Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Świat Mroku PBIRC |
Wersja do druku |
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-06-2009, 16:10 Świat Mroku PBIRC
|
|
|
Spojrzałem na kurzące się kostki i podręczniki i tak sobie pomyślałem, że może udałoby się zorganizować jakieś IRCowe sesje. Exalted z Zegiem wychodzi bardzo fajnie, więc zdecydowanie się da, a bardzo chętnie bym co nieco poprowadził.
Do wyboru są:
Świat Mroku - czyli gramy zwykłymi śmiertelnikami, w świecie, który na perwszy rzut oka nie różni się od naszego, a po drugim rzucie oka mamy w głowie dwa puste oczodoły.
Vampire: The Requiem - czyli pijawki w najróżniejszych odmianach, dworskie intrygi, nocne polowania i zmagania z klątwą.
Werewolf: The Forsaken - czyli futrzaki, broniące swojego terytorium tak przed wpływami z naszego świata, jak i (co ważniejsze) przed przeróżnymi duchami i upiorami przeciekającymi do nas w miejscach, gdzie bariera oddzielająca światy została naruszona.
Mage: The Awakening - czyli śmiertelnicy, ale już nie tacy zwykli. Ludzie, których duszom udało się dotrzeć do prawdziwych krain, dysponujący niesamowitą mocą, dążący do powiększania swej potęgi, ochrony sekretów przen innymi i wielu, wielu innych rzeczy.
Promethean: The Created - czyli wszelkie pozszywane ze zwłok potwory, ożywione posągi i golemy, ożywione mocą Boskiego Ognia, tułające się po świecie w poszukiwaniu własnego człowieczeństwa.
Changeling: The Lost - czyli dzieci (i dorośli) niegdyś porwani przez Faerie, którym udało się w jakiś sposób powrócić do naszego świata, lecz powrócili bardzo odmienieni, a ich dawne żywoty zostały utracone, bądź odebrane.
Teoretycznie to wszystko jeden i ten sam Świat Mroku, ale crossovery w obrębie jednej drużyny są w najlepszym przypadku dziurawe fabularnie i rzadko kiedy trzymają się kupy. Dlatego byłoby fajnie, gdyby znalazło się kilka osób chętnych do gry w jednym z pokrótce opisanych powyżej settingów.
Jak znajdą się co najmniej dwie osoby to moim zdaniem można będzie powoli ruszać. Zapraszam wszystkich chętnych - piszcie, czy w ogóle macie ochotę i jeżeli tak, to które settingi Wam bardziej odpowiadają. Wiadomo, że przeważnie tego typu propozycje budzą większe zainteresowanie u bardziej lub mniej doświadczonych graczy, ale jeżeli ktoś jakimś cudem się uchował nie grając w RPG w ogóle, to też zachęcam i tym bardziej zapraszam ^^v |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 23-06-2009, 17:48
|
|
|
Jestem zainteresowany. Przy wyborze konkretnego systemu proponuję kierować się przede wszystkim powszechnością znajomości i prostotą; z tego względu, sugeruję Wampira, Prometeana lub (nie)zwykłych ludzi. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 23-06-2009, 20:35
|
|
|
Wampir albo Prometean, ja *może* bym się skusiła... |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-06-2009, 20:56
|
|
|
Na fampiura - zawsze. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-06-2009, 22:14
|
|
|
Wampir it is then ;)
Zaznaczam (głównie pod kątem Teukrosa, bo wiem, że chyba podręczniki do WoDa niektóre znasz), że to tak naprawdę bardziej Vodh of Darkness niż World of Darkness, czyli prowadzę na podstawie podręczników głównych, bez dodatków, a resztę w razie potrzeby uzupełniam własnymi mniej lub bardziej kanonicznymi wymysłami, mam nadzieję, że nie będzie to Wam przeszkadzać ^^
W takim razie pytanie ulega drobnej modyfikacji: Kto jeszcze chętny na sesje Wampira przez IRC? (oczywiście jeszcze do uzgodnienia z Griszem, ja na Promyczka też jestem jak najbardziej otwarty więc jeżeli wolicie i go przekonacie to proszę bardzo ;) ) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|