Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ogłoszenia paROfialne |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 31-10-2009, 14:45
|
|
|
Szybkie pytanie: czy ktoś wybrałby się ze mną na Moving Island Quest? Dzisiaj?
Przypominam: jak nie zrobię dzisiaj, nie zrobię w ciągu najbliższych trzech tygodni :( |
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-10-2009, 14:53
|
|
|
Jeśli zmaltretujesz Ysena, to on z tobą pójdzie. I przypominam, że tam trzeba ładną kupkę itemów do zebrania. |
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 31-10-2009, 18:23
|
|
|
Yay! Zrobiłam! Sama jednak. Zużyłam 5 najemników, w sumie łacznie z podróżami jakieś 250k >< Ale mam 87 lvl i będę się mieścić chyba ze wszystkimi :D
Dziękuję wsazystkim, którzy się podzielili itemkami. |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-11-2009, 19:17
|
|
|
W poście o crusie dla Ysena dopisałem ekwipunek.
Wiz expowy do 99:
Statystyki: int 99/dex 99. Zaczynamy od wymaksowania int, potem dex.
Skille:
http://web.hc.keio.ac.jp/~fk061999/himeyasha/skill3/wiz.html?10rKdKnndodqaffXbxbx
Ekwipunek:
Dobra różdzka (Evil Bone Wand lub rod z 4 hill windami na KDR są bardzo tanie), dowolne itemy z bonusem do dex lub int. Ogólnie, koniecznie należy mieć int w wysokości 105, 115, 120, 125 (break pointy na Magic Attack to 5 dla max i 7 dla minimum) - przy innych wartościach lepiej założyć ekwipunek do dex. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-11-2009, 14:58
|
|
|
Przydałby nam się shoutbox, bo to chyba najwygodniejsze medium dla gier zbiorowych>__>... Ktoś ma pomysł skąd go wziąć? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 02-11-2009, 15:40
|
|
|
Well, mnie tam dobrze na Skypie... szczególnie, że zdecydowana większość z niego korzysta. Co do samego shoutboksa jestem sceptyczny, bo sorry, ale jedyna sytuacja do której się irc nie nadaje (Skype'a pomijam, bo generalnie nadaje się on w każdej sytuacji kiedy gramy), to podczas tłuczenia czegoś. I w takiej sytuacji owszem, w grze pisze się niewygodnie, natomiast mam wrażenie, że pisanie czegoś w innym miejscu byłoby jeszcze bardziej niekomfortowe. A do stałych ogłoszeń dobrze nadaje się ten temat, względnie Guild Notice. Plus z tego co się orientuję (a, przyznam, nie znam się na tym), to shoutboksy są przeglądarkowe. Tymczasem RO+Skype+Firefox ma szansę zabić komputer Serice. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 02-11-2009, 15:57
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Przydałby nam się shoutbox, bo to chyba najwygodniejsze medium dla gier zbiorowych>__>... Ktoś ma pomysł skąd go wziąć? | Shoutbox? Nie widzę żadnej przewagi w stosunku do IRCa. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 05-11-2009, 16:30
|
|
|
Dwie sprawy.
Pierwsza rzecz - jak będzie z Guild Housami, do końca nie wiadomo (i chyba mało kto wie), ale ten post raczej mnie optymistycznie nie nastraja (mam na myśli głównie fragment o ilości graczy - jeśli to będzie sztywny limit, to tak naprawdę będziemy mogli tylko obejść się smakiem). Miałem nadzieję na nieco mniejszą masowo(w domyśle: WoE)centryczność, jako że takie gildie biją się już o zamki, ale cóż... przynajmniej będzie teoretyczna możliwość - jaki będzie ostateczny tego kształt, to zobaczymy.
Po drugie, Serika pytała o ekwipunek dla priesta. Mniej więcej wygląda to tak:
Oczywiście opcje są różne - jedne bardziej budżetowe, inne mniej, w dodatku kładące nacisk na różne rzeczy, dlatego radzę wybór equipu przemyśleć
Przykładowy build docelowy High Priesta (mój). +4 Ulle's ma w zamiarze być zamienny z +6 Friggiem (który jest częścią comba na mdef), nad Medusą w tarczy się jeszcze zastanawiam, a akcesoria wymiennie, jak pisałem wyżej.
A - i z tego co pamiętam Daer ma zamieścić tutaj swój build FS/TU Priesta, jak go skończy liczyć. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-11-2009, 02:31
|
|
|
Ujawniam się po miesiącach niegronia.
Ku mojemu zaskoczeniu KDR zrobił mi niespodziankę i mój sin o niezbyt ludzkim buildzie nadal istnieje.
Aktualnie 67. poziom, jak doczołgam się do jakiegoś rozsądnego poziomu dam znać. Przebywam głównie w baylan i okolicach morroc, jakby kuleczki się toczyły w tamtych okolicach.
Idiota udający mnie w Midgardzie nazywa się Caerth.
Edit: supportujące konta też mają się dobrze Oo |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|