Uroki Windowsa XP |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-04-2004, 17:22
|
|
|
Skąd ja to znam Ryu? Na moim komputerze przez dwa tygodnie nic nie działało, bo nie mogłem dopasować stterowinków do karty graficznej. Nie działały żadne, a już szczególnie nie te, które dostałem od sprzedawcy (spory, renomowany sklep w lublinie) oraz zciagniete z oficjalnej strony producenta. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 01-04-2004, 17:27
|
|
|
Zeg-wiesz to by jeszczen ie było takie złe...ale windows sam z siebie miał nagrane chyba z 5 wirusów z których jeden jest nadal na dysku i nie mogę go usunąć...oczywiście jest on tak zabezpieczony że niczego mi nie zrobi ani nic ale drażniące...
no i win XP kitóry podobno się wcale nei zawiesza u mnei robi to bez zbędnych sprzeciwów -_-
KILL!! |
|
|
|
|
|
Gato
Skeletofiliac
|
Wysłany: 01-04-2004, 20:29
|
|
|
ka_tka napisał/a: |
monitorek mi co chwila gaśnie, co znaczy, że niedługo całkiem się zepsuje. |
A od dawna już tak masz? Bo jeśli nie, to powinien jeszcze trochę wytrzymać... mój poprzedni monitor wytrzymał tak ponad miesiąc. |
_________________ http://monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17017396
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 02-04-2004, 08:18
|
|
|
Widnows XP?
To XP to od angielskiego ,,doświadczenie". Doświadczenie mające na celu sprawdzenie, ile błędów można popełnić w jednym programie. Osobiście podejrzewam, że to jest ten wirus, który masz na dysku, a którego nie możesz usunąć.
Ja ze swoim XP walczyłem już kilka razy: o to czy moge zainstalować Warcrafta III, o to czy moge grać w Warcrafta III, o to, czy moge oglądać filmy w Warcrafcie III, o to czy moge zrobić to samo z Warcraft III the Frozen Throne... O to czy, moge zainstalować i grać w Grandie II, Breath of Fire IV, Emultory, Microsoft Word (!), czy szanowny Widnows pozwoli mi odtwarzać filmy... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 02-04-2004, 13:10
|
|
|
Gato - nie od dawna, ale z tym pójdzie szybciej - to jest takie mocno stare gówienko, skombinowane przez znajomych tak tylko, żebym jakikolwiek miała. Właściwie to diagnoza już jest - "nie włączaj, bo na dniach padnie, a tak to moooże jeszcze się coś naprawi". Bardzo śmieszne to "nie włączaj" ;P |
|
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
|
Wysłany: 02-04-2004, 15:21
|
|
|
Cytat: |
Ja ze swoim XP walczyłem już kilka razy: o to czy moge zainstalować Warcrafta III, o to czy moge grać w Warcrafta III, o to, czy moge oglądać filmy w Warcrafcie III, o to czy moge zrobić to samo z Warcraft III the Frozen Throne... O to czy, moge zainstalować i grać w Grandie II, Breath of Fire IV, Emultory, Microsoft Word (!), czy szanowny Widnows pozwoli mi odtwarzać filmy...
|
Dziwne... Ja mam Windowsa XP. Warcraft III, jak i Frozen Throne chodzą u mnie bez najmniejszego problemu. Z Grandią II miałem drobne kłopoty przy instalacji, ale wszystko potem było już ok. BoF IV też działał jak należy. Filmy to samo, a Word także współpracował bezproblemowo. |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 02-04-2004, 15:24
|
|
|
A ja tam miałam problem tylko na początku, ale się okazało że wszyscy mają - jakieś tam szmery paru dzieciaków z USA którym sie nudziło, czyli: jeżeli masz internet i XP to cały system ci sie zwali jeżeli nie zainstalujesz patchów. Czy jakoś tak - tak brzmiało tłumaczenie mojego brata. Ale poza tym, to my tu chyba offtopujemy... |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 02-04-2004, 15:42
|
|
|
Vanny-bo XP ma nieco błędów i robią pache do takiego np:Mblast.exe przez co net działa całą minute a potem komp sie resetuje...wiem bo sam to miałem...pache są faktycznie w winie przydatne, no i dobrze że nei każą co miesiąc kupywać nowej wersji programu (powiedział ten co stale korzysta z piratów:P) |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-04-2004, 19:51
|
|
|
Może i XP ma masę błędów, ale statystycznie zawiesza mi się o wiele rzadziej niż poprzednie wersje (a ja już coś o tym wiem, żaden poprzedni windows nie wytrzymał ze mną dłużej niż trzy miesiące^^). Poza tym gdy coś mi się zawiesi (nawet explorer.exe), to mogę go zresetować bez szkody dla innych programów. Jedyny problem jaki mam to OE uruchamiający się w minutę. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 02-04-2004, 20:24
|
|
|
Stare gry też w ciekawy sposób na niego reagują. Połowa tych badonware, które mi chodziły wcześniej teraz padła... |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-04-2004, 11:38
|
|
|
Spróbuj skorzystać z Microsoft Virtual PC (albo VMWare Workstation) z zainstalowanym starszym Windowsem. Na 99% będzie działać. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 03-04-2004, 12:13
|
|
|
bo z Winów najlepszy jest 2000! I nikt mi tego nie wyperswaduje =)
Chociaż przyznam, po tym ponad półtora roku przydałby mu się formacik... |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
Gato
Skeletofiliac
|
Wysłany: 03-04-2004, 20:32
|
|
|
A ja mam Win98 i nie narzekam...
Noa: doprawdy? -_-
Gato: jasne! Ja narzekam na ciebie i twoje wirusy, same windowsy są w porządku :P
Noa: jaaasne, zwal wszystko na komputer -_-
(niedawno dałam swojemu komputerowi imię Noa... ładnie? ^^") |
_________________ http://monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17017396
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 03-04-2004, 22:13
|
|
|
Mój XP po pierwzym zainstalowaniu potrafił powyłaczać mi nagle wszystkie programy i schować menu start tak, że jedynym wyjściem był restart. Próbowałam zainstalować 2000 - płytka widocznie była uszkodzona, bo nie wyszło. Siłą rzeczy musiałam zainstalować XP po raz drugi- chodzi jak złoto! Mówię Wam, bestia sie wystraszyła...
A w 98 przeszkadzał mi strasznie brak porządnego menadżera zadań... |
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 04-04-2004, 09:46
|
|
|
Seri-2000 jeżeli będziesz chciała mogę porzysczyć bo mam (po co nei wiem ale mam, choć racja....ja to mam karton zbędnego mi oprogramowania:P) a w XP start tak sie czasem chowa pojawia sie po chwili a to dlatego zę jakiś program sie zawiwesił i jest "program nie odpowiada" start sie po chwili pojawi ale nc na nim włączonego i skrótów nie ma prawie wcale jak taki anprzykłag do GG. |
|
|
|
|
|
|