry
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 06-04-2007, 12:51   

As IKa said. Aha, możliwe, że da się zorganizować stół pingpongowy.

Cytat:
Ysen, jedno pytanie- gdzie to jest?

Baka me - w Sandomierzu, na obrzeżach. Niestety na tyle daleko, że żeby zwiedzać starówkę potrzebny autobus.

Cytat:
1) ile palnikow masz na mysli pod "kuchenka gazowa", i czy mowiac "kuchnia" masz na mysli rowniez lodowke?

Cztery. I ta druga o ile się nie mylę też cztery, zresztą jest też moja prywatna, elektryczna dwupalnikowa, którą mogę udostępnić. O lodówce zapomniałem - tak, jest i działa. Jakby co może dałoby się ubłagać rodzinę o pożyczenie jeszcze jednej.
Cytat:
2) kto bedzie na tej kuchence gotowac dla tych co osob z listy powyzej?

As IKa said. Przecież sama to wymyślałaś.

Cytat:
Kolejne pytanie:
Czy "kilka pustych pokoi bez mebli", oznacza kilka pustych pokoi w których np. da się zamieszkać po wstawiniu materaca, czy raczej kilka pokoi które nalezy solidnie wyremontować/wysprzątać przed jakąkolwiek próbą wykorzystania?

Eltanin a planujesz, że będzie nas ponad 40?! Puste pokoje bez mebli można zutylizować powiedzmy do gry w kierki, gdy w świetlicy będzie sesja RPG, a w mieszkalnych inwazja gremlinów. Napisałem "kilka" dlatego, że nie wiem ile z nich jest zawalonych gratami, a ile całkiem pustych, część jednak zdolna do użytku na pewno. I Bogiem a prawdą nie mam wrzosowego pojęcia na co nam te pokoje, skoro w tych z łóżkami jest miejsca aż nadto, nie mówiąc o świetlicy, kuchni, dużej łazience i podwórku, ale informuję o nich dla porządku.

Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 06-04-2007, 12:56   

Cytat:
As IKa said. Przecież sama to wymyślałaś.

i twierdze, ze majac 1 kuchenke i 1 lodowke nie da sie tego rozwiazac ani logistycznie ani finansowo - chociazby dlatego, ze osoba ktora cos robi po raz 1 bedzie to robila duzo dluzej, wiec licz 40 min do godziny na podstawowy obiad. Reszta moze sobie glodem przymrzec?

czy bedziemy po raz kolejny przezywac "ale on sobie za gruby ser ukroil" "no tak, ale nie jadl obiadu"?

a, i jeszcze slowo nie padlo o gankach, nozach, patelniach oraz innych

podsumowujac: w przypadku opcji internatowej mozesz mnie od razu skreslic. Nie zamierzam sie bawic w sluchanie pretensji stron A do strony B o kanapki, halas, zajmowanie kuchni, nutelle, pieniadze, "sobotnie wesela" (jeszcze pytanie, czy zakladamy ze poddaci goscie z ww. nie przyjda sie kleic do naszych dziewczyn na podworku a tama bedzie dobiegajacej stamtad spokojnie sluchac).

Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 06-04-2007, 13:00, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 06-04-2007, 12:58   

Padło, doczytaj sobie.

Cytat:
rozloz to sobie czasowo i pomysl, jaka bedzie szansa ze jak sobie zazyczysz herbatki to znajdzie sie wolny palnik

Proponuję na herbatki zorganizować czajniki elektryczne. Nie mam pojęcia ile mógłbym ich skombinować, ale to chyba nie aż taki problem... Poza tym na kuchenki dostaną priorytet potrawy proste, których upichcenie nie potrwa od rana do wieczora zajmując przy okazji połowę zjazdu przygotowaniami.

EDIT= A lodówkę dodatkową zapewne dałoby się skombinować, musiałbym popytać rodzinę bliższę i dalszą, zresztą może w internacie mają...

Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 06-04-2007, 13:05, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 06-04-2007, 13:01   

............aha, potrawa prosta: "ryzyk". gotuje sie 20 minut. mozna spalic. wtedy sie zaczyna pod poczatku. Chyba juz rozwazalismy ze nie wiesz NIC o gotowaniu wiec twoja wizja ww. jest conajmniej abstrakcyjna

I pytanie podstawowe. Jak rozwizesz sytuacje kiedy osoba A ktora bya glodna, nie zechce czekac 40 min na ryz i zrobi sobie kanapke, a osoba B ktora obiad zjadla bedzie miala do iej pretensje o grubosc plastra sera na ww. kanapce (i tak, to JEST rzeczywista sytacja z zeszlego zjazdu)
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 06-04-2007, 13:15   

Może się nie znam na gotowaniu, natomiast wiem, że na pierwszym zjeździe zrobili sobie żreć po raz pierwszy w życiu i im wyszło. A nawet jeśli nie wyjdzie, to przez dwa tygodnie albo się nauczą, albo dostaną zakaz zbliżania do kuchenki i będą jeść suchy prowiant. Od tego jeszcze nikt nie umarł.

