FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  Besmirch + wa totem = Offtopic
Wersja do druku
besmirch Płeć:Mężczyzna
Ariok Animaniak

Status: offline
PostWysłany: 30-10-2005, 05:06   

co do bleach'a to z wlasnego dosc wiem ze miedzy odcinkiem 45-50 .. praktycznie nic nie pokazali i za to nalezy sie - cio do reszty jest wporzadku ;] sam co srode wieczorek szykuje sie na relisa DB i sciagam zeby juz w CZW bylo :> kiedys tak samo mialem z naruto .. ale narut kolo odcinka 100+ to qpa .. nio teraz cos siepoprawil ale cuz niesmak pozostal .. ahh odcinek 55 Bleacha jest ciekawy ze wzgledu na Kapitana squadu 1 .. bedzie mozna zobaczyc zadatek tego co potrafi dziadek z siwa broda :> polecam ;]

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
666

Numer ICQ
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 30-10-2005, 12:43   

Nie spojleruj. To bardzo dziecinne, nikomu tu nie zaszpanujesz swoimi l33t d0wnlo4d skillz. Zwłaszcza że są tu na forum i tacy którzy te releasy którymi się tak chwalisz przygotowują, więc i tak widzieli najpierw raw, a potem raw z podglądem skryptu przez textsub w vdm...

O naruto się nie wypowiem, wszelkie tasiemcowe klony bijatyk ala DB są u mnie na cenzurowanym =="

Numer Gadu-Gadu
3869750
Ariok Animaniak

PostWysłany: 30-10-2005, 13:53   

k super ciesze sie twoim szczesciem .. ale chyba nie chcesz powiedziec ze ktos z tego forum tlumaczy dla DB ? he .. co do raw'off DB/Hellfansub .. wychodza tego samego dnia .. co do hellfansuba mozna zostawic wiele do zyczenia .. to DB jakis poziom reprezentuje, nie chwale sie a polecam .. bo co jak co naraziem Bleach to najwazniejsza seria wychodzaca obecnie ..

btw gdybym chcial sie chwalic moglbym zrobic tak
"jestem piekny i uroczy ..." + "mam bmke w garazu" + lacze 100/100Mbit + o,5TB Anime .. i ogolnie "jestem fajny" a moj idol to "wa-totem"

no ale tego nie zrobie bo to straszny obciach :> szczegolnie z tym idolem :>

Numer Gadu-Gadu
666

Numer ICQ
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 30-10-2005, 19:43   

besmirch napisał/a:
chyba nie chcesz powiedziec ze ktos z tego forum tlumaczy dla DB ?
A niby cóż miałoby stać temu na przeszkodzie?
Poza tym, jeśli ci się wydaje że fansub to tylko kwestia tłumaczenia, to jesteś naiwny. Poza raw-providerem/capperem i tłumaczem jest jeszcze edytor, typesetter, encoder a na końcu QC.
A co do DB... DB w moim poście znaczyło DragonBall, a nie grupę fansuberską. A grupa nazwę wzięła sobie notabene z japońskiego...
W odnisieniu do grupy fansuberskiej, DB to skrót od datte ba yo, czyli だってばよ! - co jest równoważnikiem desu (です) z mocną emfazą, w dialekcie tokijskim. Tłumacząc obrazowo, jak powiesz "Daijoubu desu" to tłumaczenie będzie "Nic mi nie będzie" albo "U mnie wszystko w porządku". "Daijoubu datte ba yo!" to będzie bardziej "Ile razy mam powtarzać że u mnie wszystko OK" albo "U mnie NAPRAWDĘ wszystko OK".
>_> oh... ale to taka dygresja ^_^;

Co de hella, sprawa jest prosta - to jest JEDEN facet. Dobry, ale choćby nie wiem jak się starał, nie pobije kompletnej grupy... on szybkość zyskuje przez większy nakład pracy, i obniżenie jakości.
besmirch napisał/a:
co do raw'off DB/Hellfansub .. wychodza tego samego dnia
I od razu widać że nie wiesz o czym mówisz.
RAW to czysty cap prosto z telewizji w Japonii, i z reguły pojawia się na winny już w godzinę po projekcji. Nawet przy zgodności daty, większość grup potrzebuje co najmniej 30 godzin na release. W każdym razie, ludzie z DB trzymają się pełnej ścieżki fansuberskiej. I miewają dobowy cykl (nominalnie puszczają epy tego samego dnia), bo pomaga im obrót planety; na samej różnicy czasów zarabiają 14 godzin - załoga rozstawiła się tak, że po nagraniu rawa już czeka na niego TL, i encoder do prefilteringu, potem edytorzy i TS, na końcu sQC i final encode, ale to zaledwie 20 minut na prefiltrowanym rawie...

Zresztą te efekty łatwo się obserwuje. Np. niektórzy kluczowi dla zespołu Bleach Lunara ludzie mieszkają na Florydzie. Po ostatnim huraganie, dopiero dziś Lunar nadrobił opóźnienie do innych grup.

O rany, ale offtop. Dobra, dość tego... I serio. Nie spojleruj.

Numer Gadu-Gadu
3869750
Ariok Animaniak

PostWysłany: 30-10-2005, 23:14   

zagalopowales sie troszeczke .. bo mowiac DB mowilem o grupie fansuberską jako przyklad (jesli chodzi o termin relisow), na to ze nie sciagam l33t raw'off ..

widac ze uwaznie czytasz .. no cuz .. pytaniem nie bylo "co stoi na przeszkodzie" ..

co do hellfansub .. nawiazywalem do terminu relisow ..

Lunar .. spuznia sie z Bleachem i to bardzo .. i to zaczelo sie zanim powialo chlodem nad floryda .. (obecnie spozniaja sie 3-4 dni co do reszty .. bo o dziwo Bleach 55 juz jest) wiec twoje wywody sa jakies niemrawe

co do reszty czytac mi sie nie chce tego wole skonczyc ogladac serie ..

a tak podsumowujac .. to rozchodzilo sie o " l33t d0wnlo4d skillz" .. i "szpan" .. Moj "mistrzuniu..." ..omg jaki obciach :>

a wracajac do tematu ..

czego nie lubie:
Ze niektore naprawde dobre serie ciezko zdobyc =/

Numer Gadu-Gadu
666

Numer ICQ
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 31-10-2005, 01:25   

besmirch napisał/a:
rozchodzilo sie o " l33t d0wnlo4d skillz" .. i "szpan"

sam zacząłeś się chwalić jaki z ciebie elitny leech:
besmirch napisał/a:
co srode wieczorek szykuje sie na relisa DB i sciagam zeby juz w CZW bylo :>

Potem zaspoilerowałeś odcinek. Teraz trollujesz...
Pfft.
A widzę że nawet nie odróżniasz rawa od raw-realease (jak l33t-raws czy SaiyaMan). LOL. Ech, szkoda czasu...

Numer Gadu-Gadu
3869750
Ariok Animaniak

PostWysłany: 31-10-2005, 01:30   

<offtopic>
wa-totem napisał/a:

A widzę że nawet nie odróżniasz rawa od raw-realease (jak l33t-raws czy SaiyaMan). LOL. Ech, szkoda czasu...

to podoba mi sie najbardziej .. bo fakt faktem wyssales sobie z palca :)

milej zabawy "mistrzuniu" podstawowce no ewentualnie gimnazjum, i zapewne masz internet z TP's z promocji ? :P nvm

wa-totem napisał/a:
O rany, ale offtop. Dobra, dość tego... I serio. Nie spojleruj.

mowisz 1 robisz 2-gie :)))
</offtopic>

Kolejna "rzeczwnerwiajaca w Anime" jak sie czlowiek wciagnie to sie doczekac na relisa nie moze :P

Numer Gadu-Gadu
666

Numer ICQ
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi