Do czego może prowadzić RPG |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 13-02-2005, 20:30
|
|
|
Szczerze mówiąc nie wierzę, że jest prawdziwe. Nie wierzę, nie wierzę, nie wierzę... Przecież ludzie nie mogą być aż tak głupi, prawda? *nadzieja w oczach* No dobra, ja wiem, że głupota ludzka nie zna granic... _^_
A tak serio: znam sporo osób grającyh w RPG i nie słyszałam, żeby komuś z tego powodu kiedykolwiek coś niebezpiecznego odbiło... Może dlatego, że na nikogo takiego po prostu nie trafiłam? Inną sprawą jest, że tego typu hobby przyciąga do siebie, obok ludzi zupełnie "normalnych", także mniej lub bardziej wyróżniające się oryginały (pewnie zaraz ktoś zacznie się spierać, jaką część stanowią ci pierwsi i czy "normalni" ludzie w ogóle grają). Ale bariera pomiędzy wyobraźnią a normalnym światem jest jednak u wszystkich (większości?) na tyle wyraźna, żeby tego typu sytuacje nie miały miejsca... Chyba, żeby założyć, że po prostu ktoś ma naprawdę nie po kolei w głowie, i taki sam efekt mogłaby wywołać powiedzmy gra w szachy (zbiłem go! zbiłem!). |
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 13-02-2005, 20:30
|
|
|
Niewykluczone że prawdziwy. W końcu to było w Ameryce, a tam wszystko jest możliwe... |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 13-02-2005, 20:42
|
|
|
ok, może ja jestem dziwny ale po obejrzeniu tego mało co ze śmiechu nei padłem...
no ale tutaj przyznać muszę Xnowi rację, TO BYŁO W AMERYCE! tylko dlaczego amerykanie są tak poważani na świecie nie licząc tego że w niewielu krajach chyba są uważani za takich jakimi są naprawde?a może terroryści kryjący się za koranem mają rację i ameryka to zło które zniszczy świat?
ale serio, to bardzo wybitne.... |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 13-02-2005, 21:10
|
|
|
No cóż... zgniła Ameryka :P. Uchowaj Losie od Very Very True RPGowców? :P Przynajmniej realistycznie było... XD |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 13-02-2005, 21:52
|
|
|
Piękne doklejone wąsy ....XDDD
IMHO nie sądzę, żeby to było prawdziwe ... chociaż u nich wszystko jest mozliwe ... łacznie z nauczaniem w szkole, że nie było Wielkiego Wybuchu i Pan stworzył świat i człowieka w 7 dni :> |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 13-02-2005, 22:20
|
|
|
Jak po szkole lataja z karabinem to czemu nie na sesji z łukiem :P. U nich nic nie jest niemożliwe :P. Duzo luda - większa szansa na takich, zresztą ich kultura sprzyja :P. |
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 13-02-2005, 23:55
|
|
|
Cóż... jedno jest pewne...
U nas uciekłby dzięki tym "butą ucieczki" :>
A tak na poważnie to wydaje mi się że to moze być możliwe.
Skoro ludzie prowadzą LARPy, to dlaczego mamy wykluczyć że będzie grupka odmieńców odgrywających je tak realistycznie, jak tylko się da? |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Bianca
Gość
|
Wysłany: 18-02-2005, 00:45
|
|
|
tak, RPG moze prowadzic do dziwnych odjazdow. A w stanach robia dziurki w reklamowkach plastikowyc, by dzieci zakladajace je na glowe i zawiazujace (by grac w kosmitow) sie nie udusily. |
|
|
|
|
|
GrimReaper
Pasterz Nocy
|
Wysłany: 17-11-2005, 22:04
|
|
|
??Szczerze to nie dokońca rozumiem tematu, ponieważ nie mogłem obejżeć tego filmiku :( może ktoś ma jakiś inny link? Ale dziwi mnie Wasze podejście do Ameryki i Amerykanów... to tacy sami ludzie jak my, mają te same cechy... tym samym sie w sumie charakteryzują... i nie rozumiem szczególnie stwierdzenia: "u nich wszystko jest możliwe" ludzie, o co Wam chodzi? To takie samo państwo jak każde inne z takimi samymi ludźmi - to nie jest jaiś kosmiczny, oderwany od rzeczywistości czy fantastyczny kraj... Jak czytam Wasze wypowiedzi to wydaje sie, że ta Ameryka to jakiś magiczny kraj, kraina czarów po prostu... |
|
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 17-11-2005, 22:33
|
|
|
filmiku nie sciagalem ale .. siedze w mmorpg dosc dlugo i wiem ze taka gra niby malo wazna .. ale niektorzy dla takiej gry potrafia zrobic wiele ..
kiedys zginal ktos jak gral w D2 zagral sie na smierc
niedawno WoW'a
ktos kogos zabil za to ze ukradl mu item i sprzedal chyba w ultimie
esh ..
btw co na tym filmiku jest ? |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-11-2005, 23:24
|
|
|
na filmiku było dwóch panów policjantów, przesłuchujących pana w zbroi.
w tle krzatali sie sanitariusze wokół osobnika ze strzałą w piersi.
"rycerz" usilnie twierdził (o ile pamietam) iż musiał strzelić, żeby udowodnić, że nie da sie uciec przed magicznym pociskiem po otwarciu skrzyni-pułapki :)
... panowie policjanci, sceptyczni zresztą, uswiadamiali, że nie wolno tak sobie strzelac do ludzi...
w końcu rycerz zaczął zwiewać wrzeszcząc "Mam magiczne buty ucieczki! nie złapiecie mnie"
- zarobił kulkę... |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-11-2005, 14:35
|
|
|
Nie, nei wierzę, niemniej znakomite, od razu przywodzi na myśl stare, MiM'owe "autentyczne zapiski z autentycznych sesji" w rodzaju:
Gracz: Przypalam pochodnią ranę, żeby zatamować krwawienie. Udało mi się ?
MG: Nie wiem. Masz tu zapałki oraz świeczkę i to odegraj. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 18-11-2005, 16:55
|
|
|
ROTFL XD
mamy kandydata do Nagrody Darwina XDDD |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 18-11-2005, 20:19
|
|
|
I to tyle, jeśli chodzi o storytelling |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|