EDIT =
i rozumiem, że jeśli komuś zielonemu dać do przygotowania coś skomplikowanego to to nie będzie ryzyk?
Cytat:

I pytanie podstawowe. Jak rozwizesz sytuacje kiedy osoba A ktora bya glodna, nie zechce czekac 40 min na ryz i zrobi sobie kanapke, a osoba B ktora obiad zjadla bedzie miala do iej pretensje o grubosc plastra sera na ww. kanapce (i tak, to JEST rzeczywista sytacja z zeszlego zjazdu)

Nie, sytuacja nie jest rzeczywista, bo Xeniph kroił sobie cal sera nieważne, czy jadł obiad czy nie. A niektórzy w ogóle nie jedli obiadu. Ze dwie lodówki muszą być tak czy siak, więc można podzielić trochę ludzi ze względu na zwyczaje żywieniowe.

Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 06-04-2007, 13:22, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 06-04-2007, 13:20   

wiesz co, ja naprawde nie mam zamiaru sie wyklocac i dowodzic komus kto
1) nie zna sie na rzeczy kompletnie
2) nie posiada nawet szczatkowej wyobrazni

ze gotowanie dla osob 10 rozni sie znaczaco od gotowania dla osob 30. Wiec powtarzam jeszcze raz: z opcji internatowej mozesz mnie po prostu skreslic bo dosc sie nasluchalam od roznych ludzi roznych pertensji po tym zjezdzie.
Powrót do góry
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 06-04-2007, 13:22   

Przepraszam....
odczepicie się wy od tego internatu?
To miała być opcja awaryjna, kiedy nic nie będzie, bo NIE musimy robić przedpłaty ani zarezerwować. W tym momencie zrobiła się z niego opcja główna, a tak NIE jest.

żadnych dzieci/psów/wesel/rodziców/kontaktu z pijanymi tubylcami

wesele = sobota+niedziela+poniedziałek pełen ryków.

Jak się wkurzę, to przyjadę samochodem, przywiozę butlę i namiot i się na trawniku rozłożę i oflaguje.

Szukać mi INNYCH miejsc! JUŻ! Do końca kwietnia. Ysen/Mai/Bambosh.
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 06-04-2007, 13:53   

Mam zastosowanie dla pustych pokojów - rezerwowe kuchnie. Do jednej wstawi się kuchenkę gazową, do drugiej elektryczną, w ten sposób grupy gotujące nie będą się sobie wpieprzały w paradę. Zjazdowiczów podzieli się na trzy autonomiczne grupy żywieniowo-gospodarcze i w ten sposób osiągniemy ten sam efekt co przy domkach. Proszę o wykazanie mi błędów tego rozumowania, jeśli są.

Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 06-04-2007, 14:03   

1) jestem ciekawa skad wezmiesz dodatkowe 2 lodowki
2) jestem ciekawa skad wezmiesz dodatkowe 2 zestawy garnkow
3) jestem ciekawa jakie sa rozmiary tychze garnkow
4) rozumiem ze deski, noze oraz inne potrzebne w gotowaniu rzeczy tam sa na peczki i na 3 grupy starcza
5) rozumiem ze te pokoje maja stoly na ktorych mozna kroic i robic inne rzeczy
6) jestem ciekawa skad wezmiesz dodatkowe zlewy (bo "niespodzianka" do gotowania potrzebujesz wody, do zmywania tez - a wiadomo ze zmywac beda nie wszyscy i nie natychmiast). czy moze zakladamy zawalenie brudnymi naczyniami lazienki?

7) rozumiem ze to ty bedziesz pilnowal zeby ci od wesel nie wlazili sie kleic do dziewczyn?
8) rozumiem ze muzyka w sylwestra ci nie przeszkadzala i zakladasz ze innym tez sie podobala skoro planujesz wszystkim zrobic cotygodniowa powtorke?
9) rozumiem ze uwagi czesci towarzystwa ze "o 3 rano chca spac a nie sluchac jak inni spiewaja" sa do olania?

10) czy naprawde jest tak trudno sie zastanowic przez 30 sekund "jak by to mialo wygladac", ew. pojsc i popatrzec jak matka robi obiad i co jest jej do tego potrzebne?
Powrót do góry
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 06-04-2007, 14:13   

Zgadzam się z Kotem, gotowanie dla trzydziestu osób to już serious businnes. Aczkolwiek gotować umiem, więc do obsługi kuchni można mnie pisać. Jednak nie wiadomo, czy te trzydzieści osób faktycznie przyjedzie...
Zawsze można, jeśli uda się zaoszczedzić na kosztach, postawić w większym stopniu na jedzenie zamawiane.
Powrót do góry
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 06-04-2007, 14:16   

Grisznak, 30 moze i nie... ale 20-cos spokojnie, bo tyle bylo i w sylwestra i w zeszle lato, a jednak pare osob doszlo (a pare nie moglo przyjechac wtedy a ma szanse teraz)..... a prawda jest taka ze bedzie mowa o 30 az do ostatniego miesiaca przed zjazdem - a wtedy to juz za pozno zeby cos zmieniac.
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi