Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zegowa prasówka |
Wersja do druku |
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-01-2008, 10:55
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | A co, jeśli treść komentarzy wpływa na moją weryfikacje zawodową? |
Im więcej bluzgają, tym bardziej wartościowym dziennikarzem jesteś? |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-01-2008, 11:56
|
|
|
Jak już, to raczej pozytywnie. Wywołuje emocje, dyskusje itd... - czyli dobrze. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 21-01-2008, 17:08
|
|
|
http://www.emetro.pl/emetro/1,82493,4856301.html
Na Mirriel jest taki temat "najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście z powodu Harrego Pottera". Szef chciał zrobić coś, żeby podpiąć się pod potteromanie. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 23-01-2008, 11:32
|
|
|
Ja jedwabie! Już wiem, czemu Adobe robi takie jaja z licencjami. To banda kretynów jest! Oni nie wiedzą nawet, jaki mają numer własnego działu prasowego! Matko boska!
Grisznak napisał/a: |
Zaskakiwały mnie ten tony i natężenie krytycznych artykułów o naszej klasie w wyborczej et consortes. Dopiero niedawno dowiedziałem się, że michnikowcy początkowo chcieli po prostu kupić ten portal, a gdy im sie nie udało, otworzyli swoją mutację tego. Teraz trzeba tylko zniszczyć konkurencję... |
Bosz... Teoria spiskowa prawie jak od Lunara.
Teraz pora na fakty. O Naszej Klasie piszemy tyle z innego, wiele prostszych powodów. Po pierwsze połowa pracowników redakcji nie robi nic, tylko wywołuje lagi na tym serwisie. Robią to nie ze złośliwości, tylko dlatego, że mają nadzieje przeczytać kolejny post. Jedyny wyjątek to działy gospodarcze. Tam ludzie potracili fortuny na giełdzie i nie mają humoru...
Po drugie o Naszej Klasie pisze się, bo jest modna i prawie za każdym razem artykuły o niej należą do najchętniej czytanych.
Ja żadnego spisku nie zaobserwowałem, mimo, że jestem blisko źródła Zła Wszelkiego W Tym Kraju. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-01-2008, 13:50
|
|
|
Powinienem się obrazić porównanie do "Lunara".
Tak więc, Zeg, piszę o faktach i to nie wymyślonych przeze mnie. Po pierwsze, pisały o tym inne gazety - vide ostatnie Wprost. Po drugie, portal "Odnajdźmy się", będący konkurencją dla naszej klasy, powstał pod patronatem GW.
Zwróć uwagę na ciekawą zależność - kiedy miała być kontrola w Naszej Klasie z racji kwestii danych osobowych, GazWyb walnął o tym tekst na pierwszej stronie. O tym, by ktoś miał kontrolować michnikowy portal, jakoś się milczy. A działa on wszak na podobnej zasadzie. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 23-01-2008, 14:28
|
|
|
Przesadzasz...
Pierwszego dnia mojej pracy miał miejsce pad Naszej Klasy. Napisałem tekst o tym. Automatycznie wskoczył on na szczyt listy oglądalności. Los taki spotyka każdy tekst o tym serwisie. Dlatego ludzie to tropią: pozwala im to zwiększyć poczytność.
Grisznak napisał/a: | Zwróć uwagę na ciekawą zależność - kiedy miała być kontrola w Naszej Klasie z racji kwestii danych osobowych, GazWyb walnął o tym tekst na pierwszej stronie. O tym, by ktoś miał kontrolować michnikowy portal, jakoś się milczy. A działa on wszak na podobnej zasadzie. |
Bo Michnikowy portal odwiedzany jest przez psa z kulawą nogą i nikogo więcej. Tymczasem nieoficjalnie mówi się, że Nasza Klasa ma już 6 milionów zarejestrowanych userów. Jest na topie. Ludzie przeżywają każdą, najmniejszą bzdurę.
Szczerze mówiąc nie wiem, jakie są plany biznesowe Agory i co planuje ona kupić. Jednak ludzie z Gazety siedzą mi za plecami. Nic nie wiem, żeby dostali odgórną dyrektywę oczerniania Naszej Klasy.
