FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
  Sylwester 2007
Wersja do druku
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 01-09-2007, 20:45   Sylwester 2007

Już chyba czas. Niniejszym osoby, które zobowiązały się szukać (Yuby, Tilk i Grisznak), mogą czuć się ołypane i zagonione do roboty. Oprócz Borka, który proszony jest o zreferowanie co do tej pory znalazł. Osoby pozostałe są proszone o:

1) dookreślenie satysfakcjonujących nas warunków; póki co jest to:

a) co najmniej 30 miejsc noclegowych w ciepłych i szczelnych, ale niekoniecznie dusznych pokojach;
b) pomieszczenie wystarczająco duże, by dało się w nim uprawiać rozpustę w rodzaju DDR-ów czy karaoke;
c) cena w okolicach 30 zł za łebkodobę;
d) kuchnia do własnego użytku;
e) względna bliskość do osiedli ludzkich;
f) względna dalekość od innych imprez i ich basów;
g) stan higieny zadowalający;
h) sufity i zwisające z nich pierdółki co najmniej 2 m od podłogi (taka osobista prośba...);

2) ustalenie kogo zapraszamy; póki co sugerowano: Beryl, Sakura-chan, Teukros, Udai, więcej grzechów nie pamiętam;

Cytat:
kogo mamy do tej pory:

a)dopóki ktoś nie zgłosi sprzeciwu uznaję, że wszyscy uczestnicy zjazdu letniego się piszą;

1. Ysengrinn
2. Mai_chan
3. Xeniph
4. Dida
5. Crack
6. Irin
6. Grisznak
7. Borek
8. Yuby
9. Tilk
10. Bambosh_Rider
11. Inis
12. Tomek
13. Serika
14. Rathann
15. IKa
16. Alira
17. fm_
18. Moshi
19. Momoko
20. Vodh
21. Gonik
22. Miya-chan
23. Kerowyn
24. Avellana
25. Bianca
26. Totem
27. Daer
28. Inai

b) osoby, którym coś wypadło/nie wiemy, czy jeszcze żyją (bez Chise, bo oficjalnie ogłaszam, że jest niepoważna i mam ją gdzieś):

1. Kropla
2. Yumegari
3. Vanille
4. Salva
5. Irian
6. Eltanin

c) osoby, którym już proponowałem sylwestra (bez Ronina, którego pytałem i który nie da rady)

1. Avalia
2. Melmothia

Na razie tyle. Na inne sprawy jeszcze przyjdzie pora.

Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 01-09-2007, 21:19, w całości zmieniany 1 raz
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 01-09-2007, 20:48   

Crofesimę sugeruję.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 01-09-2007, 20:59   

Ysengrinn napisał/a:
Oprócz Borka, który proszony jest o zreferowanie co do tej pory znalazł.

Na razie mam jedno miejsce, które jako tako spełnia warunki. Problemy są dwa:

a) albo będzie to hotel, albo domki. Hotel nie ma dość dużej sali i ma ponad 40 miejsc, więc nie bylibyśmy sami. Wśród domków największy mieści 8 osób (w sensie noclegu), więc nie wiem na razie, czy da się tam zorganizować DDR party albo coś podobnego, a świetlicy brak.

b) właściciele mają coś do imprezującej młodzieży, więc może być problem z wyjaśnieniem, że my tak nie imprezujemy (boją się zniszczeń i wyganiają na miasto). Może da się to omówić, ale w związku z punktem poprzednim wątpię w sens tych rozmów.

Do obłypania mam na razie jakieś 4 dalsze ośrodki plus to, co mi podrzuci kolega (a tego może być sporo, bo studiuje turystykę, głównie w regionie). Rozumiem, że w grę wchodzi również coś blisko Łodzi?

Powrót do góry Zobacz profil autora
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 04-09-2007, 21:40   

Dziękuję tym, którzy odpowiedzieli na miniankietę. Na przyszłość proszę, by odpowiadać po prostu na maila, nie żadnymi privami, bo tak jest dla mnie zdecydowanie wygodniej i nic mi nie zginie.

Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 13-09-2007, 12:41   

Melduje, ze w przypadku wersji "sylwester we Wroclawiu" urzadzona zostanie akcja alternatywna "sylwester w Warszawie". Jest mi bardzo przykro, ale w tym roku 31 grudnia to poniedzialek. Przykro mi, ale nie poczuwam sie do akcji "31 wychodze z pracy o 17 i wsiadam do pociagu do Wroclawia - ktory ma szanse zdazyc przed 00.00 ale nie musi". "W wychodze z sylwestra i wsiadam do pociagu, jadacego do Warszawy, zeby 2 rano byc w pracy". Wiem tez, ze tak samo jak ja bedzie prawdopodobnie miala wiekszosc grupy warszawskiej (dla Totema to jest cholernie goracy okres w roku, Zeg wlasnie zacznie prace i watpie zeby mu dali urlop, nie wiem jak Teukros, Rathann, Serika i Ave - ale maja cholerna szanse byc podobnie).
Powrót do góry

PostWysłany: 26-09-2007, 15:52   

Pojawiła się kolejna opcja - hotel Nikon. Pojadę tam dzisiaj jeszcze raz i go znajdę. Zaraza niech porwie lokalnych mieszkańców, którzy twierdzą, że go tam nie ma (i którzy zapytani o jeszcze jeden internat wysłali mnie w pole i w sumie go nie znalazłem).
Zwracam uwagę, że w powyższej ofercie pokoje sa najwyraźniej 3-osobowe, czyli cena za dobę w przypadku pokoju z łazienką wyniesie troszkę ponad 30zł, a bez niej - 20zł. Do tego może się coś uda utargować. Idę ponownie szukać i pytać...

EDIT: dobra, okolice Nikona są całkiem fajne i spokojne, dojazd nienajgorszy (pół kilometra od krajowej jedynki, zero plątania się po mieście :P). Pierwsze wrażenie było nieciekawe, bo tuż obok jest Chojeński KS, ale zimą pewnie nieczynny, a poza tym na zaśnieżonych boiskach będzie można się porzucać śnieżkami jeśli ktoś lubi :P. Do tego klub ma jakiś remont i najpierw myślałem, że hotel jest nieczynny, ale jednak działa i ma się świetnie.
Wnętrze - na razie byłem tylko w recepcji, która posiada również niewielką salkę z TV i drugą troszkę większą, więc 30 osób powinno mieć się gdzie bawić. Gospodarz, a raczej obsługa, oczywiście będzie na miejscu cały czas, ale w przypadku hotelu to chyba nie jest większy problem. Pokoje i zaplecze sanitarne jest jeszcze do obejrzenia. Notabene pokoje z pełną łazienką są tylko dwa, więc jeśli ktoś reflektuje, to może zawsze wziąć.
Hotel nie wygląda na przyciągający tłumy, jest zatem szansa, że oprócz nas nikt się tam nie ulokuje w godzinie zero. Do tego przy okazji rozmówię się z właścicielką, z którą według słów pani z recepcji zawsze da się pogadać o obniżkach. Over.

Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 28-09-2007, 09:10   

Prosiłbym, by ktoś się wreszcie wypowiedział jakie mamy maksimum cenowe za osobodobę. Ceny w Warszawie zaczynają się grubo powyżej tych 30 zł, które ustaliliśmy na początku i, jeśli przy tych ustaleniach pozostaniemy, to możemy ją w zasadzie w tym momencie skreślić.

Jednocześnie informuję, że poszukiwania miejsca we Wrocławiu nie rokują wielkich nadziei, więc ta lokalizacja także staje się mniej prawdopodobna. Póki co najbardziej odpowiednim miejscem jest chyba Łódź. Nic nie jest jednak jeszcze postanowione.

EDIT = http://www.hostel.zm.org.pl/pl/index.html

Cenowo na styk, lokalizacja rzut mokrym beretem od Avellany, trzeba by się spytać, czy w ogóle można wynająć na sylwestra. Nie dam głowy, że ktoś tego rok temu nie pokazywał.

