Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ogłoszenia paROfialne |
Wersja do druku |
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-10-2009, 17:54 Ogłoszenia paROfialne
|
|
|
Jako że pewien czas temu Chaos wraz z większością przenoszących je Zielonych Kuleczek wyemigrował ze Stolycy do Ragnaroka, gdzie powstała kuleczkowa gildia, to i odpowiedni temat, coby pewne rzeczy nie uciekały, powstaje.
Grupa chwilowo liczy:
- 10 jenotów grających, czyli:
- Crofe (Nifesima - Priest);
- Didę (Dida - Knight);
- Mai (Maya Minamoto - Hunter, Arisa - Blacksmith);
- Miyę (Igneid - Archer);
- GoNik (Amaunaya - Wizard, Ellis - Rogue, Narissa - Blacksmith, Ramina - Priest, Salcia - Blacksmith);
- Serikę (Driela - Priest, Arinela - Hunter, Briana - Merchant, Sinyela - Magician);
- Cracka (Crack - Assassin, Ishar - Wizard, Mercator - Blacksmith);
- Daera (Jingizu - Monk);
- Tomka (Mairon - Knight);
- Vodha (Vodh - Thief, Seraphim - Gunslinger);
- Ysena (Ysengrinn - Knight, Johann Schwarzenberg - Crusader);
- mnie (Klemnis - Priest, Marond - Rogue, Meklis - Blacksmith, Mernis - Alchemist, Morgk - Sage).
- 1 jenota grającego in spe, czyli:
- Inai.
Ku pamięci - przydatne linki:
Jak coś jeszcze mi się przypomni (albo ktoś mi przypomni), to dodam.
Lista przedmiotów potrzebnych (oszywiście wciąż mocno niekompletna):
- Acid Bottle (sprzedaż/bomby jeśli będziemy mieć Creatora);
- Ancient Tooth (strzały);
- Alcohol (produkcja przez Alchemika/sprzedaż);
- Armor Piece of Dullahan (strzały);
- Bee Sting (produkcja Deadly Poison przez assassinów po rebornie/sprzedaż);
- Berserk Potion (zwiększa aspd/produkcja Deadly Poison przez assassinów po rebornie);
- Blade of Darkness (strzały);
- Bloody Edge (strzały);
- Blue Bijou (strzały);
- Blue Gemstone (wskrzeszanie, skille magów);
- Blue Potion;
- Bottle Grenade (sprzedaż/bomby jeśli będziemy mieć Creatora);
- Burning Heart (strzały);
- Burning Horseshoe (strzały);
- Burnt Tree (strzały);
- Cactus Needle (produkcja Deadly Poison przez assassinów po rebornie/sprzedaż);
- Cat's Eye (strzały);
- (Condensed) White Potion;
- Crystal Blue (potrzebne dla sage'a do endowa, strzały);
- Destroyed Armor (strzały);
- Elunium (podbijanie zbroi, ew. strzały);
- Emperium (strzały);
- Empty Bottle (używane do robienia potionów i Holy Water/na sprzedaż);
- Fin Helm (ekwipunek dla swordsman class/strzały);
- Fire Dragon Scale (strzały);
- Flame Heart (strzały);
- Glistening Coat (potrzebne do skilla Alchemika/na sprzedaż);
- Glittering Jacket (b. dobra zbroja);
- Gold (do różnych rzeczy);
- Golden Ornament (strzały);
- Great Nature (strzały);
- Green Bijou (strzały);
- Green Live (potrzebne dla sage'a do endowa, strzały);
- Holy Water (zużywane przy Aspersio - umiejętności priesta);
- Ice Scale (strzały);
- Iron (Ore) (skille BSa, np. naprawianie ekwipunku);
- Karvodailnirol (produkcja Deadly Poison przez assassinów po rebornie/sprzedaż);
- Loki's Whispers (strzały);
- Lucifer's Lament (strzały);
- Matchstick (strzały);
- Matyr's Leash (strzały);
- Mother's Nightmare (strzały);
- Mystic Frozen (strzały);
- Old Hilt (strzały);
- Oridecon (podbijanie broni, ew. strzały);
- Piece of Shield (strzały);
- Plant Bottle (skill alchemika);
- Poison Spore (produkcja alkoholu przez alchemików/produkcja Deadly Poison przez assassinów po rebornie/sprzedaż);
- Red Bijou (strzały);
- Red Blood (potrzebne dla sage'a do endowa, strzały);
- Red Gemstone (skille magów);
- Rough Elunium (produkcja Elunium, ew. strzały);
- Rough Oridecon (produkcja Orideconu, ew. strzały);
- Rough Wind (strzały);
- Rune of the Darkness (strzały);
- Shackles (buty, ew. strzały);
- Skeletal Armor Piece (strzały);
- Trap (do pułapek zastawianych przez hunterów);
- Unicorn Horn (strzały);
- Valhala's Flower (strzały);
- Venom Canine (produkcja Deadly Poison przez assassinów po rebornie/sprzedaż);
- Yellow Bijou (strzały);
- Yellow Gemstone (skille magów);
- Zargon (strzały);
I od razu dwa ogłoszenia.
Pierwsze dotyczące wczorajszego robienia Ice Necklace Quest - pozwoliłem go sobie dzisiaj samemu skończyć i po dostanym basie (lvl 83) wnioskuję iż w sumie nie było to aż tyle zachodu (zbierania Great Nature) warte. Co prawdo skoro itemki już zebraliśmy, to szkoda by nie skończyć, niemniej uważam, że dozbierywanie dla pominiętych (brakuje dla dwóch osób; itemów nie mają Mai, bo jej nie było i zapomnieliśmy policzyć dla nieobecnych - gapy z nas, Ysen, bo wyszedł po zebraniu itemów i Crofe, bo jej chyba net padł) z grubsza mija się z celem - chyba lepiej byłoby zrobić nieco upierdliwy, ale dający więcej expa Curse of Gaebolg. Wszelkie komentarze, opinie, pytania i wnioski mile widziane.
Ogłoszenie drugie dotyczy tego ile mamy wszyscy razem Green Herbów i Unripe Apple, bo uważam, że warto by zrobić Veins Siblings Quest, Thor Volcano Base Quest (może być ciężko) i Peace for Arunafeltz Quest (tak, trzeba w takiej kolejności), a przynajmniej pierwsze dwa. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa.
Ostatnio zmieniony przez Morg dnia 02-11-2009, 22:24, w całości zmieniany 9 razy |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-10-2009, 18:08
|
|
|
(tu kiedyś będzie lista itemów które zbieram na sprzedaż) |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 06-10-2009, 18:31
|
|
|
Dla mnie nie zostało? Abu. :<
A te questy są po 1mln expa, więc nie wiem, czy warto (skoro Ice Necklace był po 700k). Zwłaszcza, że wiążą się one z biciem takich strasznych potworów jak poringi i green planty. No chyba że zdecydujemy się na wczorajsze kozy, one też dropią green herby. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 06-10-2009, 18:55
|
|
|
Znaczy - zasadniczo byłbym za daniem tych 5 Rough Windów Tobie, albo Ysenowi, bo pomagaliście w ich dropieniu, natomiast well, nie będę sam decydował.
Co do zaś questów - trzeba pamiętać o rate (x7) - między 700k, a 1m wielkiej różnicy nie ma, ale już między 4,9m, a 7m owszem... natomiast masz trochę racji, dlatego pytam o ilość itemów - jak będzie brakować zbyt dużo, to się zwyczajnie odpuści, ale jak zabraknie 100-200, to czemu nie? Natomiast Gaebolg już daje 1,6m, co po przemnożeniu daje 11,2m expa... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 06-10-2009, 19:06
|
|
|
Ja myślę, że powinniśmy po prostu pójść i dodropić te great nature, bo jest to trochę niesprawiedliwe. Pomagałam od samego początku i tak naprawdę beze mnie byście sobie nie do końca poradzili. A dzięki Ysenowi poszło szybciej. Zawsze to ten jeden level wyżej... dla FS priesta to jednak -trochę- ważne.