Cytat: | Tak więc, Zeg, piszę o faktach i to nie wymyślonych przeze mnie. Po pierwsze, pisały o tym inne gazety - vide ostatnie Wprost. Po drugie, portal "Odnajdźmy się", będący konkurencją dla naszej klasy, powstał pod patronatem GW. |
Zastanawiam się, skąd "Wprost" ma dostęp do poufnych planów biznesowych Agory?
A tak na serio: "Wprost" posiada swoją własną grupę odbiorców. Akurat jest to grupa, która na hasło "Wyborcza spiskuje" reaguje tak samo histerycznie, jak nasi na "Nasza Klasa się wali". Ot i całe wyjaśnienie fenomenu.
Ps. Wyborcza podgryza też korzonki Adobe:
http://www.emetro.pl/emetro/1,82493,4862326.html
I to podwójnie!
http://gospodarka.gazeta.pl/technologie/1,82008,4862326.html |
Ostatnio zmieniony przez Zegarmistrz dnia 23-01-2008, 14:41, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 23-01-2008, 14:33
|
|
|
Grisznak napisał/a: | O tym, by ktoś miał kontrolować michnikowy portal, jakoś się milczy. A działa on wszak na podobnej zasadzie. | Tak to jest, że głośno jest o portalach dużych, a o małych nikomu nie znanych stronach się nie mówi (bo nikogo nie interesują). Spisku doszukiwać się w tym nie ma sensu. Nie dziwne jest to, że GW pisze o naszej klasie (źle czy dobrze) - raczej należałoby się dziwić że nie próbują lansować własnej inicjatywy (a jeśli to robią to widać kiepsko, bo usłyszałem o niej dopiero od ciebie). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-01-2008, 14:48
|
|
|
Zeg, nie użyłem ani razu słowa "spisek", które ty mi imputujesz. Mówię o normalnych działaniach biznesowych, polegających na pluciu w kierunku konkurencji - co jest czymś naturalnym (nawet jeśli moralnie wątpliwym).
Sam do wszelkiego rodzaju teorii spiskowych podchodzę z należnym mojej profesji dystansem, choć nie odrzucam ich z góry, wiedząc z doświadczeń dziejowych, że często to, co uważano za rojenia szaleńców okazywało się faktem. Ty zaś, jako pracownik takie a takiej firmy masz prawo jej bronić - i to też jest normalne.
To, że GazWyb nie potrafi promować swojego portalu wynika z faktu, że ruszył on (chyba, poprawcie mnie jeśli sie mylę) już po naszej klasie, której GazWyb nie kupił. Ja o istnieniu tego serwisu sam dowiedziałem się dopiero przy okazji wzmianki o całej sprawie. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 23-01-2008, 15:17
|
|
|
Tomek napisał/a: | raczej należałoby się dziwić że nie próbują lansować własnej inicjatywy (a jeśli to robią to widać kiepsko, bo usłyszałem o niej dopiero od ciebie). |
Tru, mogliby płacić Griszowi za reklamę, nikt nie robi tego lepiej od niego... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 23-01-2008, 21:48
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Zeg, nie użyłem ani razu słowa "spisek", które ty mi imputujesz. Mówię o normalnych działaniach biznesowych, polegających na pluciu w kierunku konkurencji - co jest czymś naturalnym (nawet jeśli moralnie wątpliwym). |
Dobra, może nadużyłem słownictwa.
Jednak nie jest to przyjemne, kiedy ktoś powołując się na gazetę cieszącą się opinią "tuby propagandowej PiS" oskarża twojego pracodawce o wykorzystywanie pozycji rynkowej do stosowania zabronionych praktyk marketingowych. Bo to, o czym mówisz nie jest w żadnym razie "normalną działalnością biznesową". Przeciwnie: żadna poważna firma nie poważy się na "plucie w kierunku konkurencji". Przeciwnie: w wielu miejscach za takie praktyki zwalnia się pracowników. Nikt, kto nie chce ryzykować poważnego oskarżenia nie będzie tego tolerował.
PS. http://www.emetro.pl/emetro/1,82493,4859586.html - Wyborcza szykuje się do przejęcia stron katolickich. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-01-2008, 23:56
|
|
|
Moderacja patrzy... Moderacja ŁYPA!
Zaczątki widzę wiadomo czego... I obym ich więcej NIE widziała, bo wyciagnę tasaczek...
IKa
Zua Biurokratka
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|