Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zamówienia zjazdowe 2009 |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-07-2009, 12:56
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Może wciąć moją kolekcję horrorów? Mam "Opowieść o dwóch siostrach", "Czerwone Pantofelki", "Telefon", "Chorą Dziewczynę", "Jasnowłose Dziecko", "Klątwę 1", "Klątwę 2", "Dzieci Kukurydzy", "Ring I", "Ring II", "Pachnidło" i "Blair Witch" (wszystko oryginalne) |
Bez przesady. To jednorazowy ewent, a nie konwent milośników grozy. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 30-07-2009, 13:06
|
|
|
"Telefon" i "Pachnidło" to nie horrory, ale razem z "Blair Witch" stanowią chyba najciekawsze filmy z tej kolekcji. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 30-07-2009, 14:08
|
|
|
Cytat: | Może wciąć moją kolekcję horrorów? Mam "Opowieść o dwóch siostrach", "Czerwone Pantofelki", "Telefon", "Chorą Dziewczynę", "Jasnowłose Dziecko", "Klątwę 1", "Klątwę 2", "Dzieci Kukurydzy", "Ring I", "Ring II", "Pachnidło" i "Blair Witch" (wszystko oryginalne) |
Jak chcesz, może ktoś będzie chciał oglądać - ja nie przepadam za horrorami. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 30-07-2009, 14:10
|
|
|
Ja również, znajdę najwyżej na ten czas inne zajęcie ;) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 30-07-2009, 16:49
|
|
|
Ja także nie przepadam za horrorami, ale wieczór filmowy to świetny pomysł. Ja mam małą kolekcję tzw. ambitnych filmów (tak to nazywam) i cały czas brakuje mi nastroju na obejrzenie takich filmów jak np. "Ghost Dog", "Fortpian", "Odważny", "Cotton Club", "Ostatni sprawiedliwy", "Billy Elliot" czy "Za wszelką cenę". Znalazłby się ktoś chętny na oglądanie na zlocie czy nie bardzo? Mogę jeszcze dorzucić "Traffic", "Wieczną miłość", "Daleko od nieba", "Miasto Boga" czy "Gosford Park" - choć widziałam już te filmy, to i tak chętnie raz jeszcze je zobaczę jeśli znajdą się chętni do oglądania. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-07-2009, 16:54
|
|
|
Szczerze? Tego rodzaju filmy w tanuczym gronie dość ciężko się ogląda, gdyż zbyt łatwo budzi się głupawka. O ile horrory w tej roli spełniają się nieźle (vide sylwester rok temu), tak poważniejsze produkcje już nie bardzo. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 30-07-2009, 17:05
|
|
|
To głupawka i spazmy śmiechu na horrorach są normalne? Tak samo jak w przypadku kina ambitnego albo film jest cienki, albo widownia nieodpowiednia i w przypadku więcej niż kilku osób z jenoctwa podejrzewam to drugie. W takich grupach właściwie odbierane są tylko jakieś głupawe komedie pokroju Kosmicznych Jaj, bo tu właśnie powinno się umierać ze śmiechu. Na dobry film innego rodzaju trzeba nie więcej niż pięć znajomych osób, obcych sobie można wziąć ile się zmieści na sali bo i tak izolują się od siebie psychicznie.
Tych znajomych też trzeba umiejętnie dobrać i np. w Soczewce takie poważniejsze produkcje przeszły doskonale. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 30-07-2009, 17:38
|
|
|
BOReK napisał/a: | To głupawka i spazmy śmiechu na horrorach są normalne? | A jakie niby "horrory" planujemy? Dokładnie takie. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 30-07-2009, 17:39
|
|
|
Okej, podsumowuję co zabieram i dla kogo:
Amarth: Slayers, Shingu, dwa pierwsze sezony KKM plus oav.
Zeg: Saiunkoku, oba sezony.
Eaś: Peacemaker Kurogane, seria plus manga, album Vidoll.
Salva: La Corda, manga.
Jeżeli jeszcze komuś coś obiecywałam, niech się przypomni :) |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-07-2009, 17:39
|
|
|
Dokładnie. Vide słynne, zbiorowe oglądanie "Klątwy" czy filmu o pani z nożyczkami zamiast rąk. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 30-07-2009, 18:30
|
|
|
Punyan, nie do końca. Na liście widzę kilka tytułów (choćby Blair Witch czy Pachnidło), które oglądane w bardzo małej grupie powodują efekt zgodny ze swoim gatunkiem. W dużej grupie nie ma bata, będzie tylko kupa śmiechu albo zostaną szybko wyłączone. ;]
O Klątwie lepiej nie wspominać. Kolega się za to wziął, po czym mi pożyczył z tekstem "niezła komedia" - i miał rację. Tego typu tytuły zawsze powodują śmiech. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 30-07-2009, 20:12
|
|
|
Od razu powiem, że na:
Wieczór Zgrozy planowane są następujące filmy:
MD Geist 1
MD Geist 2
Crystal Triangle
Martwe Zło |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 30-07-2009, 21:41
|
|
|
A ja podsumuję, bo ciągle ktoś pyta:
Warszawska Grupa Pociągowa odjeżdża z Warszawy Centralnej w sobotę 1.08. o godzinie 9:55. Nie wiem, z którego peronu, szukajcie pociągu TLK do Poznania.
Bilety zostały kupione, mamy 6 miejsc w jednym przedziale (czyli komplet) i dwa w sąsiednim. Bilety mam ja i jak ich zapomnę, to macie przerąbane :> |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-07-2009, 22:05
|
|
|
6+2 to, jakby nie patrzeć, 8, nie 9. Ktoś się odłączył (jak łatwo zauważyć - nie bywam ostatnio na IRCu)? |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-07-2009, 22:25
|
|
|
Oświadczam oficjalnie, że posiadam paletki do pingla, sztuk dwie. Niech jeszcze Crof się wypowie w kwestii piłeczek. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|