A green herbów mam całe zero, unripe apple też. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 06-10-2009, 19:28
|
|
|
W kwestii dropienia great nature: dziady po prostu jesteśmy i się nie doliczyliśmy ile nas jest w sumie :D Twierdzę, że powinniśmy się jeszcze raz wybrać i pozbierać dziadostwo dla 2 osób (przy okazji lejąc kózki dla green herbów), z tym, że na pewno nie dzisiaj. Jak zobaczę jeszcze jednego piaskowego stwora, to wrzasnę i ucieknę. Poza tym Mai do piątku nie bardzo będzie chciała grać i jeden problem odpada.
Co do green herbów i jabłuszek z kolei: herbów mam 114 w tej chwili, jabłuszko też. Na jabłuszka można pójść do poring heaven, zbierając przy okazji butelki na sprzedaż (albo poty), gorzej z herbami. Tłuczenie roślinek jest wyjątkowo upierdliwe, a nie możemy zwalać wszystkiego na Morgowego rouga, bo z kolei on ucieknie z wrzaskiem na widok roślinki. |
|
|
Morg
|
Wysłany: 08-10-2009, 19:08
|
|
|
Dodałem do pierwszego posta wersję alpha listy przedmiotów potrzebnych. Nie jest to lista itemów, które zbieramy - jest to lista itemów, które jeśli ktoś przypadkiem będzie miał, to bardzo fajnie, bo mogą się przydać. Nie uwzględniłem większości equipu, bo dużo z tym roboty - będzie, ale w bliżej nieokreślonej przyszłości. Na pewno też zapomniałem o całej masie rzeczy - jak ktoś zauważy coś brakującego, to będę wdzięczny za pm/gtalka/maila/inne-powiadomienie. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 09-10-2009, 00:03
|
|
|
Ok, powstały plany, aby wybrać się po Elunium na sprzedaż (i nie tylko) do Glast Heim Chivalry F1. Czy wszystkim pasuje, żeby iść w sobotę o 18? |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 09-10-2009, 00:31
|
|
|
Jako, że a)mag żaden się nie przyda b)elunium jest ciężkie, idą dwa vending slejwy z wózkami.
Oba tanki będą fajne.
Jeszcze fajniejsze będą obie priestki (no dobra, są 3. ale jedna nie pójdzie, bo ją bska zdzieliła po głowie i w szafie zamknęła).
Hunterka i sin teeeż :D
I wojgle, jak pójdziemy wszyscy, to zrobimy blitzkriega. I karta na łeb wypadnie. |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 09-10-2009, 09:47
|
|
|
Mi pasuje, tylko niech mnie ktoś o odpowiedniej porze tycnie na gtalku. Elunium zawsze się przyda. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-10-2009, 16:07
|
|
|
Sin, hunterka i jeden z czołgów są w sobotę zaklepani na sesji Exalted u Zega. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 09-10-2009, 16:14
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Sin, hunterka i jeden z czołgów są w sobotę zaklepani na sesji Exalted u Zega. |
O której zaczyna się sesja (w temacie nic nie widzę)? |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-10-2009, 17:43
|
|
|
O 20. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 09-10-2009, 18:00
|
|
|
Spieszę zawiadomić, że do gildii bardzo chętnie się przyłączę, o ile Was gdzieś kiedyś znajdę (obecnie chodzę po Payon i expię XD). Jutro chętnie bym się wybrała na questa, ale nie gwarantuję, że zdążę na tę 18 wrócić do domu. Najwyżej zrobię rodzinie awanturę XD |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 09-10-2009, 18:17
|
|
|
Podaj nicka, będzie się łatwiej znaleźć. :D
Co do wypadu - w takim razie co do zbierania proponuję przesunąć je na niedzielę na tę samą godzinę, ewentualnie pójść i tak, ale tu pytanie do Exaltowanych - możecie być na te dwie godziny przed sesją?
A, i byłbym zapomniał - uzupełniłem listę grupy o nicki postaci. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|