Szaman Fetyszy Płeć:Mężczyzna
Epic One

PostWysłany: 28-09-2007, 15:53   

Jako że średnio mi się uśmiecha rezerwowanie biletu lotniczego do Wawy, to sam postanowiłem szukać :P.

http://www.eholiday.pl/noclegi-9636.html

Tak na początek. Jeszcze poszperam we wrocławskich suburbach :P.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2277120
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 28-09-2007, 18:42   

Ysengrinn napisał/a:
Cenowo na styk, lokalizacja rzut mokrym beretem od Avellany, trzeba by się spytać, czy w ogóle można wynająć na sylwestra. Nie dam głowy, że ktoś tego rok temu nie pokazywał.

tak, odbilismy sie od
Schronisko napisał/a:
Schronisko jest otwarte przez cały rok, w godzinach od 17.00 do 23.00 i od 07.00 do 10.00.
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 03-10-2007, 12:13   

WRRRR!

Dzwoniłem do Nikonu, który jeszcze wczoraj wyglądał na bardzo dobre (i tanie, 670 zł za 30 miejsc na dobę, 2680 zł za cztery noce) miejsce na sylwestra. Widzę, że dobrze zrobiłem, bo dowiedziałem się o kilku "ale":

- mają stołówkę i restaurację, nie udostępnią nam osobnego pomieszczenia na własną kuchnię; nie pożyczają sprzętu kuchennego;
- jutro mam się dowiedzieć, czy zgodziliby się, byśmy przywieźli własne kuchenki i czajniki elektryczne;
- organizują własnego sylwestra, "w innej części budynku"; podobno nie powinno nam to przeszkadzać, ale i tak trzeba się liczyć z basami Chaosu...

Oprócz tego:

- zaliczka jest, podobno ok. 600 zł;
- istnieje możliwość dodania ośmiu dostawek; co prawda nic mi nie wiadomo, byśmy planowali imprezę na 38 osób...;
- Borek mówi, że ośrodek nie wygląda na specjalnie burżujski, jednak raczej szczelny.

PostWysłany: 03-10-2007, 14:28   

Ysengrinn napisał/a:
- organizują własnego sylwestra, "w innej części budynku"; podobno nie powinno nam to przeszkadzać, ale i tak trzeba się liczyć z basami Chaosu...

O tym nic nie wiem, ale faktem jest, że część zajmowana przez hotel to tylko ułamek budynku, który jest ogólnie duży. Problem w tym, że na tym samym terenie swoje boiska i budowle ma Chojeński Klub Sportowy (o czym wspominałem), więc sam nie wiem czego się spodziewać. Najwyżej w wolnej chwili znów tam wpadnę i wycisnę z obsługi co trzeba.

Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 04-10-2007, 16:51   

Łokej, jeśli chcemy kuchenki i czajniki elektryczne, to musimy dopłacać 200 zł za dobę. To będzie w sumie 870zł, licząc 30 osób 29 zł od osobodoby.

Poza kontrosylwestrem nic innego ma się nam na głowy nie zwalać.

Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 04-10-2007, 18:53   

BOReK napisał/a:
podobno nie powinno nam to przeszkadzać, ale i tak trzeba się liczyć z basami Chaosu...

czarnowidztwomode on: czy uwzgledniamy tez podpite towarzystwo, ktore by sie chcialo integrowac?
Powrót do góry
Melmothia Płeć:Kobieta
Sexy Chain Smoker

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 05-10-2007, 14:22   

Jeśli los nie przyniesie ze sobą nic nagłego (ale tak naprawdę nagłego) to będę. Nic już nie stoi mi na przeszkodzie. Więc można mnie spokojnie wliczyć. Jeśli zdarzyłoby się, że jedynym możliwym miejscem jest Warszawa tudzież inne daleko ode mnie położone miasto - też się zjawię (jeśli po drodze się nie zgubię...).

G.F.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

PostWysłany: 05-10-2007, 22:11   

Cytat:
czarnowidztwomode on: czy uwzgledniamy tez podpite towarzystwo, ktore by sie chcialo integrowac?

Raz, że Ysen napisał te słowa, nie ja :P. Dwa, że nie mam bladego pojęcia, ale zgodnie z teorią prawdopodobieństwa i prawami Murphy'ego jest taka opcja -_-. Szczerze jednak wątpię, bo część hotelowa i reszta są właściwie połączone tylko poprzez ogólna recepcję budynku (ta hotelowa jest "bardziej wewnętrzna"). We'll see...

Strona 1 z 5 Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi