Krótkie wyjaśnienie |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 30-04-2005, 19:36 Krótkie wyjaśnienie
|
|
|
Tak, wiem, że nazwa jest kretyńska, po prostu bawiłam się zezwoleniami i nie wiedziałam, co mi wyjdzie. Więc krótko mówiąc: to jest forum, do którego dostęp mają tylko członkowie Redakcji i które widzą tylko członkowie Redakcji. Pomyślałam, że przyda się czasem nie plakatować każdego nowego tematu technicznego po całym forum. Ale nie jestem pewna - czy to dobry pomysł i co tu zamieszczać? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 30-04-2005, 19:41
|
|
|
Tajne? :D Tak jest, Agencie 007, będziemy milczeć jak grób!
Tylko prawdę mówiąc ja nie mam pojęcia, co można tu umieszczać... Plany typu Wszechbiblia Mangi (żeby ich na przkład Martin nie ucapił przed czasem), czy jak? |
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 30-04-2005, 19:43
|
|
|
Pomysł moim zdaniem dobry. Przyda się miejsce, gdzie można by w spokoju omówić sprawy techniczne. A co tu umieszczać? Hmm... Proponuję wszelkiego rodzaju pomysły na dalszy rozwój strony, tudzież dyskusje o tym, co dzieje się na serwerze testowym.
A co do nazwy, proponuję, jako prywatny, redakcyjny dowcip następującą nazwę: "Tajna Loża Masonów" :> |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 30-04-2005, 19:44
|
|
|
Exactly... Znaczy, nie chodzi mi tylko o Martina, w ogóle jest tak, że może lepiej rozmaite plany w fazie rozgrzebu niekoniecznie powinny być do wglądu dla osob całkiem z zewnątrz. Już nie raz o tym myślałam. Niech podziwiają, kiedy pojawi się gotowe. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 30-04-2005, 20:01
|
|
|
Rozmowy techniczne nie powinny być tajne - przecież każdy może wymyślić coś dobrego. Nie zajmujemy się bezpieczeństwem narodowym, lecz stroną internetową, więc nic złego się nie stanie, jeśli ktoś przeczyta, co planujemy. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-05-2005, 07:16
|
|
|
Przyda się. Jak nie dziś, to jutro. Na przykład będzie gdzie Bany omawiać. Przy takim przyroście (20 osób miesięcznie, jeśli się utrzyma) wiatr w końcu przywieje jakiegoś drania. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-05-2005, 08:13
|
|
|
tilk - so/so. czasem pewnie nam sie zdarzy "prywatna wymiana opinii" ktorej nie mozna puscic na publicznym, chociazby dlatego, ze moze zostac odebrana jako oficjalne zdanie redakcji. przyklad, chociazby z wczorajszej rozmowy u mnie: "a na podstawie czego pisac recenzje kompletu mangi" - "a chociazby i skanslacji, byle tomiki recenzowac te co wychodza w polsce") - nie puscisz tego na forum publiczne. NAWET jesli ktos z zewnatrz moglby miec ciekawy pomysl |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 01-05-2005, 10:09
|
|
|
pomysł wg mnie dobry, i przydatny, bo po co takiemu pospolitemu userowi długa dyskusja na temat czcionki na stronie redakcji, czy o np, notkach - gdzie wzglad i tak ma redakcja i i tak tylko ona sie udziela (chyba że macie zamiar tu kogoś obgadywać)
a poza tym dla osób z redakcji bez modów można by jeszcze eventualnie zmienić kolory nicków (w końcu my też mamy rawo sie wyróżniać:P), i do takiego naprzykład tematu też takie forum było by przdatne... |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-05-2005, 10:14
|
|
|
Cytat: | długa dyskusja na temat czcionki na stronie redakcji |
A to akurat powinno być moim zdaniem ogólnie widoczne. Pewnie nikt z zewnątrz i tak sie nike wypowie, ale widać, ze na stronie coś się dzieje - a to jest ważne.
Cytat: | poza tym dla osób z redakcji bez modów można by jeszcze eventualnie zmienić kolory nicków |
Moze każdy inny? To ja chcę fiolecik! (a tak serio: bez sensu, będzie okropnie pstrokato. Nie wpsominajac już o tym, kogo właściwie należałoby wyróżnić) |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 01-05-2005, 10:23
|
|
|
Zmiana kolorów ników już by na tytułomanię wyglądała. Ja jestem przeciwko. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-05-2005, 10:54
|
|
|
po co zmieniac kolory XD dobrze jest jak jest: "groźna" czerwień administratorska, zielony "przyjazny" modratorski i "neutralny" niebieski dla zwykłych userów.
A taki dział sie przyda, chocby dla gorącej dyskusji na temat banów i ostów, lub przygotowania wspólnego stanowiska redakcji w jakiejś sprawie, przed umieszczeniem na forum publicznym. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-05-2005, 20:54
|
|
|
Zamiast zmieniać kolory (nienawidzę choinek na forach!), mogę zmienić nazwę grupy "WB Anime" na "Redakcja" i sprawić, żeby pokazywała się pod avatarem, tak jak jest z WIPem, AntyWIPem i FKMH. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 03-05-2005, 22:16
|
|
|
Nie wiem, czy wyróżnianie redaktorów w ogóle jest dobrym pomysłem... To rodzi tytułomanię. |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 04-05-2005, 09:07
|
|
|
raaany, a rzuciliście sie na to jakby coś bardoz ważnego to było:P
tylko dałem mały pomysł, nie przyjął się=trudno, przeżyjemy i bez tego...
a skoro ktoś szuka tematu do drążenia to rposze mi znaleźć coś do roboty bo w redakcji chwilowo nie mam zbyt dużych funkcji... |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 09-05-2005, 14:22
|
|
|
No i koniec końców się przydało :P. A z kolorami i tytułami - można dać se spokój ;P. Mamy Tajną Grupę :P. |
|
|
|
|
